AYY:n asuntojen ehostaminen

AYY:n asunnot ovat asukkaiden koteja ja AYY haluaa, että tämä myös näkyy siinä, miten asukkaat voivat itse tehdä asunnoista itsensä näköisiä.

Taulujen ripustaminen yms.

Naulanreiät ja muut taulukoukut kuuluvat vuokra-asunnon normaaliin kulumiseen, joten AYY:n asuntojen seinille saa ripustaa tauluja järjen rajoissa ihan normaalisti. Jos asunnossa tehdään jotain suurempia operaatioita, esimerkiksi pultataan taulutelevision pidikkeet seinään valtavilla propuilla, tulee nämä muutostyöt palauttaa entiselleen ja seinät siistiä asunnosta lähtiessä.

Asuntojen maalaaminen

Asukkaat saavat maalata kaikkia AYY:n asuntoja haluamallaan tavalla. Jos haluat maalata AYY:n asunnon, ota yhteyttä asuntotoimistoon. Sinulle kirjoitetaan tällöin lomake, jolla voit hakea AYY:n piikkiin maaleja asunnon maalaamista varten (maksimissaan 300 € soluhuoneet ja yksiöt, 500 € suuremmat asunnot). Jos esimerkiksi haluat tehostevärin jollekin seinälle, ota yhteyttä asuntotoimistoon, hae maalit ja toteuta ihmeessä itseäsi! Jos taas et ole tyytyväinen edellisen asukkaan tehosteväriin ja haluat mieluummin maalarinvalkoista, ota yhteyttä asuntotoimistoon, hae maalit ja rauhoita tila.

Jotain ehtoja maalaamiselle kuitenkin on:

  • Lattiaa ja kattoa ei saa maalata.
  • Pattereita, pistorasioita tai lattialistoja ei saa maalata.
  • Ovia ja ikkunankarmeja ei saa maalata.
  • Käyttäkää vain asuntojen maalaamiseen maaleja. Ei mitään ihmemyrkkyjä, joiden poistaminen tai joiden päälle maalaaminen on mahdotonta.

Tämä johtuu siitä, että esimerkiksi vanhat ovet voivat mennä peruuttamattomasti pilalle, jos niihin vedetään vääräntyyppistä maalia. Jos haluat kuitenkin maalata esimerkiksi jonkun huonossa kunnossa olevan kaapinoven ja tiedät mitä olet tekemässä, ota yhteyttä AYY:n kiinteistötoimeen (kiinteistotoimi@ayy.fi), joka voi ohjeistaa ja antaa luvan erikoisjuttujen tekemiseen.

Vaikka maalaamisen suhteen annetaan vapaat kädet, ole ystävällinen ja vältä järjestämästä ikävää yllätystä seuraavalle asukkaalle. AYY maalauttaa asuntoja ammattilaisilla uudestaan tarpeen vaatiessa.

Solujen yhteistilojen maalaaminen

Asukkaat saavat maalata myös solujen yhteistiloja. Tästä on kuitenkin solun asukkaiden sovittava hyvässä yhteisymmärryksessä keskenään! Jos haluatte maalata solun yhteistilaa, ottakaa yhteyttä AYY:n asuntotoimistoon ja saatte jälleen maalilomakkeen (max 300 €) maalien hankkimista varten.

Lattiatyöt: laminaatit

Lattiatyöt rajataan AYY:lle. Laminaattien asentaminen AYY:n asuntoihin ei siis valitettavasti ole mahdollista. Jos lattia on erityisen huonossa kunnossa, ota yhteyttä AYY:n kiinteistötoimeen (kiinteistotoimi@ayy.fi), niin katsotaan mitä asialle voidaan tehdä.

Astianpesukoneet

AYY:n asuntoihin voi yleensä laittaa astianpesukoneen, mutta asennustyöt tulee teettää ammattilaisella. Tiskikoneet aiheuttavat lopulta niin paljon vesivahinkoja, että on asukkaan kannalta ehdottoman tärkeää, että asennus on suoritettu oikein. Muuten kaikki astianpesukoneen aiheuttamat mahdollisesti mittavat vahingot voivat kaatua kokonaisuudessaan asukkaan itsensä maksettavaksi. Jos astianpesukoneen tieltä poistaa keittiönkaapin, on kaappi laitettava paikoilleen ja keittiö palautettava entiseen kuntoon muuttaessaan pois asunnosta. Vain jos asunnon seuraava asukas suostuu ottamaan astianpesukoneen vastaan, voi keittiön jättää palauttamatta entiselleen.