Symboler

Läjä AYY-pinssejä. Onhan sinulla jo oma?AUS började sin färd med en logotyp och färggranna knappar. Fullmäktige bestämde på hösten 2010 att studentkårens officiella färger ska bli purpur och silver, och de kan ses till exempel på studentkårens officiella flagga.

Nationsbandet

AYY_nauhaAUS medlemmar kan köpa studentkårens band från Otnäs serviceställen. Bandet uttrycker akademisk samhörighet och används vid festliga tillfällen. Bandets färger är uppifrån och ner purpur (PMS 248U) och silver. Proportionerna för färgerna är 5-2. Bandets bredd är 3 centimeter. Ett hellångt band (2 meter) kostar 4 euro.

Bandet får bäras av studentkårens alla nuvarande och före detta medlemmar samt av AUS anställda. Studentkårens band bärs från högra axeln ner till vänstra sidan av höften. Kvinnor och män bär bandet på samma sätt. Bandet bärs ovanpå alla kläder och det får inte beröra bar hud. Bandet kan också bäras som en rosett på högra sidan av kostymens framstycke. För en rosett behövs 0,5 meter band, priset är då 1 euro. Se instruktionerna för hur man gör rosetten här.

Teknologmössan

Teknologmössan som påminner om studentmössan är en sexkantig huvudbonad med kulle av vit sammet. Mössans strimmel är av svart sammet och skärm av lackerat läder (numera plast). En svart tofs som är fäst i mitten av mössans kulle hänger över mössans högra kant. Som kokard används den före detta THS-loggan.

Teknologmössan väcker olika, oftast positiva associationer hos utomstående. En äldre kvinna kommer ihåg muntert glada maskerader på Gamla Polin, någon annan kanske Floradagens budkavle som teknologerna överräcker till beslutsfattarna varje år på Floradagen.  När phuxarna för första gången lägger teknologmössan på huvudet på valborgsmässoaftons natt blir de en del av den hundraåriga historia som mössan representerar. Så det är skäl att minnas att teknologmössan inte tillåter dåligt uppförande utan är ett tecken för en glad herrskapsdam eller gentleman.

Teknologbandet

Det gamla teknologbandet från THS tider är fortfarande i användning. Teknologbandet är ett 20 mm brett och teknikrött band med två 3 mm breda vita ränder. Ränderna går parallellt med bandet, en på vardera kanten, 1 mm från kanten. Bandet bärs under studentkårens officiella band på akademiska festtillfällen som ett tecken på samhörighet i teknologsamfundet. Bandet kan köpas från Otnäs serviceställe.