Organisaatio ja päätöksenteko
Aalto-yliopiston ylioppilaskunta on noin 17 000 jäsenen palvelu- ja edunvalvontajärjestö, jonka kaiken toiminnan tavoitteena on mahdollistaa jäsenilleen maailman paras opiskelijan elämä.
Vapaaehtoisena voit esimerkiksi järjestää tapahtumia, kehittää kampusta tai osallistua opiskelijoiden edunvalvontaan. Toiminnassa pääset osaksi monimuotoista yhteisöä, jossa voit pitää hauskaa, muodostaa elämänmittaisia ystävyyssuhteita ja kehittää hyödyllisiä työelämätaitoja.
Vapaaehtoishaku vuodelle 2025 on päättynyt. Kiitos kaikille hakijoille! Katso tehtäviin valitut opiskelijat täältä, uutista päivitetään sitä mukaa kun valintoja tehdään.
Kiinnostaako sinua päättää jopa 17 000 opiskelijan yhteisistä asioista ja käyttää AYY:n ylintä valtaa? Joka toinen vuosi opiskelijat valitsevat edustajistovaaleissa 45 jäsentä päättämään ylioppilaskunnan asioista.
AYY:n hallitukseen valitaan vuosittain noin 10 opiskelijaa, jotka johtavat ylioppilaskunnan arjen toimintaa. Hallitus vastaa toimintasuunnitelman toteuttamisesta ja edustaa ylioppilaskuntaa.
Haluatko olla opastamassa uusia opiskelijoita osaksi Aalto-yhteisöä ja varmistamassa kaikille sujuvan alun opinnoissa? Tutoreilla on tärkeä rooli etenkin opintojen ensimmäisinä viikkoina.
Hallopedina pääset vaikuttamaan siihen, millaista opiskelu ja opinnot ovat Aalto-yliopistossa. Tehtäviä on tarjolla todella monipuolisesti oman kiinnostuksen ja käytettävissä olevan ajan mukaan.
Jaostojen ja toimikuntien lisäksi AYY:n alaisuudessa toimii laaja joukko opiskelijoita muissa luottamustoimissa, kuten TTER:n johtokunnassa ja Keskusvaalilautakunnassa.
Lisää yhteisöllisyyttä Aalto-yliopistoon! Yhteisöjaosto Aavassa pääset suunnittelemaan ja toteuttamaan tapahtumia ja muita aktiviteetteja opiskelijoille. Aavalla on tärkeä rooli Aalto-kulttuurin edistämisessä, uudistamisessa ja ylläpitämisessä.
Miten Otaniemen kampuksesta saataisiin entistäkin parempi? Kampusjaoston tehtävä on kehittää, ylläpitää ja aktivoida kampusta. Toiminnassa pääset vaikuttamaan mm. asumisen asioihin ja kampuksella järjestettäviin tapahtumiin – suurelta osin myös oman kiinnostuksesi mukaan!
Millaista teekkarikulttuuria- ja perinteitä haluat olla luomassa? Teekkarijaostossa toimii laaja kattaus toimikuntia, jotka kokoavat yhteen eri kiltojen edustajia. Tutustu toimikuntiin ja hae mukaan!
Haluaisitko olla mukana kehittämässä, esittelemässä ja ylläpitämässä Opiskelijakulttuurimuseota? Museon vapaaehtoisena voit tehdä roolista itsesi näköisen, sillä tekemistä riittää erilaisille ihmisille kiinnostuksen ja osaamisen mukaan.
Edujory on AYY:n vaikuttamisen jaosto, joka koostuu korkeakoulujen halloped-vastaavista ja opintoneuvoston puheenjohtajasta.
Jokaisella korkeakoululla on oma halloped-vastaava, joka kokoaa korkeakoulunsa hallinnon opiskelijaedustajat yhteen säännöllisesti sekä koordinoiden tiedonjakoa ja korkeakoulujen edunvalvonnan tavotteita. Edujory on AYY:n jaosto, joka vastaa opiskelijaedustajatoiminnan koordinoinnista sekä jatkuvan toiminnan lisäksi sen kehittämisestä. Jaostoon kuuluvat korkeakoulujen halloped-vastaavat sekä opintoneuvoston puheenjohtaja. Edujorya puheenjohtaa AYY:n hallituksen jäsen ja sihteerinä toimii koulutuspolitiikasta vastaava vaikuttamisen asiantuntija.
Haluaisitko mukaan keittiökoulutustoimikuntaan, alumnitoimikuntaan tai huomionosoitustoimikuntaan? Voit myös hakea puheenjohtajaksi kokoaviin toimikuntiin.
Teekkarikokous on Aalto-yliopiston ylioppilaskunnan teekkarikulttuurista päättävä elin, joka kokoontuu muutaman kerran vuodessa. Kokouksen päätösvaltaisina jäseninä toimivat teekkarikillat ja osakunta. Teekkarikokouksen puheenjohtajisto huolehtii kokousten järjestelyistä tehden tiivistä yhteistyötä AYY:n hallituksen ja Teekkarijaoston kanssa.
TEKin valtuusto on Tekniikan Akateemisten ylin päättävä elin, johon AYY:llä on oikeus lähettää opiskelijaedustajaksi yksi varsinainen ja yksi varajäsen. Valtuusto kokoontuu kahdesti vuodessa. Lisätietoa valtuustosta löydät TEKin sivuilta.
Nuorten valiokunnassa pääset vaikuttamaan TEKin päätöksentekoon opiskelijoiden ja vastavalmistuneiden näkökulmasta. Nuorten valiokunta toimii myös opiskelijatoiminnan tiedonsiirtokanavana yliopistokaupunkien välillä. AYY:llä on oikeus lähettää Nuorten Valiokuntaan opiskelijaedustajaksi yksi varsinainen ja yksi varajäsen. Lisätietoa Nuorten valiokunnasta löydät TEKin sivuilta.
Aalto-yliopiston ylioppilaskunta on noin 17 000 jäsenen palvelu- ja edunvalvontajärjestö, jonka kaiken toiminnan tavoitteena on mahdollistaa jäsenilleen maailman paras opiskelijan elämä.
Aalto-yliopiston ylioppilaskunnan edustajistovaalit pidettiin syksyllä 2023.
Aavan tavoitteena on tuoda kaikki Aalto-yliopiston opiskelijat yhteen ja mahdollistaa yhdessä tekemisen iloa ja suuria elämyksiä kaikille aaltolaisille opintoalasta riippumatta.
Tarkoituksena on luoda entistäkin viihtyisämpi asuin- ja opiskeluympäristö, joka tarjoaa edellytykset opiskelijakulttuurille, yhteishengelle ja hyvinvoinnille.
Tutoreiden tärkein tehtävä on opastaa ensimmäisen vuoden opiskelijoita heidän opintojensa alkuvaiheessa ja toivottaa heidät tervetulleiksi Aalto-yhteisöön.
Hallinnon opiskelijaedustajat eli hallopedit ovat Aallon opiskelijoita, jotka osallistuvat yliopiston päätöksentekoon ja kehittämiseen.
Teekkarijaosto vaalii teekkariperinteitä sekä ylläpitää ja kehittää teekkarikulttuuria.
Museon vapaaehtoisten tehtävä on ylläpitää, esitellä ja kehittää Opiskelijakulttuurimuseota ja sen toimintaa.