Sök till förtroendeuppdrag

Ansökningen till AUS förtroendeuppdrag har börjat.
Opiskelijoita Amfilla

Kontinuitetskommittén: mentorprogram

Bli mentor och sparra aktiva i studentkåren

Kontinuitetskommittén som ordnas i formen av ett mentorprogram förenar tidigare studentaktiva med de nuvarande styrelsemedlemmarna och sektionsordförandena. Målet är att dela information, befrämja kontinuitet och stöda utvecklandet av studentkårens verksamhet. Som mentor får du dra nytta av ditt eget kunnande i studentkåren och stöda nuvarande aktiva i arbetslivet.

I mentorskapet utgör en förtroendefull dialog en grund för aktorerna att bolla tankar, utbyta erfarenheter, bli hörda och fråga om råd. Under året ordnas träffarna vanligen var tredje till var femte vecka och temat för träffarna kan överenskommas sinsemellan. Konkreta teman för träffarna kan till exempel vara självledning, tidsanvändning, välbefinnande, stresshantering och motivering av de man leder.

Av mentorn förväntar vi oss:

  • Tidigare erfarenhet av studentkårens verksamhet
  • Förmåga att binda sig till en mentorförhållande som tar ett år och där träffarna ordnas var tredje till var femte vecka 
  • Det är en tid sedan dina aktivaste studentkårsår
  • Äkta intresse för att stöda och leda nuvarande aktörer 

Mentorskapet handlar inte enbart om att ge svar- det handlar också om att ge utrymme där aktorn kan växa, undersöka nya idéer och öka självförtroendet.

Ansökningen till kontinuitetskommittéet är öppen 31.10.2024-2.1.2025. Skicka en fritt formulerad ansökan och CV till adressen rekrytointi(at)ayy.fi. Uppge i din ansökan studiernas begynnelseår och ditt utbildningsprogram vid Aalto.

Tilläggsinformation: Mentorprogramets arrangör 2025 Elena Suutarinen: [email protected]

TTE-fondens styrgrupp

Fonden för främjande av teknologverksamhet (TTER) delar ut bidrag till hela AUS medlemskår (ekonomi-, konst- och teknikstuderande) och till föreningar och sammanslutningar med anknytning till studentkåren. Syftet är att väcka och upprätthålla intresset för tekniska, vetenskapliga, ekonomiska och samhälleliga frågor samt att syssla med kultur.

TTE-fondens styrgrupp sammanträder cirka 4 gånger under året för att behandla större bidrag. Dessutom behandlar styrgruppen projektansökningar i den takt de kommer in.

Till styrgruppen kan man söka en gång om året, vanligen i november–december. Ansökningstiden tillkännages separat. Styrgruppen tillsätts av AUS delegation. Styrgruppen består av fyra personer som AUS föreslår och tre personer som PTK r.f. (tidigare TTEY r.f.) föreslår. Mandatperioden är två år. En av AUS representanter fungerar som ordförande för ett år i taget. Alla Aaltostuderande kan ansöka.

”Under min tid i TTE-fondens direktion har jag fått en unik inblick i det som händer i vår gemenskap. Det har varit ett nöje att följa de många olika projekten och särskilt att få känna att jag kunnat bidra till att något fint blivit verklighet. Jag har fått uppleva att vår gemenskap är levande. Förutom allt detta har jag lärt mig mycket nyttigt om ekonomiförvaltning och handlingar, och givetvis träffat fina människor över generationsgränserna. Min period i direktionen har varit en mångsidig och angenäm erfarenhet.”

Henry Sanmark, medlem i TTE-fondens direktion 2017–2018 (AUS representant)

Ansökan till direktoratet för TTE-fonden är öppen från 21 oktober till 3 november 2024. Skicka din ansökan och ditt CV till rekrytointi(at)ayy.fi. I din ansökan ska du ange det år du inledde dina studier och ditt utbildningsprogram vid Aalto samt om du ansöker om att bli medlem i direktionen eller dess ordförande.

Tilläggsinformation: Sakkunnig i understödsärenden Matias Saikku ([email protected]), +358 40 411 0902 eller https://www.ayy.fi/sv/tter

Ekonomidirektionen

Ekonomidirektionen ansvarar för studentkårens egendomsskötsel- och förvaltning.  De 7–9 direktionsmedlemmarna och ordföranden samlas ungefär en gång i månaden för att diskutera aktuella ämnen som i allmänhet berör delegationens följande beslut eller studentkårens verksamhetsledning. På sitt bord hade direktionen föregående år till exempel studentcentrumprojektets finansieringsalternativ, försäljnings- och uthyrningsalternativen för studentbostäder med låg prioritet, igångsättandet av nya byggprojekt samt studentkårens budgetering. Utöver möten arbetar ekonomidirektionen även i två sektioner: fastighetssektionen som noggrannare går igenom och bereder  ärenden gällande fastighetsprojekt, och placeringssektionen som träffar kassörerna och går igenom alternativ i konkurrensutsättningssituationer. I praktiken ger ekonomidirektionen rekommendationer till styrelsen och delegationen på basis av mötes- och sektionsarbetet samt stöder AUS ekonomichef och fastighetssektor i beslutsberedningen.

Hälften av direktionsmedlemmarna är studeranden och hälften sakkunnigmedlemmar som representerar yrkeskunskaper inom olika delområden såsom kapitalförvaltning, fastigheter och ekonomibefattningar. Delegationen väljer studentmedlemmarna på förslag av AUS styrelse (2 representanter) och invånare (2 representanter). Mandatperioden är två år och årligen väljs en representant för AUS och en  invånarrepresentant.

Ekonomidirektionen erbjuder studentmedlemmen ett tvåårigt intressant, viktigt och beredande uppdrag för studentkårens beslutsfattande. Som direktionsmedlem får du såväl representera studentens röst i beslutsärenden som förkovra ditt personliga kunnande i krävande beslutsfattandearbete. Ilkka Särkiö som verkat som invånarrepresentant under perioden 2018–2019 beskriver uppgiften följande:

”Ekonomidirektionen är en utmärkt chans att få insikter i branschproffsens arbetssätt och kompetens och möjligheter att påverka studentkårens ekonomiska planering. Studentmedlemmarnas kunnande tas på allvar och de har betydande möjligheter att ingripa och ta initiativ”.

Av den sökande förutsätts kännedom om studentkårens beslutsfattande, verksamhetsstyrning och ekonomi samt beredskap till ett aktivt mötesdeltagande.

Ansökan till Ekonomidirektionen är öppen från 21 oktober till 3 november 2024. Skicka en fritt formulerad ansökan och CV till adressen rekrytointi(at)ayy.fi. Uppge i din ansökan studiernas begynnelseår och ditt utbildningsprogram vid Aalto.

Tilläggsinformation: Antti Ilmavirta, AUS Verksamhetsledare ([email protected]), +358  50 329 1165

Centralvalnämnden

Vill du vara med och göra AUS delegationsval 2025? Sök till centralvalnämnden!

Hur kan vi öka Aalto-universitetets studerandes kännedom om delegationens verksamhet? Hur kan vi öka valdeltagandet? I AUS centralvalnämnd kan du bland annat påverka dessa frågor!

Vi söker en ordförande och 3–6 medlemmar till centralvalnämnden. Centralvalnämnden väljer en viceordförande bland sig. Vem som helst som är studentkårsmedlem och som inte ställer upp som kandidat i valet och inte fungerar som ansvarsperson för ett valförbund eller en valring kan verka som medlem i centralvalnämnden.

Centralvalnämnden bereder delegationsvalet i samarbete med AUS förvaltning och kommunikationsarbetare och utöver valberedande möten kan du delta enligt eget intresse och egna kunskaper. Centralvalnämndens medlemmar kan till exempel ordna kringevenemang och delta i planeringen av kommunikationen och innehållsproduktionen. Möten hålls ungefär en gång i månaden från februari till juni och från augusti till november.

Ansökningen till Centralvalnämnden pågår 21.10-8.12.2024. Skicka en fritt formulerad ansökan senast 3.11 kl. 23.59 till adressen [email protected]. Skriv ”Ansökan till centralvalnämnden” i rubrikfältet. AUS styrelse utnämner centralvalnämnden.

Mer information: Utvecklingschef Annika Ojelma ([email protected]), +358 50 520 9434

Läs mer

Kuvapankki_Tiedonhaku_1

Ekonomi

AUS ekonomi består utöver grunduppgifterna i ekonomi även av AUS studentbostadsverksamhet och placeringsverksamhet.

AUS organisation
Kuva, jossa ihmiset kävelee poispäin

”Varför söker du uppgiften?” Förstå dina motivationsfaktorer och påverka

Människor motiveras av olika saker och av olika orsaker. En ”tar chansen” för att hjälpa någon som ber om hjälp, en annan vill utmana sig att lära sig något nytt. Minna Mäkitalo skriver om motivationsfaktorer.

”Varför söker du uppgiften?” Förstå dina motivationsfaktorer och påverka
  • Publicerat:
  • Uppdaterad:
Dela
URL kopierat

Read more news

Wilma hymyilee
Ajankohtaista, Pressmeddelande Publicerat:

Verksamhetsprinciperna för ekologisk hållbarhet uppdaterades – AUS övergår till växtbaserat

Aalto-universitetets studentkår (AUS) har uppdaterat sina verksamhetsprinciper för ekologisk hållbarhet, som stöder AUS dagliga verksamhet. Det nya dokumentet styr AUS att servera växtbaserad mat och dryck vid sina evenemang. Dessutom minimeras också andelen matsvinn och 30 procent av kostnaden för resor med båt eller flyg kommer att doneras till miljöverksamhet.
Hallituksen jäsen Mante hymyilee
Ajankohtaista Publicerat:

AUS befrämjar jämlikhet och likabehandling i sin verksamhet - delegationen godkände den nya likabehandlingsplanen

Aalto-universitetets studentkårs nya likabehandlingsplan godkändes på delegationsmötet 21.11.2024. Likabehandlingsplanen styr AUS mot tillgängligare och mer inkluderande sätt med vilka studenterna kan delta i AUS evenemang och verksamhet.
Kaverit
Ajankohtaista Publicerat:

Goda nyheter till dem som bor tillsammans: Så här kan du få eget bostadsbidrag i Kompisbostad!

Ett solidariskt hyresavtal kan inverka på bostadsbidraget, då endast ett bostadsbidrag beviljas till hushållet. Bostadsbidragets storlek baserar sig på båda invånarnas inkomster. De som bor i kompisbostad har ändå möjlighet att få separata bostadsbidrag om FPA behandlar dem som separata hushåll. Det här föutsätter att personerna som har ett solidariskt hyresavtal gör upp ett ömsesidigt besittningsavtal för bostaden och lämnar in den som bilaga till bostadsbidragsansökan. Besittningsavtalet upprättas av hyresgästerna.
Otakaari15
Ajankohtaista Publicerat:

Entreprenadsavtalet för studentbostadsprojektet på Otsvängen 15 har undertecknats

Aalto-universitetets studentkår och Varte Oy har undertecknat avtalet om att bygga studentbostadsprojektet i Otnäs i Esbo. Projektet genomförs på Otnäs campusområde på adressen Otsvängen 15 på tomten som angränsar till Martti Levóns park. Objektet består av 153 studentbostäder i en bostadsbyggnad med 3 trapphus och 4-6 våningar. Bostadsbyggnadens lägenhetsyta är sammanlagt 4 465 m2. Byggnadsarbetet inleds vid Otsvängen i februari 2025 och bostadsobjektet blir färdigt i augusti 2026.