Ettor och kollektivettor

En etta är en privat bostad som omfattar ett rum. Till ettan hör alltså inga delade gemensamma utrymmen. Ettan inkluderar kök/kokvrå/öppet kök och badrum. Köket är utrustat med kylskåp, frys, spis och ugn. Bostaden har inbyggda skåp. I till exempel Alberga och Otstranden i Teknologbyn har AUS också några större ettor som också har en sovalkov eller ett litet sovrum.

Ettor kan sökas ensam eller tillsammans med en medsökande. En större etta kan till exempel lämpa sig för ett par. Ettorna delas ut enligt köprincipen. Man kan alltså inte få poäng för brådskande behov när man ansöker om en etta (se också poängsättningsgrafiken).

Vem kan söka: AUS medlemmar med boenderätt. De sökande kan vara en eller flera, till exempel ett par.
Sällskapsdjur: Tillåtna
Bostadsyta: Cirka 16–45 m2
Hyra: Cirka 180–670 €, genomsnittlig hyra 410 € (april 2017). Närmare uppgifter i Domo.
Läge: Busholmen, Främre Tölö, Bakre Tölö, Berghäll/Åshöjden, Arabiastranden, Hertonäs, Kasberget, Botby gård, Sockenbacka, Alberga och Teknologbyn.

Bostädernas planritningar finns i Domo.


Kollektivettor är en mellanform som kombinerar kollektivt boende med avskildheten i en bostad som påminner om en etta. Varje hyresgäst har ett eget individuellt rum med eget badrum/wc och en kokvrå. Kokvrån är utrustad med kylskåp, frys, spis och ugn. De hyresgäster som delar bostadens gemensamma utrymmen eller korridor är gemensamt ansvariga för städningen där.

AUS första bostäder av den här typen färdigställs vid Bistervägen i Teknologbyn i samband med renoveringsprojekten. Bostadsfastigheterna Bistervägen 3, 5 och 7 renoveras fram till år 2019.

Bostädernas planritningar finns i Domo.

 

Kaj Franckin katu / Arabianranta

Arkadiankatu / Etu-Töölö

Mäyrätie / Herttoniemi

Atlantinkatu / Jätkäsaari

Vaasankatu / Kallio (Alppiharju)

Rummunlyöjänkatu / Leppävaara

Kirkonkyläntie / Malmi

Maapadontie / Patola

Turkismiehentie / Pitäjänmäki

Haarniskatie / Puotila

Kääpiöidenpolku / Roihuvuori

Tuhkimontie / Roihuvuori

Ruusulankatu / Taka-Töölö

Teknologbyn / Otaniemi

Pohjavedenkatu / Vuosaari