Neljä syytä hakea edustajistoon

Edustajistoveteraani Werneri Huhtinen listaa blogissaan neljä syytä, miksi juuri sinun kannattaa asettua ehdolle edustajistovaaleissa. Ehdokasasettelu on auki 29.9.2021 asti ja vaalit käydään tänä syksynä.
Neljä syytä hakea edustajistoon #AYYRepCo / Werneri Huhtinen

Helteinen kesä on taittunut kohti syksyä, ja vaikka toive aurinkoisista keleistä elääkin vahvasti kenties jokaisen mielessä, ovat tietyt syksyn merkit ujuttautumassa aaltolaisten ajatuksiin. Uusi lukuvuosi tuo mukanaan monta kiehtovaa ja kiinnostusta herättävää tapahtumaa, joista eräs mielenkiintoisimmista on parittomien vuosien syyslukukausiin osuvat AYY:n edustajistovaalit. Niissä valitaan ylioppilaskuntamme ylintä päätösvaltaa käyttävä 45-henkinen edustajisto ohjaamaan yhteisömme taloudellisia ja aatteellisia päämääriä. Lisää edustajistosta voit lukea täältä.

Itse olen toiminut enemmän tai vähemmän edustajiston parissa tai ainakin sen lähituntumassa vuodesta 2015. Tänä syksynä tulee tämä ura päätökseen toimiessani keskusvaalilautakunnan puheenjohtajana, minkä vuoksi haluankin avata sitä, mikä on minua motivoinut edustajistotoiminnassa ja miksi olen yhä uudelleen löytänyt itseni vaikuttamasta tai auttamasta nykyvaikuttajia. Toivottavasti ajatukseni herättävät sinussa mielenkiintoa lähtemään tälle mielenkiintoiselle matkalle, jota edustajistokaudeksi kutsutaan.

Edustajistossa ovat minua motivoineet:

  • Kohtaamiset: Edustajistossa pääset kohtaamaan ihmisiä yliopistomme koko korkeakoulukentältä, sekä kattavasti kolmiulotteisen ajatushaitarin eri dimensioista. Itse olen edustajistossa oppinut valtavasti yhteisöstämme ja siitä, miten monimuotoinen joukko aaltolaiset lopulta ovat. Myös sen huomaaminen, miten itselle yksiselitteiseltä vaikuttavat asiat saattavat osoittautua muille huomattavasti monitahoisimpina kysymyksinä, on ollut opettavasti. Edustajistossa oppii ymmärtämään, kun uskaltautuu avaamaan omaa ajatusmaailmaansa!
  • Debatti: Keskustelu saattaa edustajistossa yltyä toisinaan melkoisen värikkääksi. Tästä ovat esimerkkinä muutamat maratonkokoukset menneiltä vuosilta, suosittelenkin uppoutumaan kokoustallenteiden ihmeelliseen maailmaan. Kuten asiassa kuin asiassa, myös keskustelun seuraamisessa vievät livetilaisuudet kuitenkin aina voiton videotallenteista. Parhaat palat saa toki irti striimistäkin, mutta kokonaisuuden seuraaminen kokoussalissa on ehdottomasti herkullisempaa, ihmisten ilmeet pääsevät oikeuksiinsa!
  • Vaikuttavuus: Edustajistossa toimiessa pääset suoraan tai välillisesti vaikuttamaan esimerkiksi miljoonan euron rakennuttamispäätöksiiin tai siihen, millaisia tavoitteita ylioppilaskunta pyrkii ajamaan yliopiston suuntaan. On voimaannuttavaa nähdä, kun jokin projekti saadaan maaliin, tai se saadaan edes nytkähtämään eteenpäin. Unohtamatta sitä, kuinka toisinaan osataan vetää käsijarrusta, kun jonkin asian valmistelu vaatiikin vielä aikaa. Valta vaatii viisautta, vaalikaa sitä tulevat vaikuttajat! Pitäkää suuret ympyrät mielissänne!
  • Kohti parempaa: Vaikka erimielisyyttäkin edustajistosta luonnollisesti löytyy, yhteistä edustajistossa toimivien kesken on halu kehittää yhteisöämme entistä parempaan suuntaan! Mitä parempi tarkoittakaan kussakin tilanteessa, riippuu katsantokannasta, mutta optimistina uskon, että kaikki päätökset vievät yhteisöämme ja sen olosuhteita aina lopulta parempaan suuntaan, vaikkakin joskus se vaatii mutkia ja karikkoisempia kiertoteitä matkalleen.

Ennen kaikkea edustajisto on näköalapaikka, joten lähde rohkeasti tavoittamaan uuden maiseman avautumista silmiesi eteen.

Erinomaista syksyä rakkaat aaltolaiset, muistakaa käyttää ääntänne vaaleissa!

Werneri Huhtinen

Keskusvaalilautakunnan puheenjohtaja, edustajistoveteraani

Edustajisto käyttää ylioppilaskunnan ylintä päätösvaltaa. Edustajisto valitaan aina kahdeksi vuodeksi niin, että joka toinen vuosi kaikilla ylioppilaskunnan jäsenillä on mahdollisuus sekä asettua ehdolle edustajistoon että äänestää edustajistovaaleissa. Edustajiston suuruus on 45 jäsentä, joiden kaikkien tulee olla AYY:n jäseniä.

Lue lisää edustajistovaaleista: https://www.ayy.fi/fi/edustajistovaalit
Älä tyydy huuteluun, tuu edariin! #AYYRepCo

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Read more news

Wilma hymyilee
Ajankohtaista, Tiedote Julkaistu:

Ekologisen kestävyyden toimintaperiaatteet päivitetty – AYY siirtyy kasvipohjaiseksi

Aalto-yliopiston ylioppilaskunta (AYY) on päivittänyt ekologisen kestävyyden toimintaperiaatteensa, jotka tukevat AYY:n päivittäistä toimintaa. Uusi dokumentti ohjaa AYY:tä tarjoilemaan kasvipohjaista ruokaa ja juomaa tapahtumissaan. Jatkossa myös ruokahävikkiä minimoidaan ja laivalla tai lentäen tehdyistä matkoista hyvitetään 30 prosentin osuus ympäristötoimintaan.
Hallituksen jäsen Mante hymyilee
Ajankohtaista Julkaistu:

AYY edistää yhdenvertaisuutta toiminnassaan – edustajisto on hyväksynyt uuden yhdenvertaisuussuunnitelman

Aalto-yliopiston ylioppilaskunnan uusi yhdenvertaisuussuunnitelma hyväksyttiin edustajiston kokouksessa 21.11.2024. Yhdenvertaisuussuunnitelma ohjaa AYY:tä kohti saavutettavampia ja inklusiivisempia tapoja, joiden avulla opiskelijat voivat osallistua AYY:n tapahtumiin ja toimintaan.
Otakaari15
Ajankohtaista Julkaistu:

Otakaari 15 opiskelija-asuntohankkeen urakkasopimus on allekirjoitettu

Aalto-yliopiston oppilaskunta ja Varte Oy ovat allekirjoittaneet sopimuksen opiskelija-asuntohankkeen rakentamisesta osoitteeseen Otakaari 15. Kohde käsittää 153 opiskelija-asunnon rakentamisen 4–6 kerroksiseen asuinrakennukseen, jossa on 3 porrashuonetta. Asuinrakennuksen huoneistoala on yhteensä 4 465 m2. Kohteeseen toteutetaan maalämpö ja asennetaan 30 kWp:n aurinkovoimala. Työt käynnistyvät Otakaaressa helmikuussa 2025 ja kohde valmistuu elokuussa 2026.
Kaverit
Ajankohtaista Julkaistu:

Hyviä uutisia yhteisasujille: Näin voit saada oman asumistuen Kaveriasunnossa!

Yhteisvastuullinen vuokrasopimus saattaa vaikuttaa asumistukeen, sillä yhteiseen ruokakuntaan myönnetään yleensä vain yksi asumistuki, jonka määrään vaikuttavat molempien asukkaiden tulot. Kaveriasunnoissa asuvilla on kuitenkin mahdollisuus saada erilliset asumistuet, jos Kela käsittelee heidät erillisinä ruokakuntina. Tämä edellyttää, että yhteisvastuullisella vuokrasopimuksella asuvat henkilöt tekevät keskinäisen huoneiston hallintasopimuksen ja toimittavat sen asumistukihakemuksen liitteenä Kelaan. Hallintasopimus laaditaan vuokralaisten toimesta.