Veckobrev 46/2018

Den här veckan ordnar Campussektionen en temavecka om boende. Observera också att du från och med i dag för första gången kan söka bostäderna i den nya fastigheten på Karlavägen och det nyrenoverade huset på Bistervägen 3.

P.S. Finlands studentkårers förbund ordnar förbundsmöte i Otnäs på fredag och lördag. Om du vill följa mötet på avstånd kan du se webbsändningen och mötesdokumenten på  https://syl.fi/ylioppilaskunnille/liittokokous/

Vecka 46, Temavecka om boende (https://www.facebook.com/events/1904361549679713/)

Vecka 47

 

AUS INFORMERAR

 1. Nominera pristagare i Aaltogemenskapen
 2. Nybygget på Karlavägen och renoverade Bistervägen 3 C inflyttningsklara i februari 2019 – bostäderna kan sökas 12.11– 9.12.2018!
 3. Ansök om AUS utbytesstipendium senast den 14 november
 4. Är du intresserad av att utveckla likabehandlingen i Aaltogemenskapen? Delta i workshoppen den 21 november
 5. Sök AUS frivilligjobb 2019!

ARBETSLIV

 1. Meet your future employer at ARENA Career Fair on November 14 in Töölö!

EVENEMANG

 1. Cykelvinter: Light heroes goes Otnäs den 14 november
 2. Ahtisaaridagarna 2018 i Dipoli den 15 november
 3. WhisKY presents: ”WAIT A MINUTE, THIS ISN’T SCOTCH” 16.11.
 4. Tikelo’s Pre-Christmas Party 20.11.
 5. ARU:s Otnäsbastu den 21 november
 6. CSSA-Aalto Language Exchange Matching Event 25.11.

ÖVRIGT

 1. Det nya HRT-kortet fungerar ännu inte som passer- och printerkort vid Aalto – spara ditt gamla kort
 2. Come up with a name for the new Aalto-wide contact fair and win a phone!
 3. Svara på universitetets enkät om lärmiljön senast den 16 november – du kan vinna biobiljetter

 

AUS INFORMERAR

1. Nominera pristagare i Aaltogemenskapen

I år uppmärksammar gemenskapssektionen Aava föreningarna i Aaltogemenskapen på ett nytt sätt. Du kan nominera föreningar eller andra grupper som arbetat förtjänstfullt under året till pristagare. Kategorierna är arbete för studenternas välbefinnade, mottagande av nya studenter, integrering av internationella studerande samt tvärvetenskapliga möten. Dessutom kan du nominera pristagare utanför dessa kategorier! Motivera ditt förslag och skicka formuläret senast den 14 november.

Formulär: https://lomake.ayy.fi/aava/ehdota/

2. Nybygget på Karlavägen och renoverade Bistervägen 3 C inflyttningsklara i februari 2019 – bostäderna kan sökas 12.11– 9.12.2018!

De nya bostäderna på Karlavägen och de ombyggda på Bistervägen 3 C är inflyttningsklara den 1 februari 2019. På Karlavägen färdigställs 131 bostäder varav 107 är ettor och resten tvåor. På Bistervägen 3 C finns 42 bostäder varav de flesta är kollektivettor. Bostäderna kan sökas i tjänsten Domo och alla ansökningar som inkommit under tiden 12.11–9.12 deltar i utlottningen av bostäderna. Bostadserbjudandena skickas ut från och med den 10 december och när alla bostäder bjudits ut blir den utlottade ordningsföljden ogiltig och ansökningarna ställs i kö enligt poängsättning och inlämningstidpunkt.

3. Ansök om AUS utbytesstipendium senast den 14 november

På hösten delar AUS ut utbytesstipendier för att stödja internationaliseringen och gemenskapsaktiviteten bland studenterna. Utbytesstipendiet kan sökas av AUS-medlemmar som är på väg på utbyte, som deltar i ett utbyte som bäst eller som återvänt från ett utbyte efter april 2018.

Ansökningstiden är 24.10 kl. 12.00–14.11 kl. 23.59.

Mer information och ansökningsformulär: http://ayy.fi/jasenille/palvelut/stipendit/

4. Är du intresserad av att utveckla likabehandlingen i Aaltogemenskapen? Delta i workshoppen den 21 november

Jämlikhet och likabehandling är ett tema som diskuterats både inom studentkåren och i samhället i stort. Nu vill vi i studentkåren utreda hur vi på bästa sätt kan kartlägga jämlikhetssituationen vid Aalto-universitetet. I början av 2019 kommer vi att samla in uppgifter om upplevelserna genom en medlemsenkät, och nu behöver vi hjälp med att utarbeta enkäten.

Onsdagen den 21 november ordnar vi en workshop i Avain Sauna (Otstranden 8E) kl. 16–18. Vi bjuder på snacks, så anmäl dig senast den 19 november. Var och en är välkommen att delta med sina egna språkkunskaper. Vi använder finska och engelska som arbetsspråk under workshoppen.

Anmäl dig här: https://lomake.ayy.fi/sosiaalipolitiikka/planeringsworkshop-for-jamlikhetsenkaten-21-11/?lang=sv

5. Sök AUS frivilligjobb 2019!

Ansökningstiden för studentrepresentantsuppdragen och AUS sektioner går ut den 3 december. Till kommittéerna kan du söka under hela december.

Det finns alla typer av frivilliguppdrag – ordna wappen (Teknologsektionen/Festkommittéen), Aalto Afterparty (Aava/Afterparty-kommittén) eller olika motionsevenemang (Aava/Kommittén för utomhusspel), renovera evenemangslokaler (Campussektionen) eller bevaka studenternas intressen som studentrepresentant vid Aalto.

Eller har du siktet inställt på att göra något unikt? Som ansvarig för AUS 10-årsfest befinner du dig i händelsernas centrum i planeringen och genomförandet av jubileumsåret och själva 10-årsfesten.

Lär mer om alla frivilliguppdrag på adressen www.ayy.fi/stop/ ! Mer info finns också i sektionernas och AUS flöden i de sociala medierna.

 

ARBETSLIV

6. Meet your future employer at ARENA Career Fair on November 14 in Töölö!

Interested in a job, a trainee position, thesis assignment, information about the employment possibilities in the future, a new picture for your CV, some advice on CV or LinkedIn profile, career advice from an alumnus/a or a new Badge? All of that can be found at ARENA Career Fair in School of Business Main Building on Nov 14th from 9.30 AM to 4 PM. Don’t miss out!

All important information at Facebook: @ARENACareerFair and web: fairs.aalto.fi/arena.

 

EVENEMANG

7. Cykelvinter: Light heroes goes Otnäs den 14 november

Vintern kommer. Det är redan mörkt, och snart regnar det dessutom slask och snö. Men ge inte upp cyklingen! Helsingfors cyklister rf och Cykelförbundet bjuder in dig till föreställningen Light Heroes vid Väre framför Otnäs metrostation den 14 november kl. 15-18. Vi delar ut 300 gratis cykellampor och bjuder på varma drycker och tilltugg.

https://www.facebook.com/events/560017801085830/

8. Ahtisaaridagarna 2018 i Dipoli den 15 november

den 15 november | kl. 15.30–17.00 | Dipoli, Kalevasalen

Konflikter orsakade av människan kan även lösas av människan. Men

vad krävs för fred och hur uppmuntrar vi en öppen dialog?

Varmt välkommen till Dipoli för att höra Nobels fredspristagare, president Martti Ahtisaari och konstärliga chefen för Helsingfors festspel Marko Ahtisaari i en festintervju (på finska). Efter intervjun ordnas en engelskspråkig paneldebatt med forskare inom vattenekonomi, delaktiggörande formgivning och datateknikens samhällsaspekter diskuterar om fred kan formas – och med vilka metoder. I debatten deltar förutom Aalto-universitetets experter även styrelseordföranden för konfliktlösningsorganisationen CMI, som grundades av Ahtisaari, Alexander Stubb. Mer info: https://www.aalto.fi/sv/news/pa-ahtisaaridagarna-i-esbo-diskuteras-hur-fred-kan-formas

9. WhisKY presents: ”WAIT A MINUTE, THIS ISN’T SCOTCH” 16.11.

DID YOU KNOW: Sometimes, whisky doesn’t come from Scotland? We were equally shocked to find out.

On the 16th of November, at 18.00 join WhisKY at Saha for an evening of discovery as we try whiskies from 5 different whisky producing countries that aren’t Scotland. Yes, still shocking.

P.S. As ”experts”, we tried to pick the best there is, but I mean, it’s not Scotland so no promises.

WHAT: ”WAIT A MINUTE, THIS ISN’T SCOTCH”
WHERE: Saha, Konemiehentie 1, 02150 Espoo
WHEN: Friday 16.11, 18:00
HOW MUCH: 15€
TICKETS: https://holvi.com/shop/viskikerhowhisky/product/da9e524e4cfb40cc71cf93b005d485c3/

10. Tikelo’s Pre-Christmas Party 20.11.

The Christmas is slowly coming around and it’s time to have Tikelo’s Pre-Christmas party and the election of the new board. The evening starts at 18:00 with an annual meeting. After the meeting and the election, it’s time for the Pre-Christmas party starting at 19.00 in which we will watch L.A. Confidential. The movie tells the story of a group of LAPD officers in 1953, and the intersection of police corruption and Hollywood celebrity.

If you are interested in joining Tikelo’s board but you can’t come to the annual meeting, you can contact Paavo Nissinen (https://www.facebook.com/paavo.nissinen) or sign a form which will be posted on Tikelo’s Facebook page after the annual meeting.

WHAT: Choosing Tikelo’s new board + Movie L.A. Confidential
WHEN: 20.11. at 18.00
WHERE: Saha, Konemiehentie 1, 02150 Espoo
HOW MUCH: Free
EVENT ON FB: https://www.facebook.com/events/1964249580542648/

11. ARU:s Otnäsbastu den 21 november

Akademiska försvarsföreningen ARU rf ordnar en introduktionskväll för alla medlemmar och intresserade i Otnäs, teknikens vagga! Vi presenterar utrustningen och bjuder på gratis mat, dryck och bastu.

Ta gärna med dig kompisar! ARU har en Telegramgrupp som du kan gå med i på adressen https://aru.fi/tg

12. CSSA-Aalto Language Exchange Matching Event 25.11.

WERE you ever curious about a language spoken by more than 1 BILLION people? HAVE you ever thought of understanding CHINESE culture from a native speaker? Are you hesitate on launching your CHINESE study? Or, you are simply eager to communicate with people from one of the world’s biggest and fastest developing economies.

HERE is the CHANCE! CSSA-Aalto invites you to a Language Exchange Event on 25. Nov! Whatever nationalities, languages and ages, all of you will find your place here! You can make friends from China by sharing your native languages and cultures. REMEMBER to keep in touch onwards, and you will certain gain much more than language exchanges!

Activity: Language exchange club between Chinese and Finnish/English
Place: Design Factory
Time: 14:00-17:00 Sunday, 25. Nov.
Content: Exchange your native languages and MAKE FRIENDS.

Facebook event: https://www.facebook.com/events/453199335207642/
Sign-up here: https://goo.gl/forms/kcHnfRhUAbVP0qU23

 

ÖVRIGT

13. Det nya HRT-kortet fungerar ännu inte som passer- och printerkort vid Aalto – spara ditt gamla kort

HRT:s nya resekort fungerar ännu inte som passerkort till Aalto-universitetets student hubs och inte heller i secureprint-skrivarna. Det kan ta några veckor innan korten fungerar. Universitetet informerar då problemet är åtgärdat.

Om du skaffar ett nytt kort ska du inte registrera det på webbplatsen https://idcard.aalto.fiSpara ditt gamla gröna kort! Det fungerar fortfarande som passer- och printerkort trots att det slutat fungera i kollektivtrafiken.

Om du inte har något gammalt HRT-kort kan du hämta ett kort i Väre och registrera det. Besöksadressen är Otnäsvägen 14, infodisken i nedre entrén, öppet mån–tors 8–21, fre 8–20, lör 9–17.

14. Come up with a name for the new Aalto-wide contact fair and win a phone!

Aalto University is organizing a brand new Aalto-wide contact fair in October 2019 and we need a name for the event. Do you have a great name in mind? Send your suggestion to us by November 30th 2018 and win iPhone XS Max 512 or Huawei Mate 20 Pro smart phone! The best suggestion wins and if there are many suggestions of the winning name, the prize is raffled.

Send your suggestion to us through this link: https://link.webropolsurveys.com/S/121565C7B364A8A2

For more information about the new fair and the rules of the name competition, visit: https://into.aalto.fi/display/ficareerweb/Name+Competition+for+a+new+fair

15. Svara på universitetets enkät om lärmiljön senast den 16 november – du kan vinna biobiljetter

Säg din åsikt om universitetsmiljön! Vilka saker fungerar, vilka borde utvecklas?

Vårt mål är att kartlägga hur väl den nuvarande lärmiljön stöder ditt lärande vid Aalto-universitetet. Det är viktigt att du besvarar enkäten och ger din ärliga respons om de nuvarande lokalerna. Genom att besvara enkäten kan du bidra till studenternas välbefinnande och trivseln på campus.

Du svarar fullständigt anonymt och det tar cirka 10 minuter.

Länk till enkäten: https://aaltouniversityfinlandstudent2018.leesmanindex.co.uk/lBDmT1i4uqSOkiK9

Du kan svara fram till den 16 november. Bland alla som svarar lottar universitetet ut biobiljetter till Finnkino (4 st. paket med 4 biljetter). Enkäten genomförs av Aalto University Campus & Real Estate, som svarar för Aalto-universitetets fastigheter.

***

Det här är veckobrevet från Aalto-universitetets studentkår vecka 46/2018. I veckobrevet hittar du nyheter från AUS, föreningarna och sektionerna och annan nyttig information.

Om du vill att din egen text ska ingå i veckobrevet ska du skicka den färdiga texten till adressen tiedotteet@ayy.fi senast kl. 10.00 på torsdag föregående vecka. Den rekommenderade textlängden är 500 tecken och den maximala längden 1 000 tecken.

Veckobrevet finns också på AUS webbplats på adressen www.ayy.fi/sv/medlemmar/veckobrev/

Nyheter som gäller föreningarna hittar du i föreningsbrevet. Läs nyhetsbrevet på adressen http://ayy.fi/yhdistystiedote

Vill du avprenumerera? Klicka på länken och följ anvisningarna nere på sidan: https://list.ayy.fi/mailman/listinfo/ayy-info-fi

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *