AUS valde styrelse för 2019 – Tapio Hautamäki ordförande

Delegationen för Aalto-universitetets studentkår (AUS) valde en ny styrelse för 2019 på sitt möte torsdagen den 22 november 2018. Till styrelseordförande valdes Tapio Hautamäki, magisterstuderande vid högskolan för teknikvetenskaper. År 2018 har Hautamäki varit vice ordförande för AUS styrelse och ansvarat för studentkårens intressebevakning. Tidigare har Hautamäki varit aktiv bland annat i projektet Tempaus 2016.

 

AUS-styrelsens övriga nio (9) medlemmar är:

Iida Palosuo, ARTS

Ellen Heikkilä, ARTS

Leila Kettunen, CHEM

Lumi Ketola, ENG, CHEM

Taneli Myllykangas, ELEC

Anna Halsas, BIZ

Marianne Honkasaari, SCI

Antti Pentikäinen, BIZ

Olli Kesseli, SCI

 

Frågor som aktualiseras under det kommande året är bl.a. utvecklingen av en ekologiskt hållbar verksamhet, påverkansarbetet i samband med vårens EU- och riksdagsval samt planeringen av det nya Studentcentrumet.

”AUS har gjort ett lysande visionsarbete under de senaste åren. Studentkåren har ett pinfärskt policydokument, en heltäckande varumärkesstrategi, en tydlig och ambitiös fastighetsstrategi och en nyligen uppdaterad, framtidsorienterad och modig riktning. Det kommande året måste vara ett handlingens år”, konstaterar Hautamäki.

Styrelsens mandatperiod börjar i januari och omfattar ett kalenderår. Den nya styrelsen konstituerar sig på sitt första möte. Aalto-universitetets studentkår AUS är en service- och intresseorganisation för Aalto-universitetets cirka 14 000 studerande.

Mer information:

Tapio Hautamäki, styrelseordförande 2019, tapio.hautamaki@ayy.fi, +358 40 757 9629

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *