Elina Nieminen vald till AUS verksamhetsledare

Elina Nieminen har valts till verksamhetsledare för Aalto-universitetets studentkår AUS för en period på tre år. Valet förrättades av AUS delegation på dess sammanträde 17.4.2019.

Tidigare har Elina Nieminen arbetat bland annat med att leda frivilliga under Ruisrock. Förra året lotsade hon AYY-gemenskapens strukturprojekt. Tidigare har hon verkat som styrelsemedlem i Helsingfors universitets studentkår samt i ett flertal andra förtroendeuppdrag.

”Det känns helt fantastiskt!” kommenterar Nieminen som nyvald. ”Jag är mycket tacksam över förtroendet och väntar entusiastiskt på de kommande tre åren.”

Nieminen börjar med en introduktion i arbetet under våren och sommaren. Hans mandatperiod sträcker sig till april 2022.

Aalto-universitetets studentkår AUS är en service- och intresseorganisation för Aalto-universitetets cirka 14 000 studerande. Verksamhetsledarens huvudsakliga uppgift är att garantera att studentkårens strategi förverkligas.  I verksamhetsledarens arbete ingår ett nära samarbete med styrelsen och fullmäktige. En central del i det dagliga arbetet utgörs av ständig utveckling samt intressentgruppsarbete och av studentkårens representantuppdrag. Verksamhetsledaren leder flera team i ditt arbete och är chef för ungefär 20 arbetstagare. Verksamhetsledare ersätter nuvarande generalsekreterare.

Mer information:

Nuvarande generalsekreterare Niko Ferm, niko.ferm@ayy.fi, tfn 050 520 9415
Den nya verksamhetsledare Elina Nieminen, elina.nieminen@ayy.fi, tfn 040 681 9612

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *