Studentrum

Ett studentrum är ett rum för en person i en delad bostad. En bostad kan ha 2–12 studentrum och gemensamma utrymmen som inkluderar kök och eventuellt vardagsrum, toalett och/eller badrum. Alla hyresgäster ansvarar för städningen av de gemensamma utrymmena. De största studentrumsbostäderna har egna badrum/toaletter och kylskåp i rummen. Dörrarna till de enskilda rummen har lås som endast kan öppnas med hyresgästens egen nyckel. I de gemensamma utrymmena fungerar alla nycklar till den aktuella bostaden.

Studentrum är helt omöblerade. Till bostaden hör kylskåp och frys antingen i själva studentrummet eller i köket. Dessutom finns också ugn och spis i köket. Förvaringsutrymme finns i köket och i det enskilda studentrummet. I de gemensamma utrymmena finns oftast ett matbord med stolar. Här hittar du tips om möbelanskaffningen.

Studentrummet är hyresgästens personliga rum. Hyresgästerna kan inte byta rum sinsemellan och det är förbjudet att hålla sällskapsdjur eller erbjuda inkvartering. Studentrum kan endast sökas individuellt, inte till exempel tillsammans med en partner eller vän. Sommartid erbjuder AUS ofta studentrum som sommarbostäder, men under resten av året ska den sökande vara AUS-medlem med boenderätt.

AUS har studentrum i Nordsjö i Helsingfors och i Alberga och Teknologbyn i Esbo. Teknologbyns studentrum finns på Bistervägen, Otsvängen och Otstranden.

Vem kan söka: AUS medlemmar med boenderätt, endast en sökande. Nya studerande och sökande med brådskande bostadsbehov prioriteras. Inga barn.

Sällskapsdjur: inte tillåtna

Bostadsyta: Cirka 10–25 m2

Hyra: Cirka 170–400 €, genomsnittlig hyra 300 € (april 2017). Närmare uppgifter i Domo.

Läge: Teknologbyn, Alberga och Nordsjö.

Bostädernas planritningar finns i Domo.

Teknologbyn
Otnäs, Esbo

Alberga/Leppävaara
Esbo

Nordsjö/Vuosaari
Helsingfors