Utbytesstuderande

Information in English: AYY Housing for exchange students

Om du är ny utbytesstuderande kan du ansöka om en av AUS bostäder genom att lämna in en ansökan i tjänsten Domo.

När du skapar ett konto i Domo ska du välja studerandetypen UTBYTESSTUDERANDE och bifoga ett intyg (t.ex. en e-post) om att du fått eller ansökt om en plats som utbytesstuderande under punkten ”Intyg över antagning eller annat bevis på studieplats”. Annars kan din ansökan inte behandlas och det är osannolikt att du får ett bostadserbjudande i tid.

Inkludera så många bostäder som möjligt i din ansökan! Då förbättras dina chanser att få en AUS-bostad i tid inför studiestarten BETYDLIGT. Tyvärr finns det få sådana bostäder och de räcker inte för alla utbytesstuderande. Vi rekommenderar att du söker studentrum. Det är också möjligt att söka andra typer av bostäder, men för en etta kan du bli tvungen att köa i 1–2 år. Observera att AUS inte har tillräckligt många bostäder för alla sökande, inte ens för dem som akut behöver en bostad.

Ansökningar av förstaårstuderande och utbytesstuderande för studentrum genomgår en lottningsprocess. Det här innebär att det datum då ansökan lämnats in saknar betydelse, eftersom placeringen bestäms enligt poäng och ett könummer som lottas ut. Vi rekommenderar att du ansöker om bostad i tid, eftersom lägenheterna normalt erbjuds 1-2 månader innan de blir lediga. Lägenheter som blir lediga i augusti erbjuds under juni och juli och lägenheter som blir lediga i september erbjuds under juli och augusti. Lägenheter som blir lediga i januari erbjuds under november och december.

Obs: Bostadskontoret kan tyvärr inte förutse när en bostad kan erbjudas, och AUS kan inte erbjuda en bostad till alla sökande, inte ens till dem som kommer från utlandet.

Närmare ansökningsanvisningar finns på sidan Ansökningsinfo. Läs också AUS allmänna guide om bostadssökning i huvudstadsregionen.

Läs mer: