AUS renoverade bostäder på Bistervägen 3 C och nya bostäder på Miestentie kan sökas 12.11.–9.12.

På Bistervägen i Otnäs färdigställs sammanlagt 42 bostäder varav största delen är kollektivettor. På Miestentie färdigstölls sammanlagt 131 varav 107 är ettor och 24 är tvåor. Bostäderna är inflyttningsklara 1.2.2019.

AUS styrelse har beslutat att ge alla AUS medlemmar med boenderätt samma chans att söka bostäderna på Bistervägen 3 C och Miestentie 2. Dessutom lottas köplatserna ut för att processen ska vara jämlik.

Så här söker man en bostäd:

  • Bostäder kan sökas 12.11.–9.12.2018
  • Köplatser för ansökningar skickat in mellan 12.11.-9.12. ska lottas ut
  • Efter 9.12. placeras ansökningar i bostadskön på det normala sättet

Kollektivettor är en mellanform som kombinerar kollektivt boende med avskildheten i en bostad som påminner om en etta. Varje hyresgäst har ett eget rum med eget badrum/wc och en kokvrå som är utrustad med kylskåp, frys, spis och ugn. De hyresgäster som delar bostadens gemensamma utrymmen eller korridor är gemensamt ansvariga för städningen där.

Läs mer om bostadssökning: https://ayy.fi/sv/boende/bostadssokande/information-om-sokning/

Skicka in din ansökan: https://domo.ayy.fi/

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *