HOAS-valtuuskunta ja hallitus

Haku Hoasin valtuuskuntaan vuosille 2019-2020 on auki 17.10.-11.11. Hae tästä!

Helsingin seudun opiskelija-asuntosäätiö (Hoas) omistaa ja vuokraa noin 10 000 opiskelija-asuntoa pääkaupunkiseudulla. Säätiö on opiskelijajärjestöjen perustama ja ylintä päätäntävaltaa käyttävät opiskelijat.

AYY valitsee vuosittain edustajiaan valtuuskuntaan ja vuorovuosittain hallitukseen. Edustajat toimivat linkkinä ylioppilaskunnan ja säätiön välillä. Tehtävä edellyttää ymmärrystä ylioppilaskunnan asuntopoliittisista tavoitteista ja paneutumista kokouksissa käsiteltäviin asioihin.

Valtuuskunta
Hoasin valtuuskunta käyttää säätiön ylintä päätäntävaltaa. Jäsenen kausi on kaksivuotinen. AYY nimittää valtuuskuntaan neljä jäsentä ja neljä varajäsentä, joista puolet ovat erovuorossa vuorovuosittain. Kokouksia on sääntömääräisesti kaksi vuodessa.

Valtuuskunnan puheenjohtaja
AYY valitsee valtuuskunnan puheenjohtajan valtuuskunnan varsinaisista jäsenistä. Kokousten puheenjohtamisen lisäksi valtuuston puheenjohtajalla on läsnäolo- ja puheoikeus hallituksen kokouksissa. Tehtävässä on hyödyksi kokemus kiinteistötoiminnasta, talousasioista tai asuntopolitiikasta. Puheenjohtajan kausi on kaksivuotinen.

Hallitus
Hoasin hallitus ohjaa säätiön toimintaa yksityiskohtaisemmalla tasolla ja tukee säätiön johtoa työssään. Tehtävässä on hyödyksi kokemus kiinteistötoiminnasta, talousasioista tai asuntopolitiikasta. Jäsenen kausi on kaksivuotinen. AYY nimittää hallituksen jäsenistä kaksi, seuraavan kerran kaudeksi 2018-2019.

hoas