Teekkarijaosto

Haku Teekkarijaoston puheenjohtajaksi on auki 1.-23.11.2018. Hae tästä!
HUOM! Valituille jaostopuheenjohtajille järjestetään haastattelu- ja rekrytointikoulutus perjantaina 30.11. klo 17! Osallistumista edellytetään.


Haku Teekkarijaostoon 2019 on auki 1.11.-3.12. Hae tästä!

Teekkarijaosto, tuttavallisemmin TJ, on teekkarikulttuurin elinvoimasta huolehtiva jaosto. Sen tarkoituksena on vaalia teekkariperinteitä, sekä ylläpitää ja kehittää teekkarikulttuuria. Teekkarijaostossa pääset osaksi lähes 150-­vuotisten perinteiden jatkumoa ja luomaan tekniikan alan opiskelijoiden omaa identiteettiä.

Teekkarijaosto koostuu puheenjohtajan lisäksi tirehtööreistä, joilla on omat vastuualueensa:

Teekkarikulttuuritapahtumat kuten Teekkariperinneviikko, Otatarhan ajot ja Jämeränjälki
Isot bileet Gravitaatio, Wappu ja Lakinlaskijaiset
Fuksi- ja ISOtoiminta sekä tekniikan alan KV-toiminta
Toimikuntien yhteen kokoaminen (FTMK, ITMK, IE, LuTKu, KvTMK)
Teekkarilaulukulttuurin ylläpito

Oman vastuualueesi lisäksi Teekkarijaostossa pääset osaksi tiivistä jaostoa, joka puuhastelee yhdessä läpi vuoden teekkarihengen nimissä. Teekkarijaosto järjestää monia yhteisiä tapahtumia ja päättää viikottaisissa kokouksissa mm. lakinkäyttöluvista sekä nyörienkäyttöoikeuksista. Teekkarijaosto tekee myös tiivistä yhteistyötä Pyöreän Tornin Killan, Tampereen Teekkarijaoston, yhteisöjaosto Aavan sekä KY:n Kulttuurivaliokunnan kanssa.

Toimikunnan johtajana kokoat eri kiltojen toimijoita yhteen. Olet vastuussa toimikunnastasi, pääset kokoustamaan heidän kanssaan, järjestämään heille sekä heidän kanssaan erilaisia tapahtumia.

Lisätietoja: Tuomas Rantataro, Teekkarijaoston puheenjohtaja 2018 (tuomas.rantataro(a)ayy.fi)

“Parhaimpia puolia Teekkarijaostossa ovat ehdottomasti olleet poikkitieteellinen porukka sekä AYY:n tarjoamat resurssit. TJ:ssä tuntuu, että jokainen on todella innostunut omasta tontistaan ja osaaminen on kohdallaan. Mahdollisuudet tehdä suurella skaalalla tapahtumia ja toteuttaa villimpiäkin ideoita ovat motivoineet ja opettaneet hyvin paljon. Jaostotoiminta AYY:n vapaaehtoisena on antanut myös huikeat edut ja mahdollisuuden tutustua muihin vapaaehtoisiin kuten muihin jaostoihin ja toimikuntiin. Hauskaakin on tullut siis vietettyä. Teekkarijaostossa toimineena voin sanoa kokemuksen olleen opettava ja erittäin antoisa, jota en vaihtaisi.“

-Elena Pitkänen, Teekkarikulttuuritirehtööri, Teekkarijaosto 2018

 

Esimerkiksi tällaisia virkoja voisi Teekkarijaostossa ensi vuonna olla:

Teekkarijaoston puheenjohtaja johtaa jaoston päivittäistä toimintaa ja pitää huolen, että asiat luistavat ja teekkarius kukoistaa. Puheenjohtaja pitää yhteyksiä Pyöreän Tornin Kiltaan ja vaikuttaa myös AYY:n  kulttuurisektorilla yhdessä hallituksen kulttuurivastaavan, Aavan ja Kampusjaoston puheenjohtajien sekä työntekijöiden kanssa.

Teekkariperinnetirehtööri johtaa teekkariperinnetoimikuntaa (TPTMK). Toimikuntansa kanssa tirehtööri koordinoi Teekkariperinneviikkoa sekä ideoi ja toteuttaa viikon huipentumana Teekkariperinnejuhlan silliksineen.

Teekkarikulttuuritirehtöörin vastuulla on teekkarihenkisiä tapahtumia, esimerkiksi Jämeränjälki ja Otatarhan ajot. Teekkarikulttuuritirehtööri johtaa mm. kiltojen hallitusten varapuheenjohtajista ja hyvinvointivastaavista kasattua hyvinvointitoimikuntaa (HVTMK) joka auttaa tirehtöörejä tapahtumien järjestelyissä

IE-tirehtööri johtaa Isännistöä ja Emännistöä (IE), johon kuuluu pääsosin erityisaseman yhdistysten tapahtumien järjestämisestä vastaavat eli isännät ja emännät. Järjestää Polin Appron ja Dipolin Appron, sekä auttaa useiden TJ:n tapahtumien järjestelyissä.

Lukkaritirehtööri johtaa Lukkaritoimikuntaa (LuTKu), johon kuuluu kiltojen lukkareita sekä edustajia teekkarikuoroista. Hän järjestää teekkarilaulutapahtumia ja johtaa laulua yhteisissä tapahtumissa, kuten ISO-sitseillä ja Teekkariperinnejuhlassa.

KVtirehtööri (pestin kesto 1,5 – 2 vuotta) johtaa kansainvälisyystoimikuntaa (KvTMK), joka muodostuu lähinnä kiltojen kv-vastaavista. KVtirehtööri toimikuntineen edistää kansainvälisyyttä ja ulkomaisten opiskelijoiden asemaa killoissa ja Aallossa sekä on mukana kv-opiskelijoiden osalta fuksi- ja ISOtoiminnassa.

ISOtirehtööri (pestin kesto 1,5 – 2 vuotta) johtaa ISOtoimikuntaa (ITMK), joka koostuu lähinnä kiltojen ISOvastaavista. ISOtirehtööri toimikuntansa kanssa pitää huolen ISOjen kouluttamisesta ja virkistyksestä sekä kehittää ISOtoimintaa.

Fuksimajuri (pestin kesto 1,5 – 2 vuotta) johtaa Fuksitoimikuntaa (FTMK), johon kuuluvat fuksikapteenit. Vastaa tekniikan alan uusien opiskelijoiden fuksikasvatuksesta ja järjestää fuksitapahtumia yhdessä Fuksitoimikunnan kanssa. Päättää järjestetäänkö Wappu.

Wapputirehtööri ja Lakinlaskijaistirehtööri. Wapputirehtööri johtaa Juhlatoimikuntaa (JTMK) Wappuun asti, jolloin valta vaihtuu ja Lakinlaskijaistirehtööri ottaa ohjakset. Molemmilla on vetovastuu nimikkobileistään ja yhdessä he koordinoivat Gravitaation.