Aaltogemenskapens pionjärer belönades på Hugogalan

På fredag kväll den 7 december 2018 samlades en brokig skara aktiva i Aaltogemenskapen för att fira den första Hugogalan genom historien. Galan uppmärksammade Aaltogemenskapen och dess pionjärer, men den här gången gällde det inte enskilda personer utan rampljuset riktades mot våra föreningar och deras enorma prestationer.

Hugo-Gala. Foto: Henri Heilala

Vad är Hugogalan och hur uppstod den? ”På årsfesterna belönas ofta enskilda personer. Nu ville vi tacka och belöna uttryckligen föreningar och grupper för deras prestationer och för det arbete de gör för gemenskapen” säger Aavas gemenskapsansvariga Kaisa Talvitie om idén till Hugogalan.

Aava samlade under hösten in förslag på föreningar som förtjänade ett pris för sina insatser. Nomineringar kunde göras i de förhandsbestämda kategorierna nya studerande, motion och välbefinnande, integrering av internationella studerande och tvärvetenskaplighet. Dessutom kunde man föreslå egna kategorier.

Nomineringarna var många. Det var svårt att välja pristagare eftersom det fanns många bra och välmotiverade nomineringar. ”Det känns som om vi verkligen träffade tidsandan. Det finns föreningar som gör ett fantastiskt arbete men som aldrig tidigare fått erkänsla för sitt slit. Hugopriserna svarar mot det här behovet” säger Kaisa.

Sju priser delades ut. En av de prisbelönta är Radiodiodi som fick priset Årets gemenskapsbyggare 2018. ”Radiodiodi gör det möjligt för gemenskapen att synas och höras utåt. De arbetar för att andra ska framstå i ett positivt ljus och få sina röster hörda, men håller sig själva i bakgrunden” motiverar Talvitie. Listan över alla prisbelönta grupper finns i slutet av den här texten.

Hugogalan ordnades av studentkårens gemenskapssektion Aava. Galan planeras bli en årlig tradition.

Radiodiodi fick priset Årets gemenskapsbyggare 2018 Foto: Henri Heilala

Mer information: Kaisa Talvitie, Gemenskapssektionen Aavas gemenskapsansvariga, kaisa.talvitie@ayy.fi

 

Priserna som delades ut på Hugogalan den 7 december 2018:

 

Årets gemenskapsbyggare 2018: Radiodiodi

 

Årets internationella föregångare 2018: Polyteknikkojen partioklubi Teepakki ry

 

Årets brobyggare i Aaltogemenskapen 2018: Isännistö ja Emännistö 2018

 

Årets ambassadör för Aaltogemenskapen 2018: Aalto Beer Pong ry

 

Årets föregångare inom phuxfostran 2018: Nuoret Designerit ry

 

Årets vägvisare för studenternas välbefinnande 2018: Teekkariratsastajat ry

 

Årets tvärvetenskapliga pionjär 2018: Otanko ry

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *