AUS: Suvi Vendelin kandiderar för FSF-ordförandeskapet 2019

Meddelande
Aalto-universitetets studentkår
4.10.2018
Får publiceras

AUS: Suvi Vendelin kandiderar för FSF-ordförandeskapet 2019

Aalto-universitetets studentkår AUS nominerar Suvi Vendelin till ordförandekandidat för Finlands studentkårers förbund år 2019.

Suvi Vendelin. Kuva: Johanna Vuorelma

Vendelin, 24, studerar arkitektur vid Aalto-universitetet. I år har hon suttit i AUS styrelse med utbildningspolitisk intressebevakning och utvecklingssamarbete som ansvarsområde. Under året har Vendelins arbete bland annat inbegripit att samordna och handleda Aaltos 130 studentrepresentanter och att följa upp genomförandet av Undervisnings- och kulturministeriets högskolevision. Tidigare har Vendelin bland annat varit ordförande för AUS Studieråd och medlem i AUS styrelse samt haft flera ansvarsuppgifter i Aalto-universitetets Arkitektgille.

”Nästa år är ytterst viktigt för studentrörelsen. Tre val, regeringsförhandlingar och Finlands EU-ordförandeskap kräver insatser av alla studentaktiva”, betonar Vendelin.

”Suvi har ett intressebevakningskunnande som saknar motstycke både i Aalto och på riksnivå. Hon har fördomsfritt försökt synliggöra påverkansarbetet i gemenskapen och lyckats med den uppgiften, som ansetts vara omöjlig”, säger AUS styrelseordförande Noora Vänttinen.

FSF väljer styrelse för år 2019 på sitt förbundsmöte i Otnäs den 16–187 november. FSF representerar Finlands universitetsstuderande på riksnivå och tar ställning i utbildningspolitiska, socialpolitiska och internationella frågor.

Mer information:
Suvi Vendelin, suvi.vendelin@ayy.fi, 040 752 4692
AUS styrelseordförande Noora Vänttinen, noora.vanttinen@ayy.fi, 050 520 9420

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *