Yhteisöjaosto Aava

Haku yhteisöjaosto Aavan puheenjohtajaksi on auki 1.-23.11.2018 Hae tästä!
HUOM! Valituille jaostopuheenjohtajille järjestetään haastattelu- ja rekrytointikoulutus perjantaina 30.11. klo 17! Osallistumista edellytetään.


Haku yhteisöjaosto Aavaan on auki 1.11.-3.12. Hae tästä!

Yhteisöjaosto Aava yhdistää aaltolaisia järjestämällä perinteisiä ja uusia tapahtumia valtavista bileistä aina pienempiin liikuntatapahtumiin asti. Aavassa tehdään hommia tiiviissä porukassa ja vaikka jokaisella aavalaisella onkin oma nimetty vastuualue, suurin osa projekteista tehdään yhdessä. Aavassa ideoista tehdään totta, eikä vauhti tai tekemisen meininki lopu kesken!

Aavan tapahtumia ovat esimerkiksi:

 • AYY:n vuosijuhlat
 • Lukuvuoden avajaispäivän päättävä Aalto Afterparty
 • Koko Aallon wapun aloittava Aalto Opan Air
 • Humans vs. Zombies -ulkoilmapeli
 • Urheilutapahtumat SmökkiCup, A! Pelit ja Aalto Sports Day
 • Yhdessä muita opiskelijakulttuureita edustavien tahojen kanssa Aalto Amazing Race sekä Aaltositsit

Aavan alla toimii kuusi toimikuntaa, joista kolme on kokoavia ja kolme erikseen rekryttäviä:

 • Afterparty-toimikunta
 • Vuosijuhlatoimikunta
 • Ulkopelitoimikunta
 • Liikuntatoimikunta
 • Viestintätoimikunta
 • Päätoimittajien toimikunta

Jaostoon haetaan jäseniä loppusyksystä kaikille avoimella haulla ja pesti kestää kalenterivuoden. Puheenjohtajan valitsee AYY:n hallitus ja puheenjohtaja muodostaa jaoston hakijoista. Kokouksia on noin kerran viikossa, minkä lisäksi tehtävä työllistää erilaisten järjestelyjen ja tapahtumissa toimimisen muodossa.

Lisätietoja: Titta Saari, Aavan puheenjohtaja 2018 (titta.saari [at] ayy.fi tai 0504139000)

“Ennen vuottani Aavassa olin ehtinyt toimia jokseenkin paljon kiltatoiminnassa AS:llä ja jonkin verran myös AYY:n puolella. Vapaaehtoistoiminta oli siis tuttua, ja näin AYY-vapaaehtoisuuden luonnollisena jatkumona. Olin pitkään pohtinut liikuntatoiminnan kehittämistä AYY:n puolella, ja erityisesti suurta potentiaalia näin AYY:n Liikuntatoimikunnan (LTMK) toiminnan kehittämisessä. Vuoden aikana olemmekin saaneet vietyä kaikille suunnattua liikuntatoimintaa hurjasti eteenpäin uusien tapahtumien muodossa.

Jaostovuoteni aikana olen päässyt tutustumaan upeisiin ihmisiin niin toimikunnassani kuin jaostossakin. Jaostona Aava tekee paljon juttuja yhdessä ja hommat ovat monipuolisia. Toimikuntaa johtaessani on ollut ilo päästä näkemään innokkaita nuoria tekijöitä toteuttamassa yhteisiä tavoitteita ja puhaltamassa yhteen hiileen.”

Roope Pääkkönen, liikuntatoimikunnan puheenjohtaja

Jaoston virat muuttuvat ja elävät vuosittain, alla mahdollinen ensivuoden kokoonpano:

Puheenjohtaja johtaa jaoston päivittäistä toimintaa ja pitää huolen siitä, että asiat hoituvat. Aavan puheenjohtaja osallistuu lisäksi AYY:n kulttuurisektorin toiminnan suunnitteluun ja kehittämiseen.

Yhteisövastaava toimii poikkitieteellisyyden valvojana ja pitää yhteyttä muiden opiskelijakulttuurien kulttuuritoimijoiden kanssa. Lisäksi yhteisövastaava vetää muutamaa poikkitieteellistä tapahtumaa.

Afterpartyvastaavat ovat yhdessä toimikuntansa kanssa vastuussa lukuvuoden avajaispäivän päättävästä Aalto Afterpartysta. Tämä päivä on monelle uudelle opiskelijalle ensimmäinen kosketus aaltolaisuuteen!

Festarivastaava vastaa Aallon wapun aloittavasta Aalto Open Airista, festarihenkisestä ulkoilmatapahtumasta. Apuna tässä on Afterparty-toimikunta.

Vuosijuhlavastaava vastaa yhdessä Vuosijuhlatoimikunnan kanssa AYY:n vuosijuhlien järjestämisestä ja vuosijuhliin liittyvistä tapahtumista.

Liikuntavastaava vastaa erityisasemayhdistysten liikuntavastaavista koostuvan Liikuntatoimikunnan toiminnasta ja toimikunnan järjestämistä liikuntatapahtumista.

Hyvinvointivastaava on liikuntavastaavan apuna Liikuntatoimikunnan vetämisessä. Lisäksi hyvinvointivastaava vastaa liikuntaan ja hyvinvointiin liittyvästä edunvalvonnasta ja on mukana kehittämässä uusia liikuntaa ja hyvinvointia kehittäviä tapahtumia.

Ulkopelivastaava tehtävä on saada opiskelijat liikkeelle hauskanpidon kautta. Ulkopelivastaava vetää Ulkopelitoimikuntaa, järjestää liikunnallisia ulkotapahtumia kuten Humans vs. Zombies -pelin ja akateemisen Huispauksen MM-kilpailut.

Viestintävastaava vastaa Aavan viestinnästä, eli huolehtii esimerkiksi Aavan some-näkyvyydestä, viestinnän aikataulutuksesta ja koordinoinnista. Lisäksi viestintävastaavalla on vedettävänä Viestintätoimikunta sekä päätoimittajien toimikunta.

Projektivastaava keksii ja kehittää Aavalle uusia tapahtumia. Projektivastaavana pääsee toteuttamaan omia villejä ideoita, joissa vain taivas on rajana.