Veckobrev 48/2018

Julfestsäsongen närmar sig! För att hitta julstämningen kan du gå på julfester, julkonserter eller t.ex. söka AUS frivilliguppdrag eller delta i föreningarnas valmöten. Dra på dig tomteluvan och sätt igång!

Vecka 48

Vecka 49

AUS INFORMERAR

 1. Sök AUS frivilligjobb 2019!
 2. AUS valde styrelse för 2019
 3. Sök en kompisbostad!
 4. Självständighetsdagens festtåg 2018

ARBETSLIV

 1. ARTS söker producent på deltid

EVENEMANG

 1. Tieto Customer Experience Management unit’s Kyber event 30.11.
 2. TOKYOs julbasar på Kiasma den 1–2 december
 3. Sustainable Business Clubs föreningsmöte den 3 december
 4. Pollux valmöte och julfest den 4 december
 5. Toivioretkellä – Dissonanssis julkonsert den 8 december
 6. Byns julfest den 14 december
 7. Christmas Together! 24 december

MOTION OCH UTELIV

 1. Aalto Tennis Tournament 1 december

ÖVRIGT

 1. Delta i Aaltos strategiarbete
 2. Kino Sheryl öppnar i Berghäll
 3. Fysikerspexet söker regissör och ansvarig för företagskontakter

 

AUS INFORMERAR

1. Sök AUS frivilligjobb 2019!

Ansökningstiderna för AUS frivilliguppdrag går snart ut! Ansökningstiden för studentrepresentantsuppdragen och AUS sektioner går ut fredagen den 3 december. Till kommittéerna kan du söka under hela december.

Det finns alla typer av frivilliguppdrag – ordna wappen (Teknologsektionen/Festkommittéen), Aalto Afterparty (Aava/Afterparty-kommittén) eller olika motionsevenemang (Aava/Kommittén för utomhusspel), renovera evenemangslokaler (Campussektionen) eller bevaka studenternas intressen som studentrepresentant i Aaltos förvaltning.

Eller har du siktet inställt på att göra något unikt? Som ansvarig för AUS 10-årsfest befinner du dig i händelsernas centrum i planeringen och genomförandet av jubileumsåret och själva 10-årsfesten.

Lär mer om alla frivilliguppdrag på adressen www.ayy.fi/stop/ ! Mer info finns också på sektionernas och AUS konton i de sociala medierna.

2. AUS valde styrelse för 2019

På sitt möte 11/2018 valde delegationen Tapio Hautamäki (SCI) till styrelseordförande och Iida Palosuo (ARTS), Ellen Heikkilä (ARTS), Leila Kettunen (CHEM), Lumi Ketola (ENG, CHEM), Taneli Myllykangas (ELEC), Anna Halsas (BIZ), Marianne Honkasaari (SCI), Antti Pentikäinen (BIZ) och Olli Kesseli (SCI) till styrelsemedlemmar.

Läs mer i pressmeddelandet: https://ayy.fi/sv/blog/2018/11/22/aus-valde-styrelse-for-2019-tapio-hautamaki-ordforande/

3. Sök en kompisbostad!

Kompisbostäder med separata hyresavtal kan sökas! AUS genomför ett pilotförsök med kompisansökan för två bostäder på Grundvattensgatan i Nordsjö. Bostäderna är fyrarummare med tre sovrum, ett vardagsrum, kök, egen bastu och balkong. Bostäderna hyrs ut till en huvudhyresgäst som fritt får ta underhyresgäster till bostaden. Läs mer på AUS webbplats och sök! https://ayy.fi/blog/2018/11/22/kaverikamppia-tarjolla-vuosaaressa-erillisilla-vuokrasopimuksilla/ (på finska)

4. Självständighetsdagens festtåg 2018

Huvudstadsregionens student- och studerandekårer firar liksom i fjol självständighetsdagen tillsammans. I år tågar studerandena för hållbar utveckling och Finlands natur. Evenemanget ordnas av huvudstadsregionens studentkårer HUS, AUS, KonSt, SHS och Kadettitoverikunta samt studerandekårerna METKA och Helga.

Festligheterna inleds med kransnedläggning vid Hjältekorset på Sandudds begravningsplats kl. 16.

Festprocessionen startar från kapellet på Sandudds begravningsplats cirka kl. 17. Republikens president hälsar tåget från slottsbalkongen.

På Senatstorget firas en folkfest cirka kl. 17.55–18.15.

Mer info om tåget, tidsplanen, klädseln och föreningsfanorna finns på evenemangets egen webbplats: https://itsenaisyyspaiva.ayy.fi/?lang=sv

 

ARBETSLIV

5. ARTS söker producent på deltid

Högskolan för konst, design och arkitektur söker en producent på deltid för arrangemangen inför promoveringsceremonin i juni. Anställningen är tidsbegränsad. Ansökningstiden går ut den 30 november 2018.

Läs arbetsbeskrivningen och ansökningsanvisningarna här: https://www.aalto.fi/careers/producer-in-our-conferment-team

 

EVENEMANG

6. Tieto Customer Experience Management unit’s Kyber event 30.11.

Kyber is a regular LAN-party of our unit where we first do few technology talks and then move on to casual networking, gaming (esports) and enjoy pizza, beer and other drinks provided by the company.

This time in the talks you will get to hear about modern API technologies and more specifically about GraphQL – how it is changing the way how data is handled on API layer and making a big difference in developer experience. You will also be introduced to the fundamentals of Continuous Integration.

If you wish to participate in some casual gaming after the talks, please bring your own laptop. We will try to keep our games Win/OSX/Linux friendly, since we use our work laptops and most of use OS X / Linux. If not, there are few extra machines and a PS4/Super Nintendo to enjoy!

Agenda in a nutshell:

Kicking of KyberTalks

Future of Web API: GraphQI, Sallar Kaboli, Solution Architect

CI is more than just Jenkins, Jaakko Kourula, Senior Consultant

Networking, pizza, drinks and gaming

Sign up here to confirm your place:

https://goo.gl/forms/Y2L7aEV5x8mmTHVo1

When: November 30th, starting at 15:00

Where: Tieto Keilalahti Campus, Keilalahdentie 2, Espoo

7. TOKYOs julbasar på Kiasma den 1–2 december

Det är dags för TOKYOs julbasar igen! I år ordnas basaren i konstmuseet Kiasma den 1–2 december! Två dagar! Hundra bord! Fantastisk konst och design!

Stöd unga lovande konstnärer och köp julens unikaste klappar! Ta med dig tomtemössan och julhumöret till Helsingfors centrum och adressen Mannerheimplatsen 2 och upplev TOKYOs magiska julbasar! Basaren är öppen enligt museets öppettider på lördag kl. 10.00–18.00 och på söndag kl. 10.00–17.00.

Varmt välkommen!

8. Sustainable Business Clubs föreningsmöte den 3 december

Ärdu intresserad av att leda SBC nästa år eller rösta om vem som ska göra det? SBC hälsar dig välkommen till höstens föreningsmöte där vi väljer styrelsen för 2019!

Vem kan sitta i SBC:s styrelse? Alla SBC:s medlemmar kan kandidera. Styrelsen har minst 3 och högst 6 medlemmar. Möjliga poster är ordförande, vice ordförande, kassör, kommunikationsansvarig och två allmänna styrelsemedlemmar.

Vi rekommenderar att alla intresserade kommer till mötet och kandiderar. Om du är intresserad men förhindrad kan du skicka oss en kort ansökan per e-post (bild eller video) för det uppdrag du är intresserad av.

NÄR? 3.12 kl. 12.15–14.15

VAR? TuoMela-kabinetten, KY:s lokaler i Espilä, Otnäs

https://www.facebook.com/events/607089266372884/?event_time_id=607090523039425

9. Pollux valmöte och julfest den 4 december

Pollux (POLyteknikkojen Lähi- ja Ulkoavaruuden Xqrsiot) kombinerade valmöte och julfest hålls den 4 december med början kl. 18 i Takbastun. Valmötet börjar kl. 19. VI bjuder på glögg, julgröt och bastu.

Alla nya, gamla och blivande medlemmar som är intresserade av verksamheten är välkomna!

VAD: Pollux julfest och valmöte

VAR: Takbastun, Bistervägen 3 A

NÄR: Den 4 december med början kl. 18

Evenemanget på Facebook: https://www.facebook.com/events/299396400672677/

10. Toivioretkellä – Dissonanssis julkonsert den 8 december

Hitta julstämningen på kammarkören Dissonanssis julkonsert i Mejlans kyrka, Tomas kyrkosal (Rönnvägen 16, 00270 Helsingfors) lördagen den 8 december 2018 kl. 15.00. Inträdet är fritt.

Läs mer: https://www.facebook.com/events/281086799204953/

11. Byns julfest den 14 december

Midsommar kommer varje sommar, men Byns julfest bara en gång om året.

Campussektionen och OtaHoas ordnar Byns traditionella julfest den 14 december i Strandbastun. Byns tomtar har trollat fram en läcker festmåltid med drycker och värmt bastun för gästerna. Dessutom finns det mycket juligt att göra. Från kl. 20 får vi också njuta av vacker livemusik.

Alla Bybor och likasinnade är välkomna på julfesten. Bjud också dina kompisar och rumskamrater!

VAD? Byns julfest
VAR? Strandbastun
NÄR? 14.12 kl. 18
VARFÖR? Gott sällskap, mat och julstämning
PRIS? Gratis

https://ayy.fi/blog/events/kylan-pikkujoulut/

12. Christmas Together! 24 december

Firar du jul i Otnäs? Kom till Strandbastun och fira med oss! Bastun är full av magi och förväntan under natten mellan den 24 och 24 december, så vänta in tomten i bastun eller baljan. Kom i tid om du vill hjälpa oss klä granen. Om du vill delta i julklappsutbytet secret santa kan du ta med en liten inslagen klapp (5 €).

 • VAD? Christmas together!
 • VAR? Strandbastun, Otnäs
 • PRIS? Gratis
 • NÄR? Julafton (24.12) kl. 16.00 till juldagsmorgonen
 • VARFÖR? Julen är bättre tillsammans!
  KLÄDSEL Fult och stickat

https://www.facebook.com/events/378357739374867/

 

MOTION OCH UTELIV

12. Aalto Tennis Tournament 1 december

Lördagen den 1 december ordnas en tennisturnering i Esbo centrum för alla nivåer från nybörjare till tävlare. De första matcherna startar kl. 13.00. Du kan spela minst två matcher och den beräknade tiden per match är en timme. Du spelar mot motståndare på din egen nivå.

Deltagaravgiften är 24 € och vinnarna får priser. Vi bjuder också på snacks mellan matcherna.

 

ÖVRIGT

13. Delta i Aaltos strategiarbete

Aaltos innevarande strategiperiod går ut 2020. Under året som kommer utarbetar Aaltogemenskapen tillsammans en ny strategi som slår fast fokusområden för den kommande utvecklingen av universitetet. Frågor och idéer för strategiarbetet samlas in redan nu. Du kan lämna dina egna genom länken nedan senast den 14 december (kräver Aalto-ID):

https://www.aalto.fi/exploring-aalto-2035

14. Kino Sheryl öppnar i Berghäll

Kino Sheryl är en art house-biograf som ägs av TOKYO. Teatern föddes 2015 i mediecentret Lume i Arabia och var då den första nya biografen i Helsingfors på 15 år. Under den tid som Högskolan för konst, design och arkitektur flyttat har verksamheten legat på is.

Nu har Kino Sheryl gjort en efterlängtad comeback i Berghäll i Helsingfors där en preliminär invigningsfest ordnades förra veckoslutet. Den nya biografen finns i Kulturcentret Kaisas lokaler på Gengatan 4. Renoveringsarbetena pågår fortfarande i biografen för att ge den Sheryls egen prägel, och därför säljs biobiljetterna till nedsatt pris under renoveringen. Den stora invigningen ordnas när allt arbetet är slutfört.

Mer info: www.kinosheryl.fi

15. Fysikerspexet söker regissör och ansvarig för företagskontakter

Manusarbetet för Fysikerspexet 2019 har pågått sedan sommaren, och nu är det dags att börja söka en regissör! Vi söker 1–3 personer för att regissera skådespelarna och dra upp spexets konstnärliga linjer. Skicka din ansökan till adressen tuottajat@fyysikkospeksi.fi. Sista ansökningsdag är den 31 december. Regissören ordnar också skådespelarcasting i början av våren och leder senare repetitionerna. Vi förväntar oss att de sökande har teater- och/eller spexerfarenhet.

Också ansökningstiden för spexets företagsansvariga pågår och löper ut den 31 december. Den företagsansvariga ansvarar för att leda teamet för företagskontakter, som ska skaffa produkt- och penningsponsorer för spexet. Skicka din ansökan till adressen tuottajat@fyysikkospeksi.fi.

Rekryteringen för de andra uppgifterna ordnas på våren, men du kan preliminärt anmäla ditt intresse med det här formuläret: http://tinyurl.com/speksiin2019. Spexet har premiär i oktober 2019.

Mer info: tuottajat@fyysikkospeksi.fi

***

Det här är veckobrevet från Aalto-universitetets studentkår vecka 48/2018.

I veckobrevet hittar du nyheter från AUS, föreningarna och sektionerna och annan nyttig information.

Om du vill att din egen text ska ingå i veckobrevet ska du skicka den färdiga texten till adressen tiedotteet@ayy.fi senast kl. 10.00 på torsdag föregående vecka. Den rekommenderade textlängden är 500 tecken och den maximala längden 1 000 tecken.

Veckobrevet finns också på AUS webbplats på adressen www.ayy.fi/sv/medlemmar/veckobrev/

Nyheter som gäller föreningarna hittar du i föreningsbrevet. Läs nyhetsbrevet på adressen http://ayy.fi/yhdistystiedote

Vill du avprenumerera? Klicka på länken och följ anvisningarna nere på sidan: https://list.ayy.fi/mailman/listinfo/ayy-info-fi

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *