Föreningsbrev vecka 40/2018

Om du vill få AUS föreningsbrev till din e-post kan du beställa det på adressen http://list.ayy.fi/mailman/listinfo/yhdistykset

 

Det här är AUS föreningsbrev vecka 40/2018

Nästa vecka händer mycket! Otatarhakörningen och Mössnedläggningen på måndag och Otnäs natt på tisdag. Före det hinner ni ännu svara på AUS gemenskapsenkät (punkt 1), anmäla er som frivilliga till Otnäs natt (punkt 2) och söka bidrag från TTE-fonden (punkt 3).

Kommande evenemang och viktiga datum för föreningar och föreningsfunktionärer
30.9 TTE-fondens tredje ansökningsomgång avslutas (punkt 3)
1.10 Svarstiden för AUS serviceenkät går ut (punkt 4 och direkt till enkäten)
1.10 Otatarhakörningen, Alvarsplatsen (https://www.facebook.com/events/305980596620391/)
1.10 Mössnedläggningen, Dipoli (https://www.facebook.com/events/1967740786850974/)
3.10 Svarstiden för strukturenkäten går ut (punkt 1)
6.10 Otnäs natt (punkt 2 och http://otnasnatt.fi/)
21.10 PTK:s nominering av wärdiga avslutas (https://lomake.ayy.fi/ptk/ehdota-uusia-arwoisia/)
27.11 Save the date: Föreningsutbildning
28.11 Save the date: Föreningsutbildning
29.11 Save the date: Föreningsutbildning på engelska

Nyhetsbrevets innehåll
1. Svara på AUS enkät för föreningarna senast 3.10!
2. Jobba som frivillig på Otnäs natt den 6 oktober
3. TTE-fondens tredje ansökningsomgång 2018 avslutas på söndag!
4. AUS serviceenkät 2018 för förmedling till medlemmarna
5. De särställda föreningarnas medlemsförteckningar finns tillgängliga hos AUS
6. Följ AUS i sociala medier
7. Ta över AUS Instagram-story för en dag

 

1. Svara på AUS enkät för föreningarna senast 3.10!
Fredagen den 21 september har vi skickat en enkät som hör till utvecklingsprojektet för studentkårens gemenskaps- och föreningsstrukturer till den e-postadress er förening angett i TAHLO. Målet med projektet är att med hjälp av enkäter, intervjuer och samtal utreda hur Aaltogemenskapens struktrurer och samarbetet mellan föreningarna inom studentkåren kan utvecklas så att rollfördelningen blir ännu tydligare. Målet är en enhetligare studentgemenskap där studenter från de olika högskolorna bättre än tidigare beaktas på ett likvärdigt sätt.

Med enkäten vill vi kartlägga föreningarnas synpunkter på hur AUS sektioner och kommittéer fungerar i nuläget och hur olika föreningar och studentkulturer kan beaktas på ett likvärdigare sätt i verksamheten.

Enkäten besvaras så att en representant för föreningen fyller i föreningens synpunkter i enkätformuläret på basis av en diskussion på styrelsens möte eller någon annan träff. Reservera alltså tid på nästa veckas möten för att svara på enkäten. Svarstiden går ut onsdagen den 3 oktober kl. 23.59. Tack!

Här kommer du till enkäten för föreningar i första och andra förteckningen: https://www.webropolsurveys.com/S/A782417D8B7CEDAF.par
Här kommer du till enkäten för föreningar med särställning: https://www.webropolsurveys.com/S/492A7D671E173319.par

Mer information och frågor om projektet:
Elina Nieminen
Projektsamordnare
elina.nieminen(a)ayy.fi
tfn 0406819612

 

2. Jobba som frivillig på Otnäs natt den 6 oktober
Vi söker frivilliga för Otnäs natt den 6 oktober. Festivalen omfattar olika typer av program i till exempel Väre, Dipoli och runtom på campuset. Frivilligskiften är 3–5 timmar långa och infaller mellan kl. 13 och 21. De frivilliga visar festivalbesökarna vägen, delar ut programblad och svarar på publikens frågor. Dessutom behövs frivilliga för att fotografera, sköta pausrummet och utföra andra stöduppgifter. Ett kort informationsmöte ordnas för de frivilliga tisdagen den 2.10 kl. 16.30 på AUS kontor (Otsvängen 11).

Som ersättning får de frivilliga en varm måltid, en biobiljett till valfri visning på festivalen Elossa (29.10–3.11) och en inbjudan till karonkan som ordnas senare.

Anmäl dig på adressen https://forms.office.com/Pages/ResponsePage.aspx?id=0377

Evenemangets Facebooksida finns på adressen https://www.facebook.com/events/2220457434854832/
Nettisivut osoitteesta https://otaniemenyo.fi/

Mer info ger frivilligsamordnaren julius.luukkanen(a)ayy.fi

 

3. TTE-fondens tredje ansökningsomgång 2018 avslutas på söndagen!
TTE-fondens tredje ansökningsomgång 2018 har inletts! Fonden kan bevilja bidrag till alla AUS-medlemmar och samfund i anslutning till studentkåren. TTE-fonden stöder verksamhet som siktar mot stjärnorna, engagerar andra, hörs och syns.

Det finns två sätt att söka bidrag: ansökningsomgångarna som ordnas cirka tre gånger om året och den fortlöpande ansökningstiden under terminerna. Under den fortlöpande ansökningsperioden kan du söka bidrag på högst 2000€, medan projektbidragen under de egentliga ansökningsomgångarna inte har någon övre gräns.

Ansökningstiden för den tredje omgången år 2018 går ut söndagen den 30 september 2018 kl. 23.59. På fondens webbplats finns instruktioner för ansökningen och dess bilagor: http://tter.ayy.fi/. Bidraget söks med ett webbformulär som finns på adressen https://lomake.ayy.fi/tter/hakulomake/

Ansökningstiderna för alla omgångar hösten 2018 och annan information finns på fondens webbplats http://tter.ayy.fi/. Kolla också Facebooksidan på adressen www.facebook.com/tterahasto.

 

4. AUS serviceenkät 2018 för förmedling till medlemmarna
Välkommen till AUS serviceenkät! Studentkåren producerar många olika tjänster för sina medlemmar, till exempel när det gäller studieliv, boende och motion. Med hjälp av den här enkäten utreder vi medlemmarnas erfarenheter och åsikter om kvaliteten, behovet och kommunikationen i anslutning till tjänsterna. Enkäten ger oss viktig information som stöd i utvecklingen av både studentkårens och universitetets verksamhet.

Här kommer du till enkäten: https://my.surveypal.com/AYY-n-palvelukysely-2018-AYY

Undersökningen genomförs av Studentforskningsstiftelsen Otus. Mer info om undersökningen ger Otus forskare Rasmus Reinikainen (rasmus.reinikainen(a)otus.fi).

Det tar cirka 20 minuter att besvara frågorna och svarstiden går ut måndagen den 1 oktober. Bland alla svarande lottar vi ut 10 biobiljetter och en gratis bokning av en evenemangslokal (med undantag av Servin mökki och Strandbastun). Vinnarna meddelas personligen. Kontaktuppgifterna du lämnar för lottningen kan inte kopplas till dina svar.

Med hösthälsningar från hela AUS,
Noora Vänttinen, AUS styrelseordförande

 

5. De särställda föreningarnas medlemsförteckningar finns tillgängliga hos AUS
Alla föreningar med särställning som debiterat medlemsavgift genom Oodi i samband med AUS medlemsavgift kan begära att få en lista över sina medlemmar av AUS.

Medlemsförteckningen innehåller medlemmarnas namn, hemkommun och e-postadress. Mer information om utlämning av uppgifter finns i dataskyddsbeskrivningen för AUS medlemsregister på adressen http://rekisterit.ayy.fi/tietosuojaselosteet/jasenrekisteri.pdf. Uppgifterna lämnas inte ut per e-post, utan de ska hämtas antingen i pappersform eller sparade på ett eget usb-minne. Du kan komma överens om en hämtningstid genom att kontakta antingen AUS it-stöd (tietotekniikka (a) ayy.fi) eller förvaltnings- och HR-chefen (johanna.pietilainen (a) ayy.fi)!

AUS betalning av medlemsavgifterna:
Den första delen av de medlemsavgifter för särställda föreningar som debiterades i samband med läsårsanmälan betalades i slutet av augusti och resten betalas för höstens del senast under oktober.

 

6. Följ AUS i de sociala medierna!
Vill du vara bland de första som får veta vad som händer i studentkåren och Aaltogemenskapen? Följ AUS i de sociala medierna så hänger du med i svängarna.

Facebook: https://www.facebook.com/ylioppilaskunta/
Instagram: https://www.instagram.com/ayy_fi/
Twitter: https://twitter.com/AYY_FI
LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/aalto-university-student-union

Kom ihåg Facebookgrupperna AYY Events, Aalto International och AYY Study Events och AYY: Edunvalvonta Intressebevakning samt Telegramgrupperna AUS: Intressebevakning och Aalto International!

 

7. Ta över AUS Instagram-story för en dag
Vill du berätta om er verksamhet, visa upp er föreningslokal eller presentera hur ni ordnar ett evenemang? Din förening har möjligheten att berätta för AUS 1900 Instagramföljare vad just ni gör och hur. Genom era stories får följarna se vilket mångsidigt föreningsfält AUS har, och samtidigt når din förening nya människor.

Är du intresserad av att sköta AUS Instagram-story? Mejla AUS informatör Henna Palonen (henna.palonen(a)ayy.fi) och kom överens om en dag.

 

 

VILL DU HA DIN EGEN NYHET I FÖRENINGSBREVET?

Skicka din korta text senast på onsdag klockan 10.00 till adressen tiedotteet (a) ayy.fi. Nyheterna översätts, så det räcker med att skicka texten på ett språk.

Nyhetsbrevets innehåll redigeras i sista hand av AUS förenings- och kommunikationssakkunniga Essi Puustinen (essi.puustinen (a) ayy.fi, tfn 050 520 9442).

Vill du avprenumerera? Klicka på länken och följ anvisningarna nere på sidan: https://list.ayy.fi/mailman/listinfo/yhdistykset

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *