Förtjänstfullt arbete i Aaltogemenskapen belönades på AUS årsfest

Meddelande

AUS

5.6.2017

Får publiceras

 

Förtjänstfullt arbete i Aaltogemenskapen belönades på AUS årsfest

 

Aalto-universitetets studentkår (AUS) firade sin sjunde årsfest lördagen den 20 maj 2017 i den fartfyllda och spralliga miljön på Borgbacken. Även solen värmde festdeltagarna som i pauserna fick åka bergochdalbana och andra nervkittlande attraktioner.

På årsfesten belönade AUS medlemmar och föreningar för deras förtjänstfulla arbete. AUS delade ut priser för årets gärning för inlärningsfrämjande 2016, årets internationella bragd 2016 och segern i blodgivningskampanjen LuovutusAalto samt studentkårens officiella utmärkelser.

Priset för årets gärning för inlärningsfrämjande 2016 gick till Tomi Kauppinen och Lauri Malmi, som exemplariskt lett digitaliseringsprojektet Aalto Online Learning. Kauppinen och Malmi bidrog till att skapa nya verksamhetsmodeller i utvecklingen av undervisningen vid Aalto. Dessutom tog digitaliseringen av undervisningen vid Aalto stora steg framåt på ett pedagogiskt förebildligt sätt tack vare deras arbete.

Priset för årets internationella bragd 2016 gick till Codebus Africa. Finland 100-projektet tog med Aaltostuderande på en 100 dagar lång resa till tio länder på den afrikanska kontinenten. På resan lärde studenterna ut tekniska färdigheter och programmering till lokala ungdomar, särskilt flickor, i syfte att stärka deras resurser och åstadkomma positiv förändring. Dessutom gick hedersomnämnanden till Reeta som i flera år varit med och främjat internationaliseringen i Aaltogemenskapen och till Arthouse Family som i internationellt sällskap ordnar gratis middagar av bortslängd mat.

Våren 2017 ordnade AUS tillsammans med FRK:s blodtjänst den gemensamma kampanjen LuovutusAalto i syfte att få föreningar och organisationer inom AUS att ge blod. Den förening som i relation till sitt medlemsantal gett mest blod belönades. Under mars och april gav bioinformationsteknologiska gillet Inkubio överlägset mest blod.

Dessutom beviljade AUS sin högsta utmärkelse dvs. hederstecknet till den långvariga studentkårsaktiva Lauri Lehtoruusu, som särskilt arbetat för att förbättra studenternas boendesituation och som gjort ett mycket värdefullt arbete för studentkåren.

AYY beviljade också hjältetecken till idrottsföreningen Aalto Predators, Tempaus 2016 och WiikonWappuSauna. Dessutom delade AUS ut sex förtjänsttecken och 13 samfundstecken som räknas upp nedan.

Aalto-universitetets studentkår gratulerar alla mottagare och tackar dem för deras goda och viktiga arbete för Aaltogemenskapen.

 

Hjältetecknet
Aalto Predators
Tempaus
WiikonWappuSauna

Hederstecknet
Lauri Lehtoruusu

Förtjänsttecknet
Santeri Nuotio
Henry Sanmark
Sirius Vuorikoski
Olli Halminen
Janne Koskenniemi
Elli Leppisaari

Samfundstecknet
Heikki Koponen
Elina Virtanen
Jyri Heimo
Lauri Pulkkinen
Henrikki Soininen
Lotta Aarikka
Antti Kurkinen
Saila Rappumäki
Rosa Nylen
Nova Pokkinen
Saana Rossi
Venla Keskinen
Matleena Kukkonen

 

Mer information:

 

Styrelsens vice ordförande Petteri Heliste petteri.heliste@ayy.fi, 050 520 9428

Styrelsens ansvariga för internationella ärenden och nya studerande, Emmi Kosomaa emmi.kosomaa@ayy.fi, 045 896 5901

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *