Utomhusspelkommittén


Ansökningstiden för Utomhusspelkommittén är 1.11. till 27.1.2019. Sök här!

 

Zombies & Quidditch!

Utomhusspelkommittén (UPTMK) är den gamla Humans Vs Zombies-kommittén som nu också ordnar VM i Akademisk quidditch. Vem som helst oavsett årskurs eller spelerfarenhet kan söka till kommittén. Det finns mångsidiga uppgifter inom både HvZ och quidditch. Du kan till exempel delta i marknadsföringen, manusskrivandet för HvZ-spelet eller domargänget i quidditch. Kanske har du någon egen idé som du vill förverkliga? Om du gillar människor, zombier, quidditch, knasiga idéer och att ordna stora evenemang ska du komma med! Kommittén är också ett bra ställe att bekanta sig närmare med Aavas och hela AUS verksamhet.

Spelen i ett nötskal:

Liverollspelet Humans vs. Zombies är ett modererat ”tag game” där zombiespelarna försöker sprida smittan genom att fånga människospelare. Samtidigt försöker människorna uträtta mångsidiga uppgifter och undvika att smittas. Spelet är ett kul och interaktivt motionsevenemang med låg tröskel, och eftersom lagarbete är den bästa strategin är det också ett garanterat sätt att träffa nya människor. Mer info om spelet finns på den officiella webbplatsen http://www.humansvszombies.org/.

Quidditch är ett spel baserat på spelet med samma namn i Harry Potter-böckerna, där två lag spelar mot varandra. Båda lagen har samtidigt sju spelare på planen. Ingen behöver kunna flyga även om spelarna rör sig på kvastar. IQA:s (International Quidditch Association) regler finns här: http://www.iqaquidditch.org/IQARulebook2016-2018.pdf.

Mer info: Ordföranden för Utomhusspelkommittén 2018, Riku Wessman (fornamn.efternamn(at)ayy.fi)

“I Utomhusspelkommittén blir det aldrig tråkigt! Vi är motiverade till max och redo att kasta oss in i vad som helst. Hit söker man s.a.s. av kärlek till grenen och årets kommitté bestod också av fjolårsspelare som ville göra saker och ting ännu bättre. Du behöver inte vara rädd för alltför höga prestationskrav eftersom slutresultatet blir jättekul när vi gör det tillsammans. Vare sig du är intresserad av quidditch eller zombielekar eller något annat helt nytt ska du inte tveka att söka.”

-Petra Ekroos, medlem i Utomhusspelkommittén 2018