Ristin kilta

Yhteiskunnalliset järjestöt

Ristin kilta ry on yhteiskristillinen opiskelijayhdistys. Meitä kiltalaisia yhdistää usko Jeesukseen Kristukseen – Vapahtajaamme.

Hän liittää yhteen koko ruumiin ja pitää sitä koossa kaikkien jänteiden avulla, kunkin jäsenen toimiessa oman tehtävänsä mukaan, ja näin ruumis kasvaa ja rakentuu rakkaudessa.
Ef. 4:16

Ristin kilta perustettiin vuonna 1947 jatkona ennen sotia Teknillisessä korkeakoulussa toimineelle raamattupiirille. Vain yksi piirin kahdeksasta miehestä selvisi sodasta hengissä ja turvatakseen toiminnan jatkumisen hän vaikutti aktiivisesti killan syntyyn.

Suuria saavutuksia killan historiassa ovat toki Otaniemen kappelin rakennuttaminen ja Suomen ensimmäisen, vuosina 1952-2017 toimineen minigolf-radan perustaminen. Merkittävintä lienee siitä huolimatta hengellisen kasvualustan ja kristittyjen yhteyden tarjoaminen teekkareille, teekkarikylän asukkaille ja muille kiinnostuneille läpi vuosikymmenten.

Monipuolinen toiminta, raamattupiirit, lähetystyö, yhteiskristillisyys, nuorekkuus ja teekkarimaisuuskin ovat sanoja, joita Ristin kiltaan on liitetty ja voidaan liittää edelleen. Yli 60 vuotta toiminut Ristin kilta on edelleen kiltalaistensa näköinen, aktiivinen yhdistys jonka perustana olevat arvot eivät vanhene killan myötä.