Ylioppilaslehti AINO etsii toimitussihteeriä

Aalto-yliopiston ylioppilaskunta (AYY) on lähes 15 000 opiskelijan edunvalvonta- ja palveluorganisaatio. AYY toimii kolmella kampuksella ja Otaniemessä sijaitsevalla keskustoimistolla. Yhteensä AYY työllistää n. 50 henkeä. AYY on ylioppilaskuntakentällä nuori ja innovatiivinen toimija. Aino on AYY:n ylioppilaslehti, joka on perustettu vuonna 2009. Lehti ilmestyy neljä kertaa vuodessa.

Haemme nyt Aino-lehdelle toimitussihteeriä toistaiseksi voimassa olevaan työsuhteiseen. Etsimämme tyyppi on intohimoinen, skarppi ja ahkera tekijä. Työt alkavat heti, kun sopiva henkilö löytyy.

Osana Ainon kolmihenkistä toimitusta sinulla on käytössäsi ainutlaatuinen temmellyskenttä, jossa saat kokeilla ja kasvaa ammattilaisena. Kartutat valtavasti työkokemusta ja keräät juuri sellaisia työnäytteitä, joita itse kaipaat. Samalla luot kontakteja muihin alan nuoriin tekijöihin. Lopullinen työnkuvasi muotoutuu omien intressiesi mukaan. Saat Ainosta irti juuri niin paljon kuin olet valmis ottamaan.

Toimitussihteerinä ideoit tulevia Ainoja yksin ja yhdessä muun toimituksen kanssa, kirjoitat itse ja editoit avustajien juttuja. Olet päätoimittajan oikea käsi, joka pysyy aikataulussa ja jolla sanottavaa siihen, miten Ainoa pitäisi kehittää. Lisäksi avustat päätoimittajaa tarpeen mukaan kaikenlaisissa Ainoon liittyvissä tehtävissä, kuten somen ja verkkolehden päivittämisessä sekä tapahtumajärjestelyissä.

Kesällä pääset konseptoimaan uudistuvaa Ainoa yhdessä muun toimituksen kanssa.

Toimitussihteeriltä edellytämme:

  • Intohimoista asennetta laadukkaaseen, sykähdyttävään journalismiin
  • Kiinnostusta ajan ilmiöihin ja yhteiskunnallisiin asioihin
  • Kokemusta lehden toimittamisesta
  • Kokemusta lehtijuttujen editoimisesta tai vähintään näkemystä siitä, mitä on hyvä editointi
  • Virheetöntä kielioppia ja mielellään taipumusta pilkun viilaamiseen
  • Pelotonta, luovaa asennetta juttuideoiden keksimiseen
  • Halua kehittyä toimittajana ja editoijana sekä päästä toteuttamaan villejäkin ideoita
  • Tuntemusta ylioppilaskunta- ja opiskelijamaailmasta
  • Kykyä pysyä sovituissa aikatauluissa ja organisoida omaa työtä
  • Halua kasvaa ja pitää hauskaa osana kolmihenkistä toimitusta

Toimi on osa-aikainen (8 tuntia viikossa). Työn jakautumisesta eri viikoille sovitaan yhdessä päätoimittajan kanssa. Työstä maksetaan lehdistön työehtosopimuksen tason IIa mukaista palkkaa. Tehtävässä on neljän kuukauden koeaika. Aino-lehden toimitus sijaitsee Otaniemessä, Espoossa, mutta työtä voi usein tehdä myös etänä.

Lähetä vapaamuotoinen hakemus viimeistään ti 14.3.2016 klo 8.00 mennessä osoitteeseen emilia.maenmaa@ayy.fi. Liitä hakemukseesi CV ja enintään viisi juttunäytettä. Kehittele myös kaksi erilaista juttuideaa, joka mielestäsi sopisivat Ainoon. Halutessasi voit lähettää omien juttunäytteidesi lisäksi myös näytteitä jutuista, jotka olet editoinut. HUOM! Työt alkavat heti, kun sopiva henkilö löytyy.

Hakemukset kuitataan vastaanotetuiksi. Jos et kerta kaikkiaan ehdi tehtailla hakemusta ennen deadline-päivää, soita päätoimittajalle.

Lisätietoja tehtävistä antaa Ainon päätoimittaja Emilia Mäenmaa (emilia.maenmaa@ayy.fi, p. 050 494 6900).