Ulkopelitoimikunta

Haku Ulkopelitoimikuntaan on auki 1.11.-27.1.2019. Hae tästä!

Zombeja ja huispausta!

Ulkopelitoimikunta (UPTMK) on vanha Humans Vs Zombies -toimikunta, joka järjestää nykyään myös Akateemisen Huispauksen MM-kisoja. Toimikuntaan voi hakea kuka tahansa vuosikurssiin ja pelikokemukseen katsomatta. Tehtäviä löytyy monipuolisesti sekä HvZ:n että huispauksen parista. Voit osallistua esimerkiksi markkinointiin, HvZ-pelin käsikirjoitukseen tai huispauksen tuomarointiin. Vai onko sinulla ehkä joku oma idea, jota haluat lähteä toteuttamaan? Jos pidät ihmisistä, zombeista, huispauksesta, suurten tapahtumien järjestämisestä tai pöhköistä ideoista, kannattaa ehdottomasti lähteä mukaan! Toimikunta on myös hyvä tapa tutustua lähemmin Aavan ja koko AYY:n toimintaan.

Perustiedot peleistä:

Humans vs. Zombies on moderoitu hippapeli, jossa zombiepelaajat yrittävät levittää tartuntaa nappaamalla ihmispelaajia. Samaan aikaan ihmiset yrittävät suorittaa monipuolisia tehtäviä ja välttää zombitartunnan. Peli on hauska ja vuorovaikutteinen matalan kynnyksen liikuntatapahtuma, ja koska tiimityö on usein paras strategia, on tämä myös taattu tapa tavata uusia ihmisiä. Lisää tietoa pelistä löydät sen virallisilta sivuilta http://www.humansvszombies.org/.

Huispaus on Harry Potter -kirjasarjan samannimiseen peliin perustuva peli, jossa kaksi joukkuetta pelaa vastakkain. Kummallakin joukkueella on kentällä yhtäaikaisesti seitsemän pelaajaa. Kenenkään ei kuitenkaan oleteta osaavan lentää, vaikka pelissä luudilla liikutaankin. IQA:n (International Quidditch Association) säännöt pelistä löytyvät täältä: http://www.iqaquidditch.org/IQARulebook2016-2018.pdf.

Lisätietoja: Ulkopelitoimikunnan 2018 puheenjohtaja Riku Wessman (etunimi.sukunimi(at)ayy.fi)

”Ulkopelitoimikunnan meininki on ihanan innostunutta ja homma ei tunnu koskaan tylsältä! Porukka on 6/5 asenteella ja motivaatiolla mukana, valmiina heittäytymään ihan mihin tahansa. UPTMK:n haetaan ns. rakkaudesta lajiin, ja meidän tän vuoden toimikuntakin koostui edellisten vuoden pelaajista, jotka halus tehä hommat vielä paremmin. Ei tarvitse pelätä liian kunnianhimoisia, tai rimaa hipovia suorituksia, koska yhdessä tekemällä lopputuloksesta tulee huippuhauskaa. Oli innostuksen lähde sitten huispaus tai zombileikit tai jotain ihan uutta, ei kannata epäröidä lähteä mukaan.”

-Petra Ekroos, Ulkopelitoimikunnan jäsen 2018