Förhandsbokningen av AUS evenemangslokaler inleds snart

Förhandsbokningen av AUS evenemangslokaler – lokalhamstringen – börjar för föreningarnas del fredagen den 4 maj. I hamstringen används AUS eget bokningssystem TILA.

 

Du kan hamstra tider för perioden mån 13.8.2018 – sön 6.1.2019.

Tiderna för att fylla i lokalbokningar i systemet är följande:

 1. Bokningar för AUS interna aktörer 19.4–4.5.2018.
  Tiden går ut fre 4.5.2018 kl. 12.00.
 2. Föreningar med särställning 4–17.5.2018.
  Tiden börjar fre 4.5 kl. 14.00 och går ut tors 17.5 kl. 12.00.
  Hamstring tors 17.5 kl. 16.30 i Kandihusets (OK1) sal M1 (M232).
 3. Övriga föreningar i första förteckningen 18–24.5.2018.
  Tiden börjar fre 18.5 kl. 12.00 och går ut tors 24.5 kl. 12.00.
  Hamstring tors 24.5 kl. 16.30 i Kandihusets (OK1) sal M1 (M232).

 

Information om bokningsprocessen:

 • TILA finns på adressen https://tila.ayy.fi/och användarna loggar in med Aalto-universitetets IT-användarkonto, på samma sätt som när man använder Into. Det är lättast att komma igång genom att läsa instruktionerna under länken Ohje/Help i menybalken.
 • I lokalhamstringen reserveras lokaler i föreningars namn. Aktiveringsnyckeln har skickats till den e-postadress som föreningen meddelat (i allmänhet föreningsstyrelsens e-postlista), så de personer som skött föreningarnas lokalbokningar i år kan vid behov dela ut representationsrättigheter genom TILA till exempel till föreningarnas nya styrelsemedlemmar.
 • Om du får e-post med representationsrättigheter för gruppen är meddelandets rubrik ”TILA: Activation key for group GROUP NAME”. Aktiveringsnyckeln kan bara användas en gång, så den som loggar in först kan vid behov lägga till representationsrättigheter till gruppen ifråga för lämpliga personer för att göra bokningar. Bokningsrättigheten är aktiverad bara för de föreningar som fyllt i en föreningsanmälan vars uppgifter uppdaterats i föreningsregistret i år.
 • Evenemangets namn ska matas in i bokningen. Om namnet saknas kan evenemanget vid behov raderas ifall lokalen behövs samma dag i ett senare skede av hamstringen.
 • Ni noterar väl att AUS interna bokningar är permanenta.
 • De särställda föreningarnas bokningar för årsfester och sillisar prioriteras. De bokningar som de särställda föreningarna gjort under sin egen bokningstid bekräftas när bokningstiden gått ut. Eventuella dubbelbokningar som gjorts av föreningar med särställning reds ut under det första hamstringstillfället. Föreningarna med särställning behöver inte försvara sina bokningar under det andra hamstringstillfället.
 • Dubbelbokningar kan endast göras under tiderna som reserverats för att fylla i lokalbokningar. När ifyllningstiden gått ut kan föreningen under hamstringsjippot själv ändra, radera och lägga till nya bokningar som inte överlappar någon annans. Eventuella dubbelbokningar kan alltså avbokas med bokarens eget användarnamn under själva hamstringsjippot. Därför rekommenderar vi att de som kommer tar med en egen dator för att göra processen smidigare.
 • Boka lokaler endast för verkliga behov. Om möjligt, undvik att boka följande lokaler och tider:PO tränar i Smökki varje måndag kl. 18–21 och RWBK varje tisdag kl. 17–22. Försök alltså undvika sitsar på måndagar och tisdagar.
 • Lokalpriserna för AUS:s föreningar gäller ända fram till den 6.1.2019. Prislistan kan du hitta här: fi/sv/prislista

OBS! På grund av renoveringar finns det några undantag:

 • Gorsu, Byns vardagsrum, Allaktivitetslokalen och Tatamisalen kan inte bokas: 13.8.2018 –
 • OK20 övervåning kan inte bokas: 30.11.2018 –
 • Takkakabinettet, Spellokalen, Sitsköket och Takbastun kan inte bokas: 10.12.2018 –

Om du inte fått någon bekräftelse för användargruppen du representerar, om gruppen saknas eller om du har andra frågor om hamstringen kan du kontakta servicechefen: riitu.nuutinen (a) ayy.fi

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *