Yhdistystiedote viikolle 13/2019

Jos haluat saada AYY:n yhdistystiedotteen sähköpostiisi, tilaa se osoitteesta http://list.ayy.fi/mailman/listinfo/yhdistykset

Tämä on AYY:n yhdistystiedote viikolle 13/2019

Ensi viikolla päättyy avustushaku ja yhdistysilmoitusten teko (kohta 1). Nyt hommiin! Kysy mahdolliset kysymyksesi torstaihin mennessä ([email protected]).

Tulevia tapahtumia ja tärkeitä päivämääriä yhdistyksille ja yhdistystoimijoille

24.3. TTER:n hakukierros II päättyy (kohta 4, http://tter.ayy.fi/)
25.3. Opiskelijakeskus-infoseminaari (lisätietoa: https://ayy.fi/blog/events/opiskelijakeskus-infoseminaari/)
28.3. Viimeinen päivä kysyä toiminta-avustuksiin ja yhdistysilmoituksiin liittyviä kysymyksiä ([email protected])
29.3. Otaxin pääylläpitäjäilmoitusten deadline (kohta 2)
31.3. Toiminta-avustusten haku ja yhdistysilmoitusten jättäminen päättyy (kohta 1 ja ohjeet: https://ayy.fi/blog/2019/02/27/yhdistysilmoitukset-ja-ayyn-toiminta-avustus-2019/)
17.4. AYY:n edustajiston kokous 4/2019 (http://ayy.fi/live)

Tiedotteen sisältö

1. Enää viikko aikaa tehdä vuosittaiset yhdistysilmoitukset ja hakea AYY:n toiminta-avustuksia!
2. Tee yhdistyksesi nettisivujen pääylläpitäjäilmoitukset 29.3. mennessä
3. Muistutus yhdistyksille Kide.appin käyttömahdollisuudesta AYY:n sopimushintaan
4. TTER:n vuoden 2019 toinen hakukierros päättyy sunnuntaina!
5. Ehdota palkinnonsaajia Aalto-yhteisöstä
6. Ikuista kuvasi osaksi AYY:n valokuvamosaiikkia!
7. AYY etsii suunnittelijaa ja tekijää seremoniamestarin sauvalle
8. Taiteellisen toiminnan avoin kokous 3.4. klo 17 @Café Kylteri
9. AYY:n blogissa: Terveisiä Mikkelistä
10. Miten sinun mielestäsi teekkarikulttuuria pitäisi edistää?

1. Enää viikko aikaa tehdä vuosittaiset yhdistysilmoitukset ja hakea AYY:n toiminta-avustuksia!

Kaikkien Aalto-yliopiston ylioppilaskunnan piirissä toimivien yhdistysten on vuosittain tehtävä yhdistysilmoitus ja samaan aikaan voivat ensimmäisen luettelon yhdistykset hakea toiminta-avustusta. Hakuaika ja yhdistysilmoitusten jättäminen päättyy sunnuntaina 31.3. klo 23.59.

Kattavat ohjeet löytyvät täältä: https://ayy.fi/blog/2019/02/27/yhdistysilmoitukset-ja-ayyn-toiminta-avustus-2019/

Sekä toiminta-avustushakemus että yhdistysilmoitus koostuvat Tahlo-järjestelmässä täytettävistä välilehdistä ja mukaan vaadituista liitteistä. Liitteiksi tarvitaan kaikilta:

– voimassa olevat säännöt
– edellisen toimintavuoden toimintakertomus
– kuluvan toimintavuoden toimintasuunnitelma

Lisäksi toiminta-avustusta hakevilta myös:
– kuluvan toimintavuoden budjetti
– edellisen toimintavuoden tilinpäätös (koostuu tuloslaskelmasta ja taseesta)

Kirjaudu sisään Tahlo-järjestelmään https://tahlo.ayy.fi/ yhdistyksesi tunnuksilla. Mikäli tunnukset on hukassa, ne voi yleensä palauttaa hallituksenne sähköpostiosoitteeseen osoitteessa https://tahlo.ayy.fi/password_reset/.

Täytä huolellisesti välilehdet Yleinen, Hallitus, Toimitilat ja Liitteet sekä toiminta-avustusta hakiessa välilehti Hakemus. Mikäli olette erityisasemayhdistys, täyttäkää myös Erityisasema-välilehti. Lopuksi päivitä yhdistyksesi yhdistysprofiili ajan tasalle osoitteessa https://ayy.fi/wp-login.php. Sisään pääset kirjautumaan yhdistyksesi tunnuksilla. Muista tehdä päivitykset kaikkiin kieliversioihin!

TARKEMMAT OHJEET:
Yksityiskohtaiset ohjeet, vinkit ja lisätiedot osoitteessa https://ayy.fi/blog/2019/02/27/yhdistysilmoitukset-ja-ayyn-toiminta-avustus-2019/ Huomaa, että Hakemus-välilehteä on uudistettu viime vuodesta. Muista varata tarpeeksi aikaa hakemuksen tekemiseen.

AYY:n järjestösektori ([email protected]) vastaa kaikkiin kysymyksiin toiminta-avustuksiin liittyen.

2. Tee yhdistyksesi nettisivujen pääylläpitäjäilmoitukset 29.3. mennessä

Onko yhdistyksesi nettisivut AYY:n palvelimella? On taas se aika vuodesta, kun Otaxin pääylläpitäjäilmoitus tule täyttää. Ylläpitoilmoituksen deadline on 29.3., ja tunnukset lukkiutuvat 1.4. Mikäli tiedät tarvitsevasi täyttöön enemmän aikaa, olethan yhteydessä sähköpostitse [email protected]osoitteeseen, niin pidennämme käyttäjänne tunnuksia kuukaudella eteenpäin.

Tänä vuonna ilmoitukset käydään lävitse edellisvuosia tarkemmin. Pyydämme, että varsinkin vanhojen toimihenkilöiden pääsyyn ja www-data -kansion sisällön puhdistamiseen kiinnitettäisiin huomiota.

Ylläpitoilmoitus löytyy osoitteesta https://lomake.ayy.fi/it/yllapitajailmoitus/

Terkuin,
AYY IT

3. Muistutus yhdistyksille Kide.appin käyttömahdollisuudesta AYY:n sopimushintaan

AYY on tehnyt yhteistyötä lipunmyynti- ja ilmoittautumispalvelu Kide.appin kanssa (ent. Bailataan.fi) lukuvuodesta 2016/2017 alkaen.

Kide.app tarjoaa järjestöille, killoille sekä muille kerhoille ilmoittautumis- ja lipunmyyntipalvelun, verkkokaupan sekä jäsenrekisterin ja jäsenyyksien myynnin mahdollistavat työkalut. Palvelu sopii sekä pienille että suurille tapahtumille koulutusalaan ja järjestön kokoon katsomatta, ja sitä voi käyttää yksinkertaisten ilmoittautumisten sekä lipunmyynnin rinnalla myös esim. sitseihin, approihin, risteilyihin ja muihin tapahtumiin. Tapahtumailmoittautumisia voi Kide.appissä kerätä yksityisesti pelkän linkin avulla tai tapahtumia voi mainostaa palvelussa julkisesti.

AYY on sopinut tiiviimmästä yhteistyöstä Kide-palvelun kanssa. Yhteistyön myötä jokainen ylioppilaskunnan yhdistysrekisterissä oleva yhdistys saa mahdollisuuden mm. toteuttaa palveluitaan, kerätä ilmoittautumisia ja myydä lippuja tapahtumiin edullisesti ja kätevästi niin selaimen kautta kuin mobiilisovelluksellakin.

Palvelun voi ottaa heti käyttöön perustamalla järjestölle tilin osoitteessa https://kide.app/sales. Palveluntarjoajan kanssa ei tarvitse tehdä erillistä kirjallista sopimusta.

Kide-palvelun kanssa sovittu yhteistyöhinta on 2 % + 0,15 € per myyty lippu (norm. 2,95% + 0,25 per myyty lippu). Palvelupakettiin kuuluu ilmainen asiakaspalvelu ja tuki. Sopimukseen ei sisälly kuukausimaksuja tai muita kuluja.

Lisätietoa palvelusta ja järjestelmän ominaisuuksista antavat Kassu La Habana Reyes, 045 6313726, [email protected] ja Tommi Manninen, 045 1146095, [email protected].

Kide.app on Suomen suosituin opiskelijatapahtumien lipunmyyntikanava. Sitä käyttää yli 350 opiskelijajärjestöä 20 kaupungissa ja yli 120 000 opiskelijaa ympäri Suomen. Palvelu on suunniteltu erityisesti opiskelijajärjestöjen tarpeisiin ja soveltuu kaikenkokoisille tapahtumille ja opiskelijajärjestöjen erilaisten palveluiden toteutukseen. Tutustu lisää osoitteessa https://kide.app.

4. TTER:n vuoden 2019 toinen hakukierros päättyy sunnuntaina!

TTER:n vuoden 2019 toinen hakukierros on avattu! Rahasto voi myöntää avustuksia kaikille AYY:n jäsenille ja sen yhteydessä toimiville yhteisöille. TTER tukee toimintaa, joka tavoittelee tähtiä, saa muut innostumaan mukaan, kuuluu ja näkyy.

Avustusta voi hakea kahdella tapaa: noin kolme kertaa vuodessa järjestettävien hakukierrosten kautta sekä jatkuvassa haussa, joka on auki lukukausien aikana. Jatkuvassa haussa voit hakea korkeintaan 2000€ suuruisia avustuksia, kun taas varsinaisilla hakukierroksilla projektiavustuksen määrää ei ole rajattu.

Vuoden 2019 toisen kierroksen hakuaika päättyy sunnuntaina 24.3.2019 klo 23.59. Ohjeet hakemuksen ja siihen lisättävien liitteiden tekemiseen löytyvät rahaston nettisivuilta http://tter.ayy.fi/.  Avustusta haetaan nettilomakkeella, joka löytyy osoitteesta: https://lomake.ayy.fi/tter/

5. Ehdota palkinnonsaajia Aalto-yhteisöstä

Viime vuoden tapaan Aalto-yliopiston ylioppilaskunnan yhteisöjaosto Aava palkitsee aaltoyhteisössä toimivia yhdistyksiä. Tänä vuonna kuitenkin keräämme ehdotuksia koko vuoden ajan, jotta esimerkiksi nyt keväällä tapahtuneet teot ovat niitä tehdessä edelleen muistissa.

Ehdota lomakkeen kautta palkinnonsaajiksi tänä vuonna ansioituneita yhdistyksiä tai muita porukoita. Kategorioita ovat opiskelijahyvinvoinnin edistäminen, uusien opiskelijoiden vastaanottaminen, kansainvälisten opiskelijoiden integroiminen ja poikkitieteelliset kohtaamiset. Tämän lisäksi voit ehdottaa palkinnonsaajaa näiden kategorioiden ulkopuolelta!

Lomake: https://lomake.ayy.fi/aava/ehdota/

6. Ikuista kuvasi osaksi AYY:n valokuvamosaiikkia!

Ikuista kuvasi osaksi AYY:n valokuvamosaiikkia! AYY:n taiteellisen toiminnan ohjausryhmä tuottaa vapun kunniaksi valokuvamosaiikkiteoksen opiskelijoiden ja opiskelijajärjestöjen valokuva-arkistoista. Teoksen teemana on “wappu”, joten haussa on vappuhenkisiä tai vapun aikaan otettuja kuvia opiskelijoista, opiskelijaelämästä ja kaikesta sitä sivuavasta.

Tutkaile omia tai yhdistyksesi kuva-arkistojasi ja laita kuvia tulemaan. Kuvia tarvitaan yhteensä sadoittain, joten mitään suurta esikarsintaa kuvista ei tarvitse tehdä, nyt määrällä on väliä! Kuvia voi toimittaa 11.4. saakka alta löytyvän lomakkeen kautta.

https://lomake.ayy.fi/taide/photo-mosaic-wappu/

7. AYY etsii suunnittelijaa ja tekijää seremoniamestarin sauvalle

Seremoniamestarin sauvaa käytetään yhdistyksen, tai AYY:n tapauksessa ylioppilaskunnan, vuosijuhlissa sekä mahdollisesti muissa juhlavissa tilaisuuksissa. Seremoniamestarin sauva on yleensä noin kaksi metriä pitkä ja sen päässä on yhdistystä kuvaava logo, tunnus tai muu symboli. Sauvalla on yleensä jalusta, joka voi olla joko koristeellinen tai yksinkertainen. AYY haluaa sauvan, joka kuvastaa yhteisöämme. Näin ollen etsimme suunnittelijaa ja tekijää sauvallemme! Tämä sauva tulee olemaan ylioppilaskuntamme käytössä todennäköisesti vuosikymmeniä kaikissa juhlallisimmissa tilaisuuksissa, ja toimii tärkeänä, arvokkaana symbolina AYY:lle. Tekijän kanssa sovitaan palkkio.

Jätä suunnitelmasi 24.3. mennessä ja jätä kädenjälkesi AYY:n historiaan. Lue lisää:  https://ayy.fi/blog/2019/02/28/ayy-etsii-suunnittelijaa-ja-tekijaa-seremoniamestarin-sauvalle/

Kaikkiin kysymyksiin vastaa & lisätietoa antaa Marianne Honkasaari ([email protected], 0409645608).

8. Taiteellisen toiminnan avoin kokous 3.4. klo 17 @Café Kylteri

AYY:n taiteellisen toiminnan ohjausryhmä kokoustaa 3.4. klo 17 Kauppakorkeakoulun Café Kylterissä (Ekonominaukio 1) ja toivottaa kaikki kiinnostuneet tervetulleeksi kokoukseen! Asialistalla on Otaniemen yö, AYY:n taidekokoelman kartutus, valokuvamosaiikki ja muita projekteja. Tervetuloa kuuntelemaan, keskustelemaan ja vaikuttamaan AYY:n taiteelliseen toimintaan!

Vaikket pääsisi paikalle (tai vaikka pääsisitkin), voit ilmoittaa kiinnostuksesi osallistua AYY:n taiteelliseen toimintaan täällä: https://lomake.ayy.fi/taide/ayy-artistic-activities-take-part/

Saman lomakkeen kautta voi myös jättää omia ideoita!

9. AYY:n blogissa: Terveisiä Mikkelistä

Suurin osa Aalto-yliopiston opiskelijoista opiskelee nykyään Espoon Otaniemessä, mutta pieni tiivis joukko kauppakorkeakoulun kandivaiheen opiskelijoita löytyy Mikkelistä. Lue Probba ry:n päätoimittajan Simo Halmeen kirjoittamat Mikkelin alkuvuoden kuulumiset AYY:n blogista: https://ayy.fi/blogi/2019/03/08/terveisia-mikkelista/

Muistakaa olla Mikkeliin yhteyksissä, mikäli haluatte kutsua mikkeliläisiä tapahtumiinne tai haluatte käydä Mikkelissä vierailulla/tapahtumissa. Täältä löytyvät hallituksen yhteystiedot: http://probba.org/probba-board/

10. Miten sinun mielestäsi teekkarikulttuuria pitäisi edistää?

Onko sinulla mahtava idea siitä, miten teekkarikulttuuria tulisi edistää Otaniemessä? Kerro ideasi tällä lomakkeella: https://lomake.ayy.fi/yhdistykset/ideani-teekkarikulttuuri/

Tekniikan akateemiset lahjoitti viime vuoden lopussa 30 000 euroa teekkarikulttuurin edistämiseen. Ideoita on kerätty erilaisissa työpajoissa ja nyt kaikki teekkariyhteisön jäsenet pääsevät kertomaan oman ideansa lomakkeen avulla. Mikä mielestäsi edistää teekkarikulttuuria parhaiten? Ideasi voi maksaa mitä tahansa 1-30 000 euron väliltä. Kysely on auki 7.4. asti.

Lisää tietoa TEKin lahjoituksesta: https://lehti.tek.fi/index.php/opiskelijat/tek-lahjoitti-teekkarikulttuurille-100-000-euroa

Mikäli sinulla on projektista kysyttävää, kommentoitavaa tai laajempi idea esiteltäväksi, olethan yhteydessä projektitiimiin [email protected][email protected] ja [email protected].

HALUATKO OMAN UUTISESI TÄHÄN TIEDOTTEESEEN?

Lähetä lyhyt tekstisi keskiviikkoon klo 10.00 mennessä osoitteeseen tiedotteet (a) ayy.fi. Uutiset menevät käännettäväksi, joten voit toimittaa tekstisi yksikielisenä.

Tiedotteen sisällön toimittaa viime kädessä AYY:n järjestö- ja viestintäasiantuntija Essi Puustinen (essi.puustinen (a) ayy.fi, puh: 050 520 9442).

Haluatko poistua yhdistystiedotelistalta? Kilkkaa seuraavaa linkkiä ja seuraa ohjeita sivun alalaidassa: https://list.ayy.fi/mailman/listinfo/yhdistykset

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Read more news

Yhdistystiedote Julkaistu:

Yhdistystiedote viikolle 23/2019

AYY:n hallitus on päättänyt kokouksessaan yhdistyksille jaettavista avustuksista (kohta 1). Mikäli yhdistysilmoitus jäi tekemättä maaliskuussa, jälki-ilmoittautuminen on nyt auki ja päättyy 30.6. (kohta 2) Lisäksi uusien nettisivujen beta-versiosta voit tarkistaa yhdistyksesi profiilin ja ilmoittaa meille muutoksista (kohta 3). Yhdistystiedote siirtyy tämän tiedotteen myötä kesätauolle. Aurinkoista ja rentouttavaa kesää kaikille!
Kuvapankki_Kukkia_1
Yhdistystiedote Julkaistu:

Yhdistystiedote viikolle 22/2019

Tiedote sisältää tällä kertaa vinkkejä kesää varten. Muista toimittaa avustushakemuksista unohtuneet liitteet (kohta 1), hoida pöytäkirjat ja kirjanpito ajan tasalle (kohta 2) sekä ota hetki aikaa arkistoinnille (kohta 3). Muista myös levähtää ja nauttia kesästä! Ensi viikolla lähtee vielä kevään viimeinen yhdistystiedote, jonka materiaalit toimitettava helatorstain takia jo tiistaihin klo 10 mennessä ([email protected]).
Kuva, jossa ihmiset kävelee poispäin
Yhdistystiedote Julkaistu:

Yhdistystiedote viikolle 21/2019

Kun tilakähmyt päättyvät yhdistyksenne osalta, merkitkää kaikille avoimet tapahtumanne ensi vuoden lukuvuosikalenteria varten (kohta 1). Lisäksi voitte vaikuttaa yhdistyslakiin keskiviikkoon mennessä (kohta 3). Mukavaa vuosijuhlaviikonloppua!
Otarannan kerhotila2
Yhdistystiedote Julkaistu:

Yhdistystiedote viikolle 20/2019

Tilakähmyt on nyt käynnissä. Muutaman harrastetilan kohdalla on tehty pieniä muutoksia varausjärjestelyihin. Katso tarkemmat ohjeet kohdasta 1 ja muista myös AYY:n isoimmat tapahtumat syksyä suunnitellessasi, kohta 2. Aurinkoista viikonloppua kaikille!