Studiekort

Studiekortet är ditt sätt att bevisa ditt studierätt. Med kortet kommer du åt förmåner som är avsedda för din studerande grupp, (till exempel VR och Matkahuolto, alla studentrestauranger och SHVS) samt lokala och nationella förmåner som Frank skilt har förhandlat och som hittas på Franks nättjänst.

Du beaktar väl, att om du redan har ett giltigt studiekort som har beviljats av din studentkår från tidigare år behöver du inte beställa ett nytt kort. Du får alltså fortsättningsvis studierabatt på; studentrestaurangerna, VR, Matkahuolto och vid användning av Franks lokala och nationella förmåner med ditt studiekort. Du behöver endast uppdatera ditt medlemskap hos studentkåren, och hämta den nya läsårsdekalen från AUS:s serviceställe.

OBS! Om din studieplats har förändrats (du har börjat studier i ett annat universitet eller en annan högskola), måste du beställa studiekort från detta studentkår, för att få den nya läsårsdekalen.

Kortalternativen

1. Frank App och det digitala studiekortet

Du kan ladda ner Frank App gratis och köpa det digitala studiekortet med appen om du vill. Kom ihåg att betala AUS:s medlemsavgift.

Obs! I fall din studierätt tagit slut p.g.a. t.ex. examination kan du tyvärr inte fortsätta och använda det digitala studiekortet. Du kan ändå använda ditt studiekort i plast eller studieintyg från högskolan fram till slutet av medlemsperioden.

Mer information om olika studiekort och priserna: frank.fi

2. Plast studiekort

Studiekortet med eller utan betalningsegenskapen. Du kan välja mellan olika kortalternativ på frank.fi.

Innan du beställer studiekortet behöver du följande:

  1. Ett tydligt ansiktsfoto i elektroniskt format. Bilden ska vara tagen rakt framifrån och likna ett passfoto.
  2. Ett betalningsmedel som kan användas för att betala beställningen. =>Kortbeställningen kan betalas med Finska bankers bankkoder eller med Visa och MasterCard kort (credit/debit)
  3. En finländsk personbeteckning (ELLER ett finländskt studerandenummer, om du beställer kortet utan betalningsegenskap)

Mer information om olika studiekort och priserna: frank.fi