Museojaosto

Haku Intendentiksi on auki 1.-23.11.2018 ja jaoston jäseneksi ympäri vuoden. Hae tästä!

Museojaoston tehtävänä on ylläpitää, esitellä ja kehittää vuonna 1958 perustettua Polyteekkarimuseota ja sen toimintaa. Jaoston jäsenet pitävät muun muassa museota auki sunnuntaisin, osallistuvat vaihtuvien näyttelyiden ideointiin ja toteutukseen sekä huolehtivat museon siisteydestä ja kunnosta. Näyttelyjä uusitaan ja vaihdetaan säännöllisen epäsäännöllisesti, ja eri tahojen omia näyttelyitä avustetaan ja tuetaan. Museon on tarkoitus olla tämän päivän ja tekijöidensä näköinen eli kaukana pölyisestä mausoleumista.

Museo on ollut jo vuosia remonttikierteessä, jonka uusi kierros on jo näköpiirissä, joten jaosto ottaa aina mielellään riveihinsä uusia ideakoneita ja luovan tilasuunnittelun sekä rakentamisen aktiiveja. Museojaostoa johtaa vuodeksi valittava intendentti, joka on yleensä toimikunnan kasvatti. Intendentti toimii jaoston puheenjohtajana pitäen huolta jaostolaisten ohjaamisesta ja museon arjen pyörittämisestä yhteistyössä museojohtajan kanssa. Erityistilanteissa voidaan valita kaksi intendenttiä kalenterivuodeksi.

Museojaostoon on jatkuva haku ympäri vuoden. Jaoston jäsenen kausi on 3 vuotta – tässä hommassa arvostetaan kokemusta ja jatkuvaa tiedon kertymistä yhtä paljon kuin innokkuutta ja kätevyyttä. Kyseessä on siis varsin monialainen pesti, ja jaostossa kaikki erilaiset taidot löytävät paikkansa. Työmäärä vaihtelee kovasti tehtävistä riippuen, mutta aina joustavasti.

Omana erillisenä ja hyvin vapaana ryhmään toimivat museon oppaat. Kaikki ovat tervetulleita mukaan opaspooliin ja opastamaan itselle sopivina aikoina (lisätietoa museojohtajalta). Oppaille ei ole erillistä hakua, mukaan pääsee aina ja koulutusta järjestetään.

Lisätietoja: Tiina Metso, museonjohtaja (museo(at)ayy.fi tai +358 50 520 9441)

teekkarimuseo_kuvaidanisonen_l2a9132

Kuva: Ida Nisonen

“Museojaostossa toimiminen on erittäin mielenkiintoinen kokemus, jota voin suositella kaikille keitä teekkari- ja muukin opiskelijakulttuuri kiinnostaa vähääkään. Museohommat eivät ole kovin rankkoja ja sopivat usein muiden hommien (esim. yhdistystoimien) lomaan hyvin. Usein pääsee myös sitä kautta jakamaan yhdistysten kulttuuria muillekin museojaostolaisille ja tietysti kuulemaan itse muiden tarinoita.”

-Roope Pääkkönen, Museojaostolainen