Yhdistystiedote viikolle 8/2019

Jos haluat saada AYY:n yhdistystiedotteen sähköpostiisi, tilaa se osoitteesta http://list.ayy.fi/mailman/listinfo/yhdistykset

Tämä on AYY:n yhdistystiedote viikolle 8/2019

Tällä viikolla esillä ekologisen kestävyyden teemaa. AYY kaipaa vinkkejä, miten yhdistyksiä aiheen äärellä voisi tukea (kohta 2) ja Inkubio haastaa kaikki mukaan Ilmastoveiviin (kohta 3). Katso myös ajankohtaiset ennakkovalmistelut toiminta-avustushakua varten (kohta 1).

Tulevia tapahtumia ja tärkeitä päivämääriä yhdistyksille ja yhdistystoimijoille

26.2. Taidetta, kahvia ja toimintaa (kohta 9, https://www.facebook.com/events/2382344518665225/)
26.2. Ideointityöpaja: 30 000 euroa teekkariudelle (kohta 7, ja lisätietoa https://www.facebook.com/events/2328775227133195/)
28.2. Ekologisen kestävyyden kysymyksien keräys päättyy (kohta 2)
28.2. AYY:n edustajiston kokous 2/2019 (http://ayy.fi/live)
1.3. Toiminta-avustusten haku aukeaa (kohta 1, pisteytysmalli: https://inside.ayy.fi/pages/viewpage.action?pageId=12615842)
1.3. Yhdistysilmoitusten jättäminen aukeaa
5.3. Laskiaisrieha ja Gravitaatio (https://www.facebook.com/events/2296143920450164/)

Tiedotteen sisältö

  1. Ennakkovalmisteluja toiminta-avustusten hakua varten
  2. Ekologinen kestävyys jalkautuu yhdistysoppaaseen ja toiminta-avustuksiin!
  3. Inkubio haluaa haastaa yhdistyksenne mukaan Ilmastoveiviin 2019!
  4. AYY lakittaa Mantan tänä keväänä – vaikuta!
  5. AYY:n postituskone poistuu käytöstä
  6. Teekkarius tunnissa tutuksi
  7. Ideointityöpaja: 30 000 euroa teekkariudelle
  8. Liikuntatutorhaku 2019
  9. AYY: Taidetta, kahvia ja toimintaa ti 26.2. klo 17
  10. Kouluttaudu järjestyksenvalvojaksi AYY:n piikkiin!
  11. Vinkkejä toiminnantarkastajille ja tilinpäätöstä tekeville
  12. Mindfulness stressinhallinnassa

1.  Ennakkovalmisteluja toiminta-avustusten hakua varten

Maaliskuussa AYY jakaa toiminta-avustuksia ensimmäisen luettelon yhdistyksille. Pisteytysmallia on kevyesti päivitetty ja hakulomaketta uudistettu yhdistyksiä helpottavaan suuntaan.

Muutamat asiat kannattaa tehdä jo ennakkoon ennen hakuajan alkamista:

  1. Hoitakaa viime toimintavuoden dokumentit (tilinpäätös, toimintakertomus) sekä tämän vuoden dokumentit (toimintasuunnitelma, talousarvio) kuntoon. Nämä sekä voimassa olevat säännöt tarvitaan hakulomakkeen liitteiksi.
  2. Mikäli mahdollista, järjestäkää yhdistyksen kevätkokous ennen maaliskuun loppua, jotta saatte kohdassa 1 mainitut dokumentit hyväksyttyä. Mikäli sääntönne toisin määrää, noudattakaa ensisijaisesti niitä.
  3. Päivittäkää jäsenrekisterinne ajan tasalle. Selvittäkää, kuinka moni jäsenistänne on AYY:n jäseniä esimerkiksi jäsenkyselyllä.

Kaikki yllä mainittu on vain ohjeellista, mutta käytännössä pieniä askelia, jotka kannattaa huomioida. Yllä olevat (talousdokumentteja lukuun ottamatta) koskettavat myös yhdistyksiä, jotka tekevät pelkän yhdistysilmoituksen. Lisäksi pisteissä tullaan huomioimaan seuraavia uudempia asioita:

  1. Yhdistyksellä on GDPR:n mukaiset tietosuojaselosteet. Mikäli yhdistyksenne haluaa tällaiset tehdä, löytyy AYY:n ohjeistuspaketti täältä (vaatii Aalto-tunnukset kirjautumiseen).
  2. Olennaiset yhdistyksen toimijat ovat tutustuneet AYY:n tapahtumajärjestäjän oppaaseen (vain suomeksi)
  3. Yhdistyksessä on keskustelu yhdenvertaisuuskäytännöistä ja mahdollisesti tehty näihin liittyviä kirjallisia ohjeita. Mikäli kaipaatte vinkkejä, kannattaa tutustua yhdistysoppaan osioon aiheesta ja kysyä lisää lauri.jurvanen(a)ayy.fi
  4. Yhdistys kiinnittää huomiota ekologiseen kestävyyteen (esim. kierrätys, järkevät hankinnat). Lue lisää kohdasta 2 ja katso myös Ilmastoveivi-haaste kohdasta 3.

Kohdat 4-7 ovat kevyesti uudistetun pisteytyksen mukanaan tuomia muutoksia, joiden edistäminen on yhdistyksille vapaaehtoista. Toiminta-avustuksia jaetaan pisteytysohjeen mukaan, joka löytyy täältä.

Mikäli hakukierroksesta on jo tässä vaiheessa kysyttävää, olkaa reippaasti yhteydessä jarjestoasiat(a)ayy.fi. Tarkempaa ohjeistusta ja päivämäärät ilmoitetaan kyllä yhdistystiedotteessa ennen haun avautumista.

2. Ekologinen kestävyys jalkautuu yhdistysoppaaseen ja toiminta-avustuksiin!

Uudella toiminta-avustuskierroksella pisteitä voi tästä eteenpäin saada myös ekologisen kestävyyden edistämisestä esimerkiksi kierrätyksen, hankintojen ja tarjoilujen osalta. Millaista tietoa toiminnan muutokseen tarvitaan? Miten AYY voi tukea ja auttaa yhdistyksiä kestävän kehityksen toiminnassa? Kokoamme parhaat kysymykset vastauksineen yhdistysoppaaseen kaikille nähtäväksi! Kysymykset voi lähettää osoitteeseen [email protected] 28.2. mennessä.

3. Inkubio haluaa haastaa yhdistyksenne mukaan Ilmastoveiviin 2019!

Ilmastonmuutos on meidän jokaisen päivittäiseen elämään vaikuttava asia. Kaikki ilmastoteot ovat askelia parempaan suuntaan, mutta suurimmat vaikutukset saadaan aikaan yhdessä. Koemme, että opiskelijayhteisöllämme on paljon potentiaalia vaikuttaa ilmastoasioihin, ja haluamme siksi kannustaa kaikkia osallistumaan!

Ilmastoveivi 2019 on kampanja, jonka tarkoituksena on kannustaa Suomen johtoa ottamaan kaikki irti Suomen puheenjohtajakaudesta Euroopan Unionin neuvostossa heinäkuusta joulukuuhun. Puheenjohtajamaana Suomi voi vaikuttaa voimakkaasti EU:n ilmastopolitiikkaan. Lisää tietoa kampanjasta osoitteessa: https://www.ilmastoveivi2019.fi/

Kehotammekin teitä jakamaan kampanjaa yhdistyksenne jäsenistölle sekä haastamaan muita tahoja, mikäli niin toivotte. Näin saamme aikaan mahdollisimman suuren vaikutuksen. Haastamme teidät lisäksi keksimään ja toteuttamaan yhden konkreettisen ilmastoteon.

Me aiomme panostaa tänä vuonna kierrätykseen, esimerkiksi lajittelemalla kiltahuoneen ja tapahtumien jätteet oikeaoppisesti. Aloitimme hankkimalla kiltahuoneelle biojäteastian! Pohtikaa, mikä olisi juuri teidän yhteisöllenne sopiva ekoteko. Onnistumisia voi jakaa hashtageilla #univeivi ja #ilmastoveivi2019.

Ter-veivi-sin,
Inkubion hallitus

4. AYY lakittaa Mantan tänä keväänä – vaikuta!

Tänä vuonna on taas AYY:n kunnia lakittaa Havis Amanda ja haluamme kaikkien aaltolaisten apua keksimään mitä parempia ja kauneimpia ideoita!

Onko sinulla idea siitä, miten Mantan lakki voidaan tuoda paikalle? Miten kulkueen aikana voidaan juhlistaa maailman parasta opiskelijaelämää? Miten tätä ainutlaatuista tapahtumaa juhlistetaan aaltolaistyyliin?

Lähetä ideasi meille nyt! AYY:n lakittaessa Mantan viimeksi 2015 yhteisöltä tuli idea lennättää lakki paikalle dronella ja tämä toteutettiin!

https://lomake.ayy.fi/culture/manta2019/

5.  AYY:n postituskone poistuu käytöstä

AYY:n keskustoimistolla sijainnut, ajoittain yhdistystenkin käytössä ollut, postin frankkeerauskone poistuu käytöstä kesäkuun 2019 lopussa (30.6.2019). Yhdistysten kirjeiden lähettäminen tapahtuu jatkossa normaalisti postin kautta. Postimerkkejä on ostettavissa A Blocin liikkeistä ja lähin Posti sijaitsee Tapiolassa (os. Länsituulentie 4 https://www.posti.fi/henkiloasiakkaat/asiakaspalvelu/palvelupisteet.html?id=021003200) .

6.  Teekkarius tunnissa tutuksi

Keitä ovat teekkarit tapoineen ja perinteineen?

JMT3:n remontti sulki Polyteekkarimuseon ovet joulukuussa. Sitä ennen Museojaosto, oppaat ja OUBS yhdistivät voimansa kuvaten tylsän ja asiallisen Teekkaridokumentin. Tunnin mittainen filmi on tehokas tiivistelmä Otaniemen ja teekkariuden historiaa, ja nähdäänpä seassa uusiakin asukkaita asuineen!

Kaikille avoimet ja maksuttomat näytökset sunnuntaisin klo 12:00 Kinopolissa, Otakaari 20 A. Näytökseen mahtuu 18 ensimmäistä. Lisätiedot [email protected]

7.  Ideointityöpaja: 30 000 euroa teekkariudelle

Tule ideoimaan sitä, mihin Tekniikan akateemisten teekkarikulttuurin edistämiseen lahjoittama stipendi voidaan käyttää. Alussa on tiivis esittely opiskelijakyselyn tuloksista, teekkarikulttuurin ja kiltatoiminnan nykytilasta. Kaikki teekkariopiskelijat, teekkariudesta kiinnostuneet sekä killoissa ja AYY:ssa vapaaehtoisina toimivat ovat tervetulleita ideoimaan käyttökohteita rahalle. Parhaat ideat tavoittavat paljon ihmisiä ja jäävät elämään vuosiksi eteenpäin.

Ideointityöpaja järjestetään ti 26.2. klo 15-17 Kandidaattikeskuksessa, tilassa Y115, joka löytyy Alvarin aukiolta saavuttaessa ovilta heti vasemmalla. Esittelyt ovat suomeksi, mutta ideoimaan ovat kaikki tervetulleita omalla kielellään. Tila on esteetön, lisätietoja saa kysyä [email protected].

Jaa tietoa tapahtumasta yhdistyksesi jäsenten suuntaan: https://www.facebook.com/events/2328775227133195/
Lisää tietoa TEKin lahjoituksesta: https://lehti.tek.fi/index.php/opiskelijat/tek-lahjoitti-teekkarikulttuurille-100-000-euroa

8. Liikuntatutorhaku 2019

Liikuntatutorin tehtävänä on innostaa uusia opiskelijoita liikunnan pariin. Liikuntatutorin ei tarvitse olla ISO/tutor eikä huippu-urheilija, vaan kuka tahansa vuosikurssista riippumatta voi hakea! Tärkeintä on kiinnostus liikuntaa kohtaan ja halu toimia yhdessä uusien opiskelijoiden kanssa.

Ensi syksynä lanseerataan ensimmäistä kertaa uudenlainen liikuntakonsepti, jossa eri urheiluyhdistykset järjestävät viikoittaisia lajikokeiluja ja ideana olisi, että liikuntatutorit toimisivat tämän konseptin tukena. Heidän tarkoituksensa on pyrkiä auttamaan urheiluyhdistyksiä järjestämään lajikokeiluja ja tuomaan uusia opiskelijoita näihin kokeiluihin.

Hyödyt:

  • Pääset järjestämään monipuolista liikuntatoimintaa uusille opiskelijoille
  • 4kk Unisport-jäsenyyden ilmaiseksi
  • Toisen 4kk Unisport-jäsenyyden jos olet aktiivinen koko syksyn ajan
  • Liikuntatutor-haalarimerkin
  • Poikkitieteellisen tutorporukan

Haku ja lisätietoja: https://lomake.ayy.fi/aava/liikuntatutorhakemus-2019/

9.  AYY: Taidetta, kahvia ja toimintaa ti 26.2. klo 17

Mitä jos Otaniemeen tehtäisiin Arabian piippua esittävä taideteos? Voisiko metroasemaa hyödyntää opiskelijatöiden esittelyyn? Tulisiko AYY:n t-paitojen design vetää kokonaan uusiksi? Miltä Otaniemen yö voisi näyttää tänä vuonna?

Mitä sinun mielestäsi ylioppilaskunnan toiminta taiteen saralla voisi olla? Tule juomaan kuppi kahvia, ideoimaan ja keskustelemaan aiheesta. Parhaat ideat voivat päätyä toteutettaviksi projekteiksi ja osallistua voi täysin oman mielenkiinnon ja ehtimisen mukaan. Tilaisuuteen ovat tervetulleita kaikki Aallon opiskelijat ja se pidetään tiistaina 26.2. klo 17-> Väreessä, Aalto University Shoppia vastapäätä olevassa Working Cafeessa Väreen M- ja L-blokkien välissä. Tervetuloa!

Facebook-tapahtuma: https://www.facebook.com/events/2382344518665225/

10.  Kouluttaudu järjestyksenvalvojaksi AYY:n piikkiin!

AYY järjestää järjestyksenvalvojakurssin maaliskuun alussa. Koulutusta on 1.-3.3. ja 8.-10.3.2019. Koulutuksen saa maksutta lupautuessaan toimimaan neljässä (4) AYY:n tapahtumassa järjestyksenvalvojana vuoden 2020 loppuun mennessä. Mikäli kurssille jää tilaa, tarjotaan myös JV-kertauskurssille osallistumisen mahdollisuutta 9.-10.3.

Kurssille mahtuu 15 osallistujaa ja se järjestetään Otaniemessä.

Ilmoittautuminen aukeaa 12.2. klo 12:00 ja sulkeutuu 19.2. klo 23:59 tai kun kurssi on täynnä. Kurssi pidetään suomeksi. Lisätiedot ja ilmoittautuminen: https://lomake.ayy.fi/vapaaehtoiset/kouluttaudu-jarjestyksenvalvojaksi/

11.  Vinkkejä toiminnantarkastajille ja tilinpäätöstä tekeville

Monilla yhdistyksillä toimivuosi on vuoden vaihteessa päättynyt ja nyt on viimeistään aika aloittaa tilinpäätöksen tekeminen. Sen jälkeen toiminnantarkastajat pääsevät vauhtiin. Katso AYY:n yhdistysoppaasta ajankohtaiset vinkit sekä tilinpäätöstä että toiminnantarkastusta varten: https://yhdistysopas.ayy.fi/tilinpaatos-ja-toiminnantarkastus/

Lisäksi hyvää materiaalia löytyy esimerkiksi Opintokeskuksen sivuilta: https://www.tjs-opintokeskus.fi/julkaisut-ja-aineistot/verkkoaineistot/toiminnantarkastus/toiminnantarkastuskertomus(suomeksi)
Myös yhdistyskoulutuksessa käsiteltiin talousteemoja: https://yhdistysopas.ayy.fi/koulutusmateriaalit/(27.11.2018, ryhmäosio 1)

Olisi toiminta-avustuksen hakemisen kannalta kätevää, jos saisitte tilinpäätökset valmiiksi ja toiminnantarkastukset tehtyä niin, että ne hyväksyttäisiin yhdistyksen kevätkokouksissa ennen maaliskuun loppua. Kokouksessa hyväksyttyjä dokumentteja (esim. tilinpäätös, toimintakertomus, toimintasuunnitelma, talousarvio) tarvitaan toiminta-avustushakemuksen liitteeksi, tai sitten tulee pyytää lisäaikaa niiden palauttamiseen.

12.  Mindfulness stressinhallinnassa

Kaipaatko työkaluja stressin, ahdistuksen tai jännityksen vähentämiseen? 6-kerran Mindfulness stressinhallinnassa –työpajassa opetellaan hyväksyvää ja myötätuntoista suhtautumista itseen sekä keinoja vaikeuksien kohtaamiseen. Säännöllisen mindfulness-harjoittelun tiedetään vähentävän stressiä ja ahdistusta. Harjoittelu on keino lisätä itsetuntemusta, parantaa keskittymiskykyä ja oppia tunteiden säätelyä.

Työpaja kokoontuu maanantaisin klo 10.00-12.00, 25.2.-1.4.2019, luokka Majakka (M140), Otakaari 1. Työpaja on suomenkielinen. Lisätiedot https://into.aalto.fi/pages/viewpage.action?pageId=328008

HALUATKO OMAN UUTISESI TÄHÄN TIEDOTTEESEEN?

Lähetä lyhyt tekstisi keskiviikkoon klo 10.00 mennessä osoitteeseen tiedotteet (a) ayy.fi. Uutiset menevät käännettäväksi, joten voit toimittaa tekstisi yksikielisenä.

Tiedotteen sisällön toimittaa viime kädessä AYY:n järjestö- ja viestintäasiantuntija Essi Puustinen (essi.puustinen (a) ayy.fi, puh: 050 520 9442).

Haluatko poistua yhdistystiedotelistalta? Kilkkaa seuraavaa linkkiä ja seuraa ohjeita sivun alalaidassa: https://list.ayy.fi/mailman/listinfo/yhdistykset

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Read more news

Yhdistystiedote Julkaistu:

Yhdistystiedote viikolle 23/2019

AYY:n hallitus on päättänyt kokouksessaan yhdistyksille jaettavista avustuksista (kohta 1). Mikäli yhdistysilmoitus jäi tekemättä maaliskuussa, jälki-ilmoittautuminen on nyt auki ja päättyy 30.6. (kohta 2) Lisäksi uusien nettisivujen beta-versiosta voit tarkistaa yhdistyksesi profiilin ja ilmoittaa meille muutoksista (kohta 3). Yhdistystiedote siirtyy tämän tiedotteen myötä kesätauolle. Aurinkoista ja rentouttavaa kesää kaikille!
Kuvapankki_Kukkia_1
Yhdistystiedote Julkaistu:

Yhdistystiedote viikolle 22/2019

Tiedote sisältää tällä kertaa vinkkejä kesää varten. Muista toimittaa avustushakemuksista unohtuneet liitteet (kohta 1), hoida pöytäkirjat ja kirjanpito ajan tasalle (kohta 2) sekä ota hetki aikaa arkistoinnille (kohta 3). Muista myös levähtää ja nauttia kesästä! Ensi viikolla lähtee vielä kevään viimeinen yhdistystiedote, jonka materiaalit toimitettava helatorstain takia jo tiistaihin klo 10 mennessä ([email protected]).
Kuva, jossa ihmiset kävelee poispäin
Yhdistystiedote Julkaistu:

Yhdistystiedote viikolle 21/2019

Kun tilakähmyt päättyvät yhdistyksenne osalta, merkitkää kaikille avoimet tapahtumanne ensi vuoden lukuvuosikalenteria varten (kohta 1). Lisäksi voitte vaikuttaa yhdistyslakiin keskiviikkoon mennessä (kohta 3). Mukavaa vuosijuhlaviikonloppua!
Otarannan kerhotila2
Yhdistystiedote Julkaistu:

Yhdistystiedote viikolle 20/2019

Tilakähmyt on nyt käynnissä. Muutaman harrastetilan kohdalla on tehty pieniä muutoksia varausjärjestelyihin. Katso tarkemmat ohjeet kohdasta 1 ja muista myös AYY:n isoimmat tapahtumat syksyä suunnitellessasi, kohta 2. Aurinkoista viikonloppua kaikille!