AUS renoverade bostäder på Bistervägen 3 A kan sökas 28.5 –11.6

På Bistervägen i Otnäs färdigställs sammanlagt 28 bostäder varav största delen är kollektivettor. Bostäderna är inflyttningsklara 1.8.2019.

AUS styrelse har beslutat att ge alla AUS medlemmar med boenderätt samma chans att söka bostäderna på Bistervägen 3 A. Dessutom lottas köplatserna ut för att processen ska vara jämlik.

Så här söker man en bostäd:

  • Bostäder kan sökas 28.5 – 11.6.2019
  • Köplatser för ansökningar skickat in mellan 28.5 – 11.6 ska lottas ut
  • Efter 11.6 placeras ansökningar i bostadskön på det normala sättet

Kollektivettor är en mellanform som kombinerar kollektivt boende med avskildheten i en bostad som påminner om en etta. Varje hyresgäst har ett eget rum med eget badrum/wc och en kokvrå som är utrustad med kylskåp, spis och ugn. De hyresgäster som delar bostadens gemensamma utrymmen eller korridor är gemensamt ansvariga för städningen där.

Läs mer om bostadssökning på den här sidan.

Skicka in din ansökan: domo.ayy.fi (Bistervägen/Jämeräntaival)

Bistervägen 3 (Jämeräntaival 3)

Bistervägen 3 är en av de första bostadsfastigheterna som byggdes i Teknologbyn. Bostadsområdet började byggas på 1950-talet när dåvarande Tekniska högskolan skulle flyttas från Helsingfors stadskärna till Otnäs. Innan studenterna flyttade in var de olympiska atleterna i sommar-OS 1952 inkvarterade på Bistervägen 3.

Fastigheten har genomgått en grundläggande renovering 2018–2019. I samband med renoveringen byggdes studentrummen om till ettor och kollektivettor som bättre motsvarar boendepreferenserna hos dagens studenter. I samband med renoveringen förnyades bostädernas ytor och fasta inredning så att de nu har både ett idealiskt skick och ett idealiskt läge. I byggnaden finns också evenemangslokaler såsom en takbastu och ett braskabinett, och därför utgör den en viktig del av Teknologbyns aktiva studentkultur.

Bistervägen 3 A (Jämeräntaival på finska) – visa på kartan

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *