Veckobrev 44/2018

AUS styrelsebildare och delegationens ordförande för 2019 väljs på torsdagens delegationsmöte. Samma dag börjar rekryteringen av sektioner och kommittéer för nästa år. Läs mer på adressen https://ayy.fi/stop/ ELLER kom till Kandidatcentrets entré den 1 november kl. 11–15: där berättar AUS frivilliga om sina erfarenheter.

 

Vecka 44

Vecka 45

 

AUS INFORMERAR

 1. AUS väljer styrelsebildare och sektions- och kommittérekryteringen inleds
 2. Sök AUS utbytesstipendium!
 3. Campussektionen söker den coolaste väggmålningen
 4. Studentkåren fick nya riktlinjer

ARBETSLIV

 1. Första hemförsäkringsmånaden gratis
 2. Rekryteringsmässan TalentIT 2018 1.11
 3. CV&LinkedIn-klinik och Expressmentorer på ARENA-mässan

KONSTÅRET OCH KULTUREN

 1. Sök plats i Teknologspexet!

EVENEMANG

 1. Hitta gratis grejer i GTK:s flyttningsröra den 29–31 oktober
 2. DOT Learning Sauna with Nvidia on 1.11.
 3. Radioamatörskurs den 6–29 november i Otnäs
 4. CEMS Stage on 13.11.

MOTION

 1. Teknologernas korgbollslag Aalto-Basket söker spelare

ÖVRIGT

 1. Aalto Formula Team söker folk! Kom med!
 2. Sök stipendier från ELEC:s fonder
 3. Konsttävlingen Kvinnor och teknik

 

AUS INFORMERAR

1. AUS väljer styrelsebildare och sektions- och kommittérekryteringen inleds

Spännande tider i AUS! På torsdagens delegationsmöte väljs studentkårens styrelsebildare för år 2019! Ansökningstiden för blivande styrelsemedlemmar löper ut onsdagen den 7 november. Ett år i studentkårens styrelse är en mångsidig och oförglömlig erfarenhet där du växer som intressebevakare och människa. Så vad väntar du på? Sök nu! https://ayy.fi/stop/hallitus/hallitukseen/

Torsdagen den 1 november börjar ansökningstiden för AUS sektioner och kommittéer. Det behövs frivilliga för att ordna evenemang, utveckla campuset, bevaka studenternas intressen och arbeta med motionsfrågor, och garanterat många jobb du inte känt till tidigare. Läs mer på adressen https://ayy.fi/stop/ ELLER kom till Kandidatcentrets entré den 1 november kl. 11–15: där berättar AUS frivilliga om sina erfarenheter.

Hjälp oss bygga upp världens bästa studentliv!

2. Sök AUS utbytesstipendium!

På hösten delar AUS ut utbytesstipendier för att stödja internationaliseringen och gemenskapsaktiviteten bland studenterna. Utbytesstipendiet kan sökas av AUS-medlemmar som är på väg på utbyte, som deltar i ett utbyte som bäst eller som återvänt från ett utbyte efter april 2018.

Ansökningstiden är 24.10 kl. 12.00–14.11 kl. 23.59.

Mer information och ansökningsformulär: http://ayy.fi/jasenille/palvelut/stipendit/

3. Campussektionen söker den coolaste väggmålningen

Dags att tävla om den coolaste väggmålningen igen! För att uppmärksamma AUS Konstår vill Campussektionen uppmuntra alla som bor i AUS kollektivbostäder att tillsammans aktivt förbättra boendetrivseln i sitt hem genom konst. Anmälan till tävlingen görs genom länken nedan:

https://lomake.ayy.fi/kampusjaosto/viilein-seinamaalaus-kilpailu/

4. Studentkåren fick nya riktlinjer

Delegationen godkände den 18 oktober studentkårens nya policydokument, som styr all intressebevakning som AUS bedriver. Under reformen uppdaterades AUS mål för till exempel försörjningen, studentantagningen och den internationella mobiliteten så att de lever upp till kraven i en föränderlig omvärld. Enligt sitt policydokument strävar AUS efter ett campusområde som stöder studentaktivitet i alla dess former. De avsnitt som är helt nya gäller bland annat informationssamhället, konstpolitiken och likabehandlingen.

Styrelsens vice ordförande Tapio Hautamäki som ansvarat för reformen berättar mer i sitt blogginlägg: https://ayy.fi/blogi/2018/10/26/aus-nya-riktlinjer/?lang=sv

Hela policydokumentet finns på adressen https://inside.ayy.fi/pages/viewpage.action?pageId=7405619

 

ARBETSLIV

5. Första hemförsäkringsmånaden gratis

En hemförsäkring är det bästa skyddet mot oväntade situationer. Ingen ångrar en hemförsäkring när olyckan är framme. OP Nano Hemförsäkring är lätt att köpa på nätet och passar studentens budget. (https://www.op-nano.fi/kampanja/kotivakuutus2018/?cmpid=.havaku..huom.ayy.textlink.tiedote.ha_opnano)Vi bjuder på den första månaden! Ha en trygg höst!

6. Rekryteringsmässan TalentIT 2018 1.11

Nätverka på rekryteringsmässan TalentIT i Otahalli (Otstranden 6) nu på torsdagen den 1 november 2018 kl. 11.00-17.00. I mässan deltar nästan 130 (https://fairs.aalto.fi/talentit/osallistuvat-tyonantajat/) intressanta arbetsgivare, allt från innovativa uppstartsföretag till internationella aktörer som kan behöva just din kompetens!

En nyhet på mässan är det tvärvetenskapliga området TalentX där du kan mäta dina problemlösningsfärdigheter och testa arbetsrelaterat kunnande i intervjuer. De här aktiviteterna kan vara en väg till exempel till en riktig arbetsintervju.

Du hinner också boka privata möten med företrädare för intressanta företag i mässans Snap Meeting Corner genom tjänsten Brella. Boka ett Snap Meeting här!

Ge respons! Genom att fylla i mässans responsformulär kan du vinna ett kryssningspresentkort för Viking Line antingen till Stockholm eller Tallinn.

Inträdet är fritt – kom och nätverka!

7. CV&LinkedIn-klinik och Expressmentorer på ARENA-mässan

ARENA-mässan ordnas på Aaltos campus i Tölö (adress Runebergsgatan 14–16) onsdagen den 14 november kl. 9.30–16. På mässan finns en CV&LinkedIn-klinik och för första gången Expressmentorer. De deltagande företagen och alumnpresentationer hittar du på ARENAs webbplats (på finska och engelska): https://fairs.aalto.fi/arena/fi/ohjelma/.

Anmälningstiden för kliniken och mentorerna börjar onsdagen den 31 oktober kl. 12.00, länken kommer att finnas i evenemangen på CareerWeb. Skynda för antalet tider är begränsat!

 

KONSTÅRET OCH KULTUREN

8. Sök plats i Teknologspexet!

Vill du uppträda inför tusentals människor runtom i Finland eller se ditt eget musiknummer få liv på Alexandersteaterns scen? Teknologspexet har många delområden och en professionell regissör som gör det möjligt att förverkliga dig själv på ett unikt sätt!

Produktionens skådespelare, dansare och band väljs genom ansökningsprov i november, och på webben kan du söka uppdragen som koreograf, arrangör och textförfattare. Dessutom kan du utan ansökan anmäla dig till många andra uppgifter som maskering, dekor eller grafisk design.
Intresserad? Ansökning och anvisningar: https://teekkarispeksi.fi/blog/2018/10/04/mukaan-kevaan-2019-produktioon/

 

EVENEMANG

9. Hitta gratis grejer i GTK:s flyttningsröra den 29–31 oktober

Geologiska forskningscentralen GTK flyttar från Otnäs i slutet av året. I samband med flytten har GTK samlat ihop saker som ska doneras till studenterna: publikationer, böcker, kartor, kontorsmaterial osv. Studenterna är välkomna att rota bland skatterna. Tidpunkten är måndag till onsdag 29–31 oktober 2018 kl. 09.00–15.00. Adressen är Betongblandargränden 4, Otnäs, huvudingången/entrén. Ta med egna tygkassar! Välkommen!

10. DOT Learning Sauna with Nvidia on 1.11.

Join DOT on 1.11. at 18 o’clock at Otaniemi Rantasauna to participate DOT’s legendary Learning sauna. This time Nvidia is telling about their new RTX graphics technology. There will be some other presentations also. In addition to warm sauna, free snacks are provided as well. Registration form: https://www.eventbrite.com/e/dots-learning-sauna-w-nvidia-tickets-51617250586

11. Radioamatörskurs den 6–29 november i Otnäs

Är du intresserad av trådlös teknik, till exempel mjukvaruradio, satelliter eller reservnät? Vill du prata eller rentav telegrafera till andra sidan jordklotet utan internet? Är du en propellerhatt som vill lära dig bygga elektronik eller använda mätinstrument? Blev du intresserad av radioteknik i militären? Amatörradioverksamheten omfattar allt det här.

Polyteknikernas radioklubb ordnar en radioamatörskurs som förberedelse för att avlägga radioamatörsexamen. Genom att klara tentan som avslutar kursen får deltagarna rätt att använda amatörradiofrekvenser och amatörradioutrustning. På kursen lär vi oss bl.a. reglerna för radiokommunikation, radioteknik och elsäkerhet. Deltagarna behöver inte ha förhandskunskaper. På kursen kan man också repetera sina tidigare kunskaper eller hitta nya infallsvinklar på studierna.

Kursen är gratis för AUS och PRK:s medlemmar och kostar 10 € för övriga. Kursens webbplats (på finska): www.prk.ayy.fi/kurssi

12. CEMS Stage on 13.11.

CEMS Club Helsinki warmly welcomes all Aalto students to CEMS Stage, the great annual event that this year takes place in Saha on Tuesday 13.11. Join us for a night full of informative speeches, delicious food and drinks, and some networking with a variety of people!

Check out the FB event for more info about the speakers and sign up for free via the link!

FB event: https://www.facebook.com/events/467732807071005
Registration: https://tinyurl.com/cemsstage

 

MOTION

13. Teknologernas korgbollslag Aalto-Basket söker spelare

Har du spelat korgboll tidigare och vill fortsätta din hobby under studierna? Gå med i Aalto Baskets lag. Aalto-Basket har 3 herrlag. Representationslaget spelar i den regionala andra divisionen, Buckets i fjärde divisionen och Alvars i femte divisionen. Vill du med? Skicka e-post med info om din korgbollsbakgrund till adressen office@aaltobasket.fi så kontaktar vi dig. SÄRSKILT ALVARS BEHÖVER NYA SPELARE!

Aalto-Basket finns också på Facebook: Herrarnas representationslag https://fi-fi.facebook.com/AaltoBasket/ och Aalto Buckets https://www.facebook.com/AaltoBuckets-383329298809998/
Aalto Alvars https://www.facebook.com/aaltoalvars/

 

ÖVRIGT

14. Aalto Formula Team söker folk! Kom med!

Aalto Formula Team bjuder in studenterna vid alla Aaltos högskolor till ett tvärvetenskapligt projekt som utvecklar en kombination av studentkultur och studier. Målet är att utveckla ett fortlöpande projekt vid Aalto där studenter med hjälp av företagspartner deltar i tävlingen Formula Student. För att delta i tävlingen måste man utveckla och bygga en elektrisk racerbil och all kringverksamhet, så alla behövs för att vi ska få tävla säsongen 2019. Mer info om konceptet Formula Student finns här: https://www.formulastudent.de/about/concept/

Föreningen och projektet bjuder in särskilt personer som kan marknadsföring, medieproduktion, företagssamarbete och elteknik, men vi behöver också andra kompetenser.

Läs mer om projektet och bli medlem på vår webbplats: https://aaltoformulateam.fi/ Den årliga medlemsavgiften är 1€ för att delta i det kanske häftigaste projektet under din studietid. Kom med!

Du kan följa föreningen och projektet i de sociala medierna:

15. Sök stipendier från ELEC:s fonder

Nu kan Aalto-universitetets studerande och lärare söka olika stipendier. Årets ansökningsomgång för ELEC:s fonder har börjat och fortsätter till söndagen den 11 november 2018. Läs fondernas utlysningar på Intos stipendiesida, https://into.aalto.fi/display/enopisk/Grants+and+awards

16. Konsttävlingen Kvinnor och teknik

Aalto-universitetet ordnar en tävling för att hitta en video, en animation, ett spel eller en annan medieinstallation som beskriver kvinnors deltagande, färdigheter och förebildsfunktion inom teknik eller naturvetenskaper.  I tävlingen välkomnas också verk som visar det tekniska områdets allmänna attraktivitet och samarbetet mellan teknik, ekonomi och konst. Tävlingen är öppen för alla. Vinnaren får ett stipendium på 1 000 € och två andra pristagare stipendier på 500 €. Mer information: https://into.aalto.fi/pages/viewpage.action?pageId=12358111

***

Det här är veckobrevet från Aalto-universitetets studentkår vecka 44/2018. I veckobrevet hittar du nyheter från AUS, föreningarna och sektionerna och annan nyttig information.

Om du vill att din egen text ska ingå i veckobrevet ska du skicka den färdiga texten till adressen tiedotteet@ayy.fi senast kl. 10.00 på torsdag föregående vecka. Den rekommenderade textlängden är 500 tecken och den maximala längden 1 000 tecken.

Veckobrevet finns också på AUS webbplats på adressen www.ayy.fi/sv/medlemmar/veckobrev/

Nyheter som gäller föreningarna hittar du i föreningsbrevet. Läs nyhetsbrevet på adressen http://ayy.fi/yhdistystiedote

Vill du avprenumerera? Klicka på länken och följ anvisningarna nere på sidan: https://list.ayy.fi/mailman/listinfo/ayy-info-fi

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *