Veckobrev 6/2019

Studievälmåendeförfrågan AllWell skickas till alla andraårs kandidatstudenter och till första årets magisterstudenter vid Aalto på onsdag denna vecka. Om enkäten plingar till på din e-post, använd gärna en stund av din tid och besvara den. En magnifik och snöig början på februari till er alla!

Vecka 6

Vecka 7

AUS INFORMERAR

 1. Följs AUS på sociala medier
 2. Ansökan till studentrepresentant i Aalto-universitetets förvaltning

ARBETSLIV

 1. Summer jobs at Tieto in Finland now open! Application period 7.- 28.2.2018

KULTUR

 1. Polyteknikernas Kör och saksofonkvartetten Aava: Siivet – Musica nova Helsinki

EVENEMANG

 1. SubZero NuDe X Hartwall 13.2.
 2. Akademiska skidföreningars skiddag fre 22.3.

MOTION OCH UTELIV

 1. Otangos parworkshop 14.2.

VÄLBEFINNANDE

 1. AllWell? 2019

ÖVRIGT

 1. Aaltos Ukuleleklubb (AUC) träffas i lärcentret på fredagar
 2. Infodag om BEST-kurser 17.2.
 3. Fenomenen i sociala medier: öppen föreläsningsserie för den stora allmänheten
 4. International exchange and degree students: Join the Erasmus in Schools – programme!
 5. Games Now! lecture with IBM’s Researcher James Wootton – Games for Quantum Computers 11.2.

 

AUS INFORMERAR

1. Följ AUS på sociala medier

Vill du vara bland de första som får veta vad som pågår vid din studentkår och om Aaltosamfundets evenemang?  Följ AUS på sociala medier så vet du omedelbart vad som pågår:

Kom även ihåg Facebook- grupperna AYY Events (https://www.facebook.com/groups/AYYEvents/ ), Aalto International (https://www.facebook.com/groups/AaltoInternational/ ) och AYY Study Events (https://www.facebook.com/groups/1079976045426133/) och AUS Intressebevakning (  https://www.facebook.com/groups/193445294080558/   ) och Telegram-grupperna AYY: Edunvalvonta och Aalto International!

2. Studentrepresentant till Aalto-universitetets förvaltning

Aalto-universitetets studentkår ledigförklarar den 24.1.2019 uppdragen som studentrepresentant i Aalto-universitetets förvaltning 2019. Ansökningstiden löper ut den 7.2.2019. Alla Aalto-universitetets studerande kan ansöka.

 • Aalto Ventures Program (AVP) steering group, 1 ordinarie medlem
 • Utbildningsrådet för magisterprogrammet Urban studies and planning, 3 ordinarie medlemmar och 3 suppleanter
 • Degree Programme Committee for Electronics and Nanotechnology, 1 ordinarie medlem och 3 suppleanter

Läs mer:   https://ayy.fi/sv/blog/2019/01/24/utlysning-av-uppdrag-som-studentrepresentant-i-aalto-universitetets-forvaltning-3/

 

ARBETSLIV

3. Summer jobs at Tieto in Finland now open! Application period 7.- 28.2.2018

Tieto has again several summer trainee positions open across Finland Join us and do it your way!

Join us next summer and surround yourself by future technology and awesome colleagues.  You decide how you work and we’ll provide the tools – pursue your passions and let them inspire you. Check Tieto’s summer job opportunities now and apply now!

The application period will start on Thursday, February 7th and is open until February 28th . 

Apply now www.tieto.com/careers

You can follow us on TwitterLinkedin and Facebook to learn more about what we do. #tietolife #summerjob

 

KULTUR

4. Polyteknikernas Kör och saksofonkvartetten Aava: Siivet – Musica nova Helsinki

Mannen och saxofonen kombinerar sina röster i hela sitt spektrum och tonskala i Polyteknikernas Körs och saxofonkvartetten Aavas konsert Siivet den 4 februari 2019. Ensemblerna har beställt konsertens verk med samma namn; Siivet  som komponerats av Paavo Korpijaakko, till Ville Hytönens mystifika dikt, för saxofonkvartetten och manskören och får sitt uruppförande på konserten. PK:s konsert Siivet är en del av årets 2019 Musica nova Helsinki-festival.

Polyteknikernas Kör och saxofonkvartetten Aavas koncert Siivet i Tempelplatsens kyrka 4.2. kl. 18. Dörrarna öppnas kl. 17.30. Biljetter 20/15 € säljs på polyteknikkojenkuoro.fi och på Lippupiste.

Facebookvenemang:   https://www.facebook.com/events/362361081226515/

 

EVENEMANG

 5. SubZero NuDe X Hartwall 13.2.

It is going to be full _MAYHEM_, when NuDe in collaboration with Hartwall brings party like no other to Alvari square. In here, even the coldest day feels like midsummer eve all over again!

Come and enjoy student priced lonkero in the ice bar, try sauna and hot tub, or challenge your friends and yourself by hopping into freezing ice hole. Let’s celebrate winter together and remember: weather is a matter of attitude!

WHAT: SubZero NuDe X Hartwall
WHERE: Alvari square, Otaniemi
WHEN: 13.02. at 18:00
FOR WHO: You must be 18 or older
HOW MUCH: FREE
DC: After ski with summer twist 😀

More info at https://www.facebook.com/events/579486402500117/

6. Skiddag för akademiska skidklubbar fre 22.3.

I år drar Akateemiset hiihtoseurat till Vichtis! Ha roligt med backtävlingar, svindlande åk, hoppborgar och naturligtvis pulkabacke för de som åker på rumpan! Musiken spelar och Aprés Ski-feeling hela dagen!

Dagspriset på 40 euro inkluderar busstransport till och från Vichtis, dryckesservering i Aprés-ski, liftpass och Winterpark, samt efterfest med artister och goda snacks.

Mer info: https://www.facebook.com/events/139715410279450/

MOTION OCH UTELIV

7. Otankos parworkshop 14.2.

Älskar, eller älskar inte ..? Parworkshopen som Áaltos poledance-förening Otango ordnar på Alla hjärtans dag utreder om ni verkligen är varandras själsfränder eller något helt annat. Kom på timmen tillsammans med en vän eller överraska dig själv genom att vara ett par med någon helt främmande! Workshopen är gratis och lämpar sig för alla, både nybörjare och mer erfarna poledansare. Skriv upp 14.2 kl. 17.15, antalet platser är begränsat <3 Anmälan:    < https://otanko.ayy.fi/events/pole-doubles-workshop/3

 

VÄLBEFINNANDE

8. Allwell? 2019

En enkät om välbefinnande under studierna, igen skickas ut AllWell?, tills allakandidatstuderande och andra årets första  årets magisterstuderande.  Ge 15 minuter av din tid – Du får personlig respons och hjälper oss att utveckla Aalto. Enkäten är öppen 6.-20.2.2019. Enkäten besvaras helt anonymt.

Vi förmedlar resultaten för de enskilda utbildningsprogrammen till ledarna för programmen. Utvecklings- och korrigeringsåtgärder ska basera sig på kunskap om fakta och därför är det viktigt att just du svarar! Inom en månad efter enkäten får du respons som berättar om hur du kan förbättra dina studiefärdigheter.

AllWell?-projektet är en del av Aalto-universitetets strategi för åren 2016-2020. Målet med projektet är att främja studenternas välbefinnande genom att utveckla studiehandledningen, undervisningen och servicen för studerande samt studenternas studiekompetens.

  AllWell2019 video  

Kontakta oss:    allwell@aalto.fi  

 

ÖVRIGT

9. Aaltos Ukuleleklubb (AUC) träffas i lärcentret på fredagar

Aaltos Ukuleleklubb (AUC) träffas i lärcentret i rum Johanna (rum 113) varje vecka på fredagar kl. 16-18. Från och med fre 1.2 deltar även samhällsmusikern Katja Kangas och Aaltos präst Anu varannan fredag. Kaffe / teservering. Kom med – såväl du är en erfaren spelare eller nybörjare. Instrumentet får du låna på plats. Välkommen med låg tröskel! Ytterligare information: rahul.janardhan. @ Aalto.fi (AUC) / katja.kangas@evl.fi

10. Informationsdag om BEST-kurser 17.2.

Vad är Cantus, International Evening, City Rally och Sauna Crawling och hur organiseras de för över 20 personer i hela Europa? Hur överlever man  5 akademiska dagar och 7 helt galna fester i veckan? Vad är BEST-kursen och vad behövs för att ordna den och varför är just den ett av BEST:s viktigaste evenemang?

Varje höst arrangerar BEST Helsinki sitt viktigaste evenemang på Aalto University – Höstkursen. Kursen varar 7 – 9 dagar och ämnena har varierat från virtuell verklighet till den fjärde industrirevolutionen. Kurserna har också de bästa festerna som du kan uppleva i Otnäs.

Intresserad av att höra mer? Vi ordnar en öppen infodag som simulerar BEST-kursen och ger grundläggande information om kursens innehåll och organisering.

VAD:  Infodag om BEST- kurser
NÄR: Sö 17.2 kl. 11-16
VAR: AUS centralkontor
FB:  https://web.facebook.com/events/319347862035174/ FB

11. Fenomen på sociala medier: en öppen föreläsningsserie för allmänheten

Nätmobbning, beroende av sociala medier, # metoo-rörelsen, filterbubblor, skitsnack och en sönderfallande sanning i en nätverksbaserad värld. Vad är de här fenomenen och vad borde vi alla veta och förstå om dem?

Aalto-universitetets utbildningsprogram Informationsnätverk lanserar 12.2. en serie av 6 föreläsningar för allmänheten där experter öppnar dessa fenomen på ett populärt sätt. Föreläsningarna är gratis och hålls alltid på tisdagar i Otnäs i Informationsteknologihuset kl. 17-18. Föreläsningarna streamas på webben. Evenemangstalare och exakta datum finns på adressen https://avoin.informaatioverkostot.fi/

12. International exchange and degree students: Join the Erasmus in Schools – programme!

While in Finland, would you like to have a possibility to interact easily with Finnish people outside your studies and get firsthand experience of the Finnish education system?

If so, one option is visiting a real Finnish school through the Erasmus in Schools -programme!  By joining  the programme you get a chance to see take part in a normal school day by giving the students lessons as a visiting student.

Signing up is easy! Go to www.erasmusinschools.fi. Read through the section “Information for Students”. You can then sign up at https://matchingmachine.hci.fi and wait to be matched with one of the registered schools 

More information:  Web www.erasmusinschools.fi // Facebook www.facebook.com/erasmusinschools // Video Videoclip on Erasmus in Schools

13. Games Now! lecture with IBM’s Researcher James Wootton – Games for Quantum Computers 11.2.

Join the Games Now! lecture with IBM’s Researcher James Wootton where he will discuss how Quantum computing could be used to start a new era of gaming. The lecture will take place at Aalto Design Factory – Stage on 11th of February, 3-5PM GMT+2. If you can’t make it and still want to see the lecture, tune in to Games Now! Facebook and YouTube for the live streaming of the lecture! More information and updates can be found on the Facebook page: https://www.facebook.com/gamesnowaaltofi/

If you want to get credits for participating, remember to register for the course – DOM-E5089 

 

***

Det här är veckobrevet från Aalto-universitetets studentkår vecka 6/2019.  I veckobrevet hittar du nyheter från AUS, föreningarna och sektionerna och annan nyttig information.

Om du vill ha din egen text i veckobrevet, skicka den till adressen   tiedotteet@ayy.fi   senast kl. 10 på torsdag föregående vecka. Den rekommenderade textlängden är 500 tecken och den maximala längden är 1000 tecken.

Veckobrevet finns också på AUS webbplats på adressen    www.ayy.fi/sv/medlemmar/veckobrev/

Nyheter som gäller föreningarna hittar du i föreningsbrevet. Läs nyhetsbrevet på adressen   http://ayy.fi/yhdistystiedote

Vill du avprenumerera?  Klicka på länken och följ anvisningarna nere på sidan:   https://list.ayy.fi/mailman/listinfo/ayy-info-fi

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *