Föreningsbrev vecka 41/2018

Om du vill få AUS föreningsbrev till din e-post kan du beställa det på adressen http://list.ayy.fi/mailman/listinfo/yhdistykset

 

Det här är AUS föreningsbrev vecka 41/2018

Sista påminnelsen om strukturenkäten (punkt 1). Det är viktigt att vi får ett samlat svar från varje förening för vårt utvecklingsarbete. Läs också påminnelsen om AUS i de sociala medierna (punkt 2) – Instagramkontot kan du ta över för att presentera er verksamhet (punkt 3). Kolla också tiderna för AUS frivilligrekrytering (punkt 5).

Kommande evenemang och viktiga datum för föreningar och föreningsfunktionärer
6.10 Otnäs natt (http://otnasnatt.fi/)
7.10 Svarstiden för strukturenkäten går ut (punkt 1)
1.10–25.10/7.11 AUS söker styrelse (punkt 5, ayy.fi/stop)
18.10 Delegationens möte 9/2018 (följ på ayy.fi/live)
21.10 PTK:s nominering av wärdiga avslutas (https://lomake.ayy.fi/ptk/ehdota-uusia-arwoisia/)
27.10 TOKYO Maskerad (https://ayy.fi/blogi/2018/10/01/festfolket-gor-maskeraden-till-ett-konstverk/?lang=sv)
1.11–23.11/3.12 AUS sektionsrekrytering pågår (punkt 5, ayy.fi/stop)
1.11–31.12 AUS kommittérekrytering pågår (punkt 5, ayy.fi/stop)
9.11 Teknologtraditionsfesten (punkt 4, https://teekkarius146.ayy.fi )
27.11 Save the date: Föreningsutbildning
28.11 Save the date: Föreningsutbildning
29.11 Save the date: Föreningsutbildning på engelska

Nyhetsbrevets innehåll
1. AUS enkät för föreningarna – förlängd svarstid till söndagen den 7 oktober kl. 23.59!
2. Följ AUS på sociala medier!
3. Ta över AUS Instagram-story för en dag
4. Nu kan du anmäla dig till Teknologtraditionsfesten!
5. Sök till AUS styrelse eller presidium för nästa år!
6. Aalto wellbeing week – digitala må bra-tjänsten HeiaHeia gratis för Aaltostudenter
7
. Föreslå nya wärdiga till Runda Tornets Gille


1. Svara på AUS enkät för föreningarna – förlängd svarstid till söndagen den 7 oktober!

Fredagen den 21 september har vi skickat en enkät som hör till utvecklingsprojektet för studentkårens gemenskaps- och föreningsstrukturer till den e-postadress er förening angett i TAHLO. Målet med projektet är att med hjälp av enkäter, intervjuer och samtal utreda hur Aaltogemenskapens struktrurer och samarbetet mellan föreningarna inom studentkåren kan utvecklas så att rollfördelningen blir ännu tydligare. Målet är en enhetligare studentgemenskap där studenter från de olika högskolorna bättre än tidigare beaktas på ett likvärdigt sätt.

Med enkäten vill vi kartlägga föreningarnas synpunkter på hur AUS sektioner och kommittéer fungerar i nuläget och hur olika föreningar och studentkulturer kan beaktas på ett likvärdigare sätt i verksamheten.

Enkäten besvaras så att en representant för föreningen fyller i föreningens synpunkter i enkätformuläret på basis av en diskussion på styrelsens möte eller någon annan träff. Det är viktigt att ni hinner svara på enkäten ur er förenings synvinkel eftersom enkätsvaren har en betydande inverkan på hur projektet framskrider. Vi har förlängt svarstiden fram till söndagen den 7 oktober kl. 23.59. Tack!

Här kommer du till enkäten för föreningar i första och andra förteckningen: https://www.webropolsurveys.com/S/A782417D8B7CEDAF.par
Här kommer du till enkäten för föreningar med särställning: https://www.webropolsurveys.com/S/492A7D671E173319.par

Mer information och frågor om projektet:
Elina Nieminen
Projektsamordnare
elina.nieminen(a)ayy.fi
tfn 0406819612 


2. Följ AUS i de sociala medierna!
Vill du vara bland de första som får veta vad som händer i studentkåren och Aaltogemenskapen? Följ AUS i de sociala medierna så hänger du med i svängarna.

Facebook: https://www.facebook.com/ylioppilaskunta/
Instagram: https://www.instagram.com/ayy_fi/
Twitter: https://twitter.com/AYY_FI
LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/aalto-university-student-union

Kom ihåg Facebookgrupperna AYY Events, Aalto International och AYY Study Events och AYY: Edunvalvonta Intressebevakning samt Telegramgrupperna AUS: Intressebevakning och Aalto International!

 

3. Ta över AUS Instagram-story för en dag
Vill du berätta om er verksamhet, visa upp er föreningslokal eller presentera hur ni ordnar ett evenemang? Din förening har möjligheten att berätta för AUS 1900 Instagramföljare vad just ni gör och hur. Genom era stories får följarna se vilket mångsidigt föreningsfält AUS har, och samtidigt når din förening nya människor.

Är du intresserad av att sköta AUS Instagram-story? Mejla AUS informatör Henna Palonen (henna.palonen(a)ayy.fi) och kom överens om en dag.

 

4. Nu kan du anmäla dig till Teknologtraditionsfesten!
Teknologskapet fyller 146 år och för att fira det är du välkommen till Teknologtraditionsfesten fredagen den 9 november 2018 i Dipoli. Teknologtraditionsveckan kommer att bli ett äventyr i filmernas värld och i och med det kommer vi att på Teknologtraditionsfesten njuta av Hollywoods karakteristiska atmosfär och glamour.

Inbjudna gäster kan anmäla sig från och med kl. 12.00 den 26 september till den 10 oktober och övriga från och med 12.00 den 3 oktober till den 26 oktober eller då festen är slutsåld.

Mer info och anmälan på https://teekkarius146.ayy.fi
Teknologtraditionsfestens klädkod: Festdräkt med akademiska ordnar och förtjänsttecken
Bankettens pris: Studerande 85€/Alumner 110€
Sillispris: 20€

 

5. Sök till AUS styrelse eller presidium för nästa år!
AUS har inlett rekryteringen av frivilliga för i höst! Tidsschemat skiljer sig något från tidigare år eftersom endast ansökningstiden för studentkårens styrelse och presidium inleds i början av oktober. För alla övriga uppdrag inleds ansökningstiden den första november.

Läs om AUS mångsidiga frivilliguppdrag på adressen ayy.fi/stop!

Här är tidsschemat för rekryteringen:

Måndagen den 1 oktober ansökningstiden börjar för posterna som styrelsebildare, styrelsmedlemmar och delegationens presidium
Torsdagen den 25 oktober ansökningstiden för styrelsebildare och delegationsordförande går ut
Torsdagen den 1 november ansökningstiden för sektionerna och kommittéerna börjar/styrelsebildaren väljs på delegationens möte
Onsdagen den 7 november ansökningstiden för styrelsen och delegationens vice ordförande går ut
Torsdagen den 22 november väljs styrelsen på delegationens möte
Fredagen den 23 november går ansökningstiden ut för uppdragen som sektionsordförande
Fredagen den 30 november Sektionsordförandena väljs och offentliggörs
Måndagen den 3 december ansökningstiden för sektionerna går ut
Senast onsdagen den 21 december offentliggörs sektionerna
Måndagen den 31 december går kommittéansökningstiden ut

Sätt igång och fundera på vad du vill göra nästa år! Frågor om frivilliguppdragen kan ställas till de nuvarande aktiva eller styrelsemedlemmen med ansvar för frivilliga hilja.korhonen(a)ayy.fi, 040 551 6530.

 

6. Aalto wellbeing week – digitala må bra-tjänsten HeiaHeia gratis för Aaltostudenter
Aalto Wellbeing Week 2018 bjuder Aaltos studenter och personal på den digitala må bra-tjänsten HeiaHeia i ett halvt år!

HeiaHeia är en aktiverande och social må bra-app som utvecklats av Hintsa Performances ledande må bra-experter och som hjälper dig hitta hälsosamma vanor som ger dig glädje och energi.

HeiaHeia hjälper dig ställa upp meningsfulla mål för ditt välbefinnande och uppnå dem. Motion, steg, sömn, mat – vilka mål du än har kan du nå dem med små, regelbundna handlingar som med tiden ger stor nytta.

HeiaHeia är en social tjänst baserad på stödet från likasinnade kompisar och kolleger. När du delar dina små och stora resultat med vännerna blir det kul och socialt att ta hand om sig själv. Delningarna skapar också ett positivt kamrattryck som hjälper dig hålla fast vid hälsosamma vanor.

Från och med oktober har du ett halvt år på dig att göra ditt eget välbefinnande till ett gemensamt kul projekt tillsammans med andra vid Aalto. Vill du vara med?

Det är enkelt att installera HeiaHeia-appen. Den finns för iOS (iPhone, iPad), Android och Windows Phone. Logga in med koden aaltowellbeing2018 på adressen https://www.heiaheia.com/account

Med vänlig hälsning,
Lauri Jurvanen
Sakkunnig för socialpolitik, AUS

 

7. Föreslå nya wärdiga för Runda Tornets Gille
Runda Tornets Gille är en heders- och seniororganisation vid Aalto-universitetet. Nyutexaminerade eller personer i slutskedet av sina studier som kontinuerligt visat intresse och varit aktiva inom teknologkulturen eller Aalto-universitetets övriga studentverksamhet i samma anda samt fört utvecklingen framåt inom studentkåren eller någon av dess föreningar kan kallas som wärdiga till gillet. Nomineringar kan göras fram till 21.10.2016 kl. 23.59 på adressen https://lomake.ayy.fi/ptk/ehdota-uusia-arwoisia/.

Förslag kan lämnas in av en enskild person, ett gille, en förening eller flera personer, gillen eller föreningar tillsammans.

Mer information om PTK rf finns på adressen: http://ptk.ayy.fi/

 

 

VILL DU HA DIN EGEN NYHET I FÖRENINGSBREVET?

Skicka din korta text senast på onsdag klockan 10.00 till adressen tiedotteet (a) ayy.fi. Nyheterna översätts, så det räcker med att skicka texten på ett språk.

Nyhetsbrevets innehåll redigeras i sista hand av AUS förenings- och kommunikationssakkunniga Essi Puustinen (essi.puustinen (a) ayy.fi, tfn 050 520 9442).

Vill du avprenumerera? Klicka på länken och följ anvisningarna nere på sidan: https://list.ayy.fi/mailman/listinfo/yhdistykset

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *