Vekcobrev 45/2018

AUS styrelsebildare 2019 är Tapio Hautamäki och delegationsordförande är Werneri Huhtinen Grattis! Ansökningstiden för resten av styrelseposterna pågår ännu fram till onsdag. Också ansökningstiden för AUS sektioner och kommittéer har börjat. Alla uppdrag finns på adressen ayy.fi/stop. Sök och bered dig på ett av de oförglömligaste åren i ditt liv.

Vecka 45, Teknologtraditionsveckan

Vecka 46

AUS INFORMERAR

 1. Sök till AUS styrelse, sektioner eller kommittéer 2019!
 2. Följ AUS boendeservice på Instagram!
 3. Sök AUS utbytesstipendium!
 4. Bli ansvarig för AUS 10-årsjubileum!
 5. Borde universitetet förändras? Bli studentrepresentant i förvaltningen!

EVENEMANG

6.AIESEC Talks: Sustainability and Circular Economy 7.11.

 1. Temavecka om boende den 12–16 november
 2. Startup crawl den 16 november
 3. CSSA-Aalto Language Exchange Matching Event 25.11.
 4. Kiuas Bootcamp 1-2 December

ÖVRIGT

 1. Filmklubben Montaasis filmkvällar i november
 2. BEST Spring courses’ application have begun

 

AUS INFORMERAR

1. Sök till AUS styrelse, sektioner eller kommittéer 2019!

En ny styrelsebildare valdes på torsdagens delegationsmöte. Grattis Tapio Hautamäki! Ansökningstiden för styrelsemedlemmar pågår ännu fram till onsdag. Sök du också ett uppdrag där du arbetar för Aaltogemenskapen och utvecklas enormt både som intressebevakare och människa!

Ansökningstiden till AUS sektioner går ut den 3 december och till kommittéerna först vid årsskiftet. Det finns alla typer att uppdrag – ordna wappen (Teknologsektionen/Festkommittéen), Aalto Afterparty (Aava/Afterparty-kommittén) eller olika motionsevenemang (Aava/Kommittén för utomhusspel), renovera evenemangslokaler (Campussektionen) eller bevaka studenternas intressen som studentrepresentant vid Aalto. Och det är bara några av AUS frivilligjobb. Du kan läsa om alla på adressen ayy.fi/stop/!

2. Följ AUS boendeservice på Instagram!

AUS boendeservice finns nu på Instagram under namnet AYY Housing. På Instagram delar vi bilder från både studenternas hem och vardagen på kontoret.

Du kan delta i en fototävling och vinna bastuturer för ett år eller en bokning av en evenemangslokal.

Vi vill veta hurdana hem som finns i AUS fastigheter och utmanar invånarna att presentera sina lägenheter på Instagram. Dela en bild av din bostad på ditt Instagramkonto och tagga den #ayyhousing. Vi delar invånarnas bilder på kontot AYY Housing och lottar ut tre vinnare bland alla som delat sina bilder i november. Vinnarna lottas ut den 4 december 2018 och de får välja antingen gratis bastuturer för ett år eller en gratis bokning i en valfri AUS-evenemangslokal. Närmare tävlingsregler finns på AUS webbplats.

3. Sök AUS utbytesstipendium!

På hösten delar AUS ut utbytesstipendier för att stödja internationaliseringen och gemenskapsaktiviteten bland studenterna. Utbytesstipendiet kan sökas av AUS-medlemmar som är på väg på utbyte, som deltar i ett utbyte som bäst eller som återvänt från ett utbyte efter april 2018.

Ansökningstiden är 24.10 kl. 12.00–14.11 kl. 23.59.

Mer information och ansökningsformulär: http://ayy.fi/jasenille/palvelut/stipendit/

4. Bli ansvarig för AUS 10-årsjubileum!

Vår kära studentkår har redan många år bakom sig och snart firar vi för första gången jämna år. Det har blivit dags att ledigförklara ett uppdrag som många väntat på: posten som ansvarig för AUS 10-årsjubileum!

Som ansvarig befinner du dig i händelsernas centrum i planeringen och genomförandet av jubileumsåret och själva 10-årsfesten. Ska det ordnas olika jubileumsspektakel under årets lopp eller ska de vanliga evenemangen få en tioårstwist? Hur ska hela gemenskapen involveras i jubileumsåret? Och framför allt: var och hur ska själva höjdpunkten ordnas – nämligen årsfesthelheten som avslutar jubileumsåret? Du samordnar själv den sektion du rekryterar och ser till att det blir ett jubileum vi sent kommer att glömma!

Ansökningstiden börjar måndagen den 5 november och går ut måndagen den 3 december. Sök ett historiskt jobb!

5. Borde universitetet förändras? Bli studentrepresentant i förvaltningen!

Studentrepresentanterna (som kallas hallopeder på finska) är vanliga studenter som deltar i beslutsfattandet vid och utvecklingen av universitetet. Studenterna är de bästa experterna på studierna och undervisningen. Det finns över 250 uppdrag lediga. Studentkåren väljer studentrepresentanter för en mandatperiod på ett kalenderår och alla studentkårsmedlemmar kan söka. Ansökningstiden är 21.10–3.12.2018.

Studentrepresentanter finns i utbildningsprogrammen, institutionerna, högskolorna och universitetets centralförvaltning. De sitter i kommittéerna för akademiska ärenden, utbildningsråden och i olika kommittéer. Studentkåren, de ansvariga för studentrepresentanterna och föreningarnas studieansvariga stöder påverkansarbetet.

Officiell utlysning och lista över uppdrag 2019

https://ayy.fi/sv/blog/2018/10/29/aus-soker-studentrepresentanter-for-2019/

Studentkårens reglementeom studentrepresentanter

https://inside.ayy.fi/pages/viewpage.action?pageId=12615832&preview=/12615832/16875676/Hallopedreglemente_2011.pdf

 

EVENEMANG

6.AIESEC Talks: Sustainability and Circular Economy 7.11.

AIESEC Helsinki invites Evelyn Mora, founder of Helsinki Fashion Week, and Amanda Rejström, founder of Spark Sustainability, to speak about their work in sustainability. Come join us on Wednesday, November 7 from 17:30 – 19:00 at Microsoft Flux!

** This event is FREE, but please register as seats are limited: bit.ly/rsvp-aiesec-talks-AYY

AIESEC is an international non-profit organization that provides the youth with leadership development through cross-cultural internships and volunteer exchanges across the globe.

To learn more the projects with AIESEC, sign up at bit.ly/aiesec-learn-more-18

Follow us on TwitterLinkedin and Facebook.

7. Temavecka om boende den 12–16 november

För många är studiebostaden tillfällig, men det betyder inte att den inte kan vara ett hem. Campussektionen vill uppmuntra alla invånare att göra sina egna hem och omgivningarna trivsamma. Därför ordnar vi en temavecka för boende den 12–16 november. Varje dag fokuserar vi på ett nytt tema som hjälper oss göra din bostad till ett hem. Våra teman är: Gården, Grannarna, Att måla, Att städa och Slottsvärdarna.

8. Startup crawl den 16 november

Startup Crawl is returning this fall!  Friday, 16th of November. Crawl 16:00-21:00, Afterparty 21:00-

 • Hear the stories and exclusive insights from the hottest startups in Helsinki
 • Connect with entrepreneurially-minded professionals and peers.
 • Be the first to hear about internships and full-time opportunities.

Pick a focus, and we’ll match you with four inspiring startups to crawl through: MARKETING & SALES, FOUNDERS, TECH, DESIGN, VENTURE CAPITAL

Limited spots — for 6€ get your ticket (badge included) at https://bit.ly/2Ok0DBT

9. CSSA-Aalto Language Exchange Matching Event 25.11.

WERE you ever curious about a language spoken by more than 1 BILLION people? HAVE you ever thought of understanding CHINESE culture from a native speaker? Are you hesitate on launching your CHINESE study? Or, you are simply eager to communicate with people from one of the world’s biggest and fastest developing economies.

HERE is the CHANCE! CSSA-Aalto invites you to a Language Exchange Event on 25. Nov! Whatever nationalities, languages and ages, all of you will find your place here! You can make friends from China by sharing your native languages and cultures. REMEMBER to keep in touch onwards, and you will certain gain much more than language exchanges!

Activity: Language exchange club between Chinese and Finnish/English
Place: Design Factory
Time: 14:00-17:00 Sunday, 25. Nov.
Content: Exchange your native languages and MAKE FRIENDS.

Facebook event: https://www.facebook.com/events/453199335207642/
Sign-up here: https://goo.gl/forms/kcHnfRhUAbVP0qU23

10. Kiuas Bootcamp 1-2 December

An idea validation weekend that takes your startup idea to the next level. That’s exactly what Kiuas Bootcamp is.

How to get that startup idea to fly like a butterfly?

 • Get one-on-one mentoring from our expert coaches
 • Deepen your knowledge during interactive workshops
 • Expand your network of contacts

Next step: Fill the application before 18 November at https://aaltoes1.typeform.com/to/vTEVxo

Get ready for a weekend of hustling at Startup Sauna 1-2 December.

 

ÖVRIGT

11. Filmklubben Montaasis filmkvällar i november

Välkommen på filmkväll med filmklubben Montaasi! Filmkvällar ordnas i regel varje söndag, vanligen med början kl. 17.30 i biografen Kinopoli i Otnäs eller i Montaasis klubbrum bredvid Kinopoli. Kvällarna är öppna för alla oavsett om man är medlem eller inte.

På filmkvällarna i november ser vi Woody Allens romantiska komedi Hannah and Her Sisters (1986), Rainer Werner Fassbinders melodramatiska samhällssatir The Merchant of Four Seasons (1971) och Jackie Chans internationella actiongenombrott Police Story (1985). Den andra veckan i november ordnas visnignen undantagsvis lördagen den 10 november i form av ett heldagsmaraton https://montaasi.ayy.fi/event/montaasin-olutleffamaraton-lauantaina-10-11-2018/. Närmare information om visningarna publiceras på sidan https://montaasi.ayy.fi/ajankohtaista/.

Mer info om Montaasi: https://montaasi.ayy.fi/
och https://www.facebook.com/montaasi/

12. BEST  Spring courses’ application have begun

Application deadline: 25th November 2018, 11:59. This Spring, BEST (Board of European Students of Technology) brings to you 18 courses around Europe. In these, you’ll get to attend lectures, given by the university’s teaching staff or by experts from companies, on Technology, Career Related Skills and Applied Engineering. After the lectures, you’ll also take part in evening programmes, designed for you, to give you a taste of the LBG (Local BEST Group) that hosts you and the local culture.

For more information about the courses and FAQs, visit https://besthelsinki.fi/en/courses/application/

WHAT: Spring courses’ application have begun

WHEN: 28th October 2018

WHY: Week long course with BEST people; that cost up to 50€, including stay and food.

 

***

Det här är veckobrevet från Aalto-universitetets studentkår vecka 45/2018. I veckobrevet hittar du nyheter från AUS, föreningarna och sektionerna och annan nyttig information.

Om du vill att din egen text ska ingå i veckobrevet ska du skicka den färdiga texten till adressen tiedotteet@ayy.fi senast kl. 10.00 på torsdag föregående vecka. Den rekommenderade textlängden är 500 tecken och den maximala längden 1 000 tecken.

Veckobrevet finns också på AUS webbplats på adressen www.ayy.fi/sv/medlemmar/veckobrev/

Nyheter som gäller föreningarna hittar du i föreningsbrevet. Läs nyhetsbrevet på adressen http://ayy.fi/yhdistystiedote

Vill du avprenumerera? Klicka på länken och följ anvisningarna nere på sidan: https://list.ayy.fi/mailman/listinfo/ayy-info-fi

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *