Ulkopelitoimikunta

Haku Ulkopelitoimikuntaan on auki 1.11.-31.12.2018. Hae tästä!

Ulkopelitoimikunta on vanha Humans Vs Zombies -toimikunta, joka on nyt mukana järjestämässä myös Akateemisen Huispauksen MM-kisoja. Toimikuntaan voi hakea kuka tahansa vuosikurssiin ja pelikokemukseen katsomatta. Tehtäviä löytyy monipuolisesti sekä HvZ:n että huispauksen parista. Voit osallistua esimerkiksi markkinointiin, HvZ-pelin käsikirjoitukseen tai huispauksen tuomarointiin. Vai onko sinulla ehkä joku oma idea, jota haluat lähteä toteuttamaan? Jos pidät ihmisistä, zombeista, huispauksesta, suurten tapahtumien järjestämisestä tai pöhköistä ideoista, kannattaa ehdottomasti lähteä mukaan! Voit osallistua yhden tai useamman tapahtuman järjestämiseen oman mielenkiintosi mukaan. Toimikunta on myös hyvä tapa tutustua lähemmin Aavan ja koko AYY:n toimintaan.

Perustiedot peleistä:

Humans vs. Zombies on moderoitu hippapeli, jossa zombiepelaajat yrittävät levittää tartuntaa nappaamalla ihmispelaajia. Samaan aikaan ihmiset yrittävät suorittaa monipuolisia tehtäviä ja välttää zombitartunnan. Peli on hauska ja vuorovaikutteinen matalan kynnyksen liikuntatapahtuma, ja koska tiimityö on usein paras strategia, on tämä myös taattu tapa tavata uusia ihmisiä. Lisää tietoa pelistä löydät sen virallisilta sivuilta http://www.humansvszombies.org/. HvZ-peli järjestetään Otaniemessä keväällä ja syksyllä.

Huispaus on Harry Potter -kirjasarjan samannimiseen peliin perustuva peli, jossa kaksi joukkuetta pelaa vastakkain. Kummallakin joukkueella on kentällä yhtäaikaisesti seitsemän pelaajaa. Kenenkään ei kuitenkaan oleteta osaavan lentää, vaikka pelissä luudilla liikutaankin. IQA:n (International Quidditch Association) säännöt pelistä löytyvät täältä: http://www.iqaquidditch.org/IQARulebook2016-2018.pdf . Akateemisen Huispauksen MM-kisat järjestettiin viime syksynä ensimmäistä kertaa, ja ensi syksynä myös sinä voit olla mukana toteuttamassa kisoja!

Lisätietoja: Aavan Ulkoiluvastaava ja Ulkopelitoimikunnan puheenjohtaja Riku Wessman etunimi.sukunimi(at)ayy.fi

HvZ

“En usko, että vapaaehtoishommaa parempaa tapaa tutustua sekä erilaisten toimikuntien toimintaan että yksinkertaisesti uusiin ihmisiin on.

Jo pelkästään se, että joku on täysin vapaaehtoisena hommaan lähtenyt, on melko hyvä premissi: se antaa todella hyvän ensivaikutelman, ja lisäksi kukaan ei oikeastaan ole väen vängällä mukana, joten vastarannankiiskiäkään ei hommissa oikeastaan esiinny.

Itse olen nyt toista kertaa järkkäämässä HVZ-peliä, edellinen kerta oli jo todella blast, jonka lisäksi tällä kertaa meillä on mukana uusia mutta itse aiheen tuntevia käsiä. Pelin järkkäämisessä tuli ottaa huomioon logistiset näkökulmat, ideoida mahdollisimman mielenkiintoinen peli osallistujille, sekä pitää aktiivisesti huoli siitä, että pelin tasapaino säilyi. Tähän tarvittiin lähes saumatonta yhteistyötä kokoporukan osalta, joka onneksi onnistui!

Hemmetin hauskaa hommaa, ei voi muuta sanoa.”

Jussi Hakosalo, HVZTMK 2017