Uthyrning av lokaler och bil

AUS hyr ut bastu-, sits-, fest- och möteslokaler för en dag i taget. Information om och bilder av samtliga lokaler finns på deras egna sidor.

Bokning

Man kan boka lokaler genom TILA-system (tila.ayy.fi) med Aalto-kännetecken. 

Bokning ska bekräftas senast nästa vardag i AUS, varefter bokning syns med blå i bokningskalender.

Om man inte har Aalto-kännetecken, kan lokalbokningen göra genom AUS serviceställe i Otnäs. AUS serviceställe i Otnäs sköter lokalbokningar. Lokalbokningen ska göras personligen. Den som bokat lokalen är ansvarig för den under hela bokningstiden. Vänligen observera, att system skickar en bekräftelse om man har väljat så under ”egna uppgifter”. Mera information i https://tila.ayy.fi/help/.

Föreningar som är verksamma inom AUS kan reservera lokaler på förhand under lokalhamstringen (fi. tilakähmyt) som ordnas i slutet av våren och hösten. Mera information om lokalhamstringen här i föreningsbrev.

Betalning

Betalninginformation ska skickas via epost. Nyclar ges inte, om man har inte betalat. OBS! Person som har bokat lokalen måste vara en medlem av studentkåren under tiden av bokningen.

Priser för alla lokaler kan hittas här.

Nycklar

Nycklar till alla lokaler fås samma dag mot betalningskvitto eller betalning från AUS serviceställe i Otnäs. Inför veckoslut avhämtas nycklarna på fredag. OBS! Vår öppettider finns här.

Ifall du har glömt att hämta nycklarna bör du ringa servicejouren:

  • Otnäs / tel. 0200 155 00
  • Vasagatan / tel. 010 270 8880
  • Atlantgatan / tel. 050 300 9980

Observera att underhållsföretaget debiterar dig för deras service (cirka 100-150 euro per besök).

Nycklarna ska returneras följande dag senast kl. 12 till Otnäs serviceställe.

Avbokningar

Bokningar till avgiftsbelagda lokaler måste avbokas 14 dygn på förhand, i annat fall blir beställaren tvungen att betala hyran för lokalen. I stället bokningar till gratis lokaler måste avbokas 1 dygn och till AUS:s paketbilen 2 dygn på förhand.

Bokningar ska avbokas själv i TILA-system. System skickar en e-post ca 14 dygn före bokningstid.

Om du inte har Aalto-kännetecken, kan du avbokas bokningen med att skicka email 14 dygn före bokningstid till AUS serviceställe i Otnäs (ayy@ayy.fi).

Uppvärmning av bastun

Bastuns avvikande uppvärmningstider måste meddelas till Otnäs serviceställe senast en vecka före reserveringen, eftersom alla uppvärmingar abonneras på föregående fredag. För ändring av bastuns uppvärmningstid uppbärs en separat avgift på 10 €. Tilläggstimmar för bastuuppvärmningstider kostar 10 €.

Undantag i lokalernas brukstider

Lokaler kan hyras också dagtid. I så fall kommer man överens om priset från fall till fall med AUS.

Till Servin Mökki är det möjligt att ansöka om nattanvändningstillstånd av AUS med följande blankett.

Om användning av lokaler

Den som hyr är ansvarig för de hyrda lokalerna med lösöre under den tiden som han/hon förfogar över nyckeln. Läs användningsregler för studentkårens hyreslokaler här.