Föreningsbrev vecka 52/2018

Om du vill få AUS föreningsbrev till din e-post kan du beställa det på adressen http://list.ayy.fi/mailman/listinfo/yhdistykset

Det här är AUS föreningsbrev vecka 52/2018

Mot jullovet! I årets sista nyhetsbrev påminner vi ännu om föreningsguiden, som innehåller viktig läsning för nya styrelsemedlemmar och er som gör upp bokslut (punkt 3). Kom ihåg att lägga till nya styrelsemedlemmar på föreningslistan (punkt 1) och söka till AUS kommittéer om ni är intresserade av att ordna evenemang och arbeta med tvärvetenskapliga aktiviteter (punkt 7). Ha ett avkopplande jullov!

Kommande evenemang och viktiga datum för föreningar och föreningsfunktionärer 

22.12 tar AUS servicebyrå julpaus
31.12 Ansökningstiden för AUS kommittéer går ut (punkt 7, ayy.fi/stop)
2.1 är AUS servicebyrå öppen igen som normalt (öppettider: https://ayy.fi/yhteystiedot/#Otaniemi)
11.1 Anmälningstiden för vinterdagskontroller går ut (https://lomake.ayy.fi/teekkarijaosto/talvipaivan-rastit-checkpoints-for-talvipaiva-2019/)
15.1 Föreningsutbildning i S:t Michel
15.1 Vinterdagen (https://www.facebook.com/events/644454332623787/)

Nyhetsbrevets innehåll

1. Nya styrelsemedlemmar ska införas på föreningslistan och i Tahlo
2. Ordna en kontroll på Vinterdagen den 15 januari 2019!
3. Här är den nya föreningsguiden!
4. AUS guide för evenemangsarrangörer
5. Biljetterna för Teknologspexet har släppts – föreningar får se 30-årsföreställningen till nedsatt pris!
6. Bevara föreningens historia
7. Ansökningstiden till kommittéerna går ut den 31 december

1. Nya styrelsemedlemmar ska införas på föreningslistan och i Tahlo

I många föreningar byts funktionärerna ut vid årsskiftet, och därför vore det viktigt att direkt från årets början få föreningsrelaterad e-post via AUS e-postlista för föreningar. Kom ihåg att lägga till era efterträdare på listan här: https://list.ayy.fi/mailman/listinfo/yhdistykset. Det lönar sig också att kontrollera att rätt personer får e-posten till styrelsens e-postlista, så går övergångsfasen smidigare.

För eventuella andra ärenden vore det också bra att ha styrelsemedlemmarnas kontaktuppgifter i föreningsregistrets system Tahlo. På fliken Hallitus/Styrelse kan ni lägga till kontaktuppgifterna med föreningens användarnamn: https://tahlo.ayy.fi/. Samtidigt kan ni lära era efterträdare att använda systemet och påminna dem om föreningsanmälningarna i mars.

Det är säkert också klokt att byta föreningens övriga användarnamn för de nya funktionärerna. Med hjälp av de här små åtgärderna kan ni inleda det nya året 2019 smidigare!

2. Ordna en kontroll på Vinterdagen den 15 januari 2019!

Vintern, snön och det nya året betyder att det är dags för Vinterdagen igen! Som vanligt behöver Vinterdagen också programarrangörer. Alla föreningar, gillen och ISOpersoner är varmt välkomna att sätta upp kontroller för förstaårsstudenterna. Tipsrundan ordnas tisdagen den 15 januari och kontrollerna är öppna mellan kl. 14.30 och kl. 17.30. Otnäs bastur står varma från och med kl. 17 och efterfesten börjar i Smökki kl. 20.30.

Du kan anmäla en kontroll fram till fredagen den 1 november kl. 2019 med det här formuläret: https://lomake.ayy.fi/teekkarijaosto/talvipaivan-rastit-checkpoints-for-talvipaiva-2019/

Mer info finns också på Facebook: https://www.facebook.com/events/644454332623787/?ti=cl

Tveka inte att ta kontakt om ni har frågor!

Hälsningar,
Noora Salminen
Phuxmajor
Aalto-universitetets studentkår AUS

+358 50 4687157 | noora.salminen(a)ayy.fi

3. Här är den nya föreningsguiden!

I år har organisationssektorn arbetat med en ny föreningsguide som äntligen är klar! I föreningsguiden finns mångsidig information som föreningarna inom AUS behöver som stöd i sin verksamhet. Det finns avsnitt om att bilda en förening, om ekonomin, förvaltningen och jämlikheten i föreningarna. Och mycket mer! Dessutom har guiden en omfattande materialbank som hjälper dig hitta de viktigaste externa källorna. Avsnitten om bokslutet är särskilt aktuella för många.

Föreningsguiden finns här: https://yhdistysopas.ayy.fi/

Det lönar sig att utforska sidorna ordentligt redan i början av mandatperioden, men också senare. Skicka oss gärna respons, för det finns alltid saker att fixa! Några sidor fattas fortfarande i språkversionerna, men de uppdateras så snart översättningarna blir klara.

Också materialet från föreningsutbildningarna 2018 finns här: https://yhdistysopas.ayy.fi/koulutusmateriaalit/

I fortsättningen kan du först söka information i föreningsguiden och först i andra hand kontakta organisationssektorn: jarjestoasiat(a)ayy.fi.

4. AUS guide för evenemangsarrangörer

AUS guide för evenemangsarrangörer är äntligen klar! Guiden innehåller ett heltäckande infopaket om allt från arrangörens ansvar enligt lag till en säkerhetschecklista, likabehandlings- och miljöfrågor, kriskommunikation, första hjälpen och många andra anvisningar som är viktiga för evenemangsarrangörer.  Guiden kan preliminärt läsas här, och nästa år återkommer vi med närmare information om var guiden publiceras på vår nya webbplats.

Nu finns guiden här i föreningsguidens materialbank: https://yhdistysopas.ayy.fi/wp-content/uploads/sites/20/2018/12/Tapahtumaj%C3%A4rjest%C3%A4j%C3%A4n-opas.pdf  (på finska)

5. Biljetterna för Teknologspexet har släppts – föreningar får se 30-årsföreställningen till nedsatt pris!

Det trettionde teknologspexet genom tiderna har premiär på våren, och för att uppmärksamma jubileet vill vi göra något speciellt. Nu bjuder vi in dig och din förening eller ditt gille till vår jubileumsföreställning på Peacockteatern den 19 mars 2019!

Grupper på över 10 personer få 10 % rabatt på biljetterna till jubileumsföreställningen, så samla ihop en grupp och njut av vårens hetaste kulturhändelse. Gruppbiljetter kan du behändigt beställa per e-post på adressen [email protected] och betala med en enda faktura. Biljettpriser och årets spextema finns på adressen teekkarispeksi.fi/keinolla-milla-hyvansa/

6. Bevara föreningens historia

Har ni lätt för att glömma bort arkiveringen? Vad behöver man överhuvudtaget arkivera? Nu kan du ta kontroll över situationen innan alla funktionärer byts ut.

Aalto-universitetets studentkårs arkiv erbjuder förvaring, utrustning och rådgivning för studentkårens föreningar i arkiveringsfrågor. Syftet med arkiveringen är att skapa en levande bild av föreningens verksamhet för kommande generationer. Det lönar sig att arkivera allt material som föreningen själv producerar och som anknyter till föreningens verksamhet, men också material som kan vara intressant för kommande generationer. Allt material ska märkas korrekt. Tips för att avgränsa arkiveringen finns t.ex. på Yhdistystoimijats webbplats.

Det är viktigt att ni håller arkiveringen bakom örat och arkiverar året runt. Tveka inte att be om tips och kontakta arkisto(a)ayy.fi.

7. Ansökningstiden till kommittéerna går ut den 31 december

Du kan söka till AUS kommittéer fram till slutet av december! Sök till exempel till Festkommittén som ordnar alla de stora festerna eller till Afterpartykommittén, kommittén för utomhusspel som ordnar quidditch och Humans vs. zombies, Årsfestkommittén som ordnar studentkårens årsfest eller Teknologtraditionskommittén som ordnar Teknologtraditionsveckans mångsidiga festligheter. I kommittéerna sköter du många slags uppgifter i ett tvärvetenskapligt gäng och lär dig mycket om bland annat projekthantering, gruppdynamik och marknadsföring av evenemang!

Sök på adressen  ayy.fi/stop/!

VILL DU HA DIN EGEN NYHET I FÖRENINGSBREVET?

Skicka din korta text senast på onsdag klockan 10.00 till adressen tiedotteet (a) ayy.fi. Nyheterna översätts, så det räcker med att skicka texten på ett språk. Nyhetsbrevet är tillbaka efter jullovet den 11 januari 2019.

Nyhetsbrevets innehåll redigeras i sista hand av AUS förenings- och kommunikationssakkunniga Essi Puustinen (essi.puustinen (a) ayy.fi, tfn 050 520 9442).

Vill du avprenumerera? Klicka på länken och följ anvisningarna nere på sidan: https://list.ayy.fi/mailman/listinfo/yhdistykset

  • Publicerat:
  • Uppdaterad:
Dela
URL kopierat

Read more news

Föreningsbrev Publicerat:

Föreningsbrev vecka 23/2019

AUS styrelse har fattat beslut om bidragen som utdelas till föreningarna på sitt möte (punkt 1). Om föreningsanmälan förblev ogjord i mars är efteranmälningen nu öppen fram till 30.6 (punkt 2). Dessutom kan du kontrollera  föreningsprofilen på den nya webbplatsens beta-version och meddela oss om ändringar (punkt 3). Föreningsbrevet tar sommarpaus i och med detta infobrev. Ha en solig och avslappnande sommar!
Kuvapankki_Kukkia_1
Föreningsbrev Publicerat:

Föreningsbrev vecka 22/2019

Denna gång innehåller föreningsbrevet tips inför sommaren. Kom ihåg att lämna in de bilagor som glömts från bidragsansökan (punkt 1), uppdatera protokoll och bokföring (punkt 2) och att ha en stund för arkivering (punkt 3). Kom även ihåg att vila och njuta av sommaren! Nästa vecka skickas vårens sista föreningsbrev vars material ska sändas in redan på tisdag senast kl. 10 på grund av Kristihimmelsfärdsdagen ([email protected]).
Kuva, jossa ihmiset kävelee poispäin
Föreningsbrev Publicerat:

Föreningsbrev vecka 21/2019

När lokalhamstringen avslutas för er förenings del är det dags att meddela era evenemang till nästa års läsårskalender (punkt 1) Dessutom kan ni påverka föreningslagen fram till onsdag (punkt 3). Trevligt årsfestveckoslut!
Otarannan kerhotila2
Föreningsbrev Publicerat:

Föreningsbrev vecka 20/2019

Lokalhamstringen är i gång. För en del hobbylokaler har gjorts små förändringar gällande bokningsarrangemangen. Se noggrannare anvisningar i punkt 1 och kom även ihåg AUS större evenemang när du gör upp höstens planer, punkt 2. Soligt veckoslut!