PSK Kupla

Liikuntayhdistykset

Polyteknikkojen Sukelluskerho Kupla ry on sukeltavien teekkareiden jalo veljeskunta, joskin mukana on tätä nykyä myös monia valmistuneita ja jokunen humanistikin. Kupla on perustettu vuonna 1979. Kolmenkymmenen vuoden aikana Kuplasta on kasvanut yksi Otaniemen suurimmista ja virkeimmistä opiskelijayhdistyksistä ja onpa se sukellusseuranakin Suomen suurimpien joukossa. Jäsenlehtemme Kupla Illustrated, eli tuttavallisemmin Illu, on ilmestynyt Suomen suurimpana ja kauneimpana teekkarisukelluslehtenä jo vuodesta 1983. Kupla on Sukeltajaliitto ry:n jäsen, joka on Suomessa toimivien sukellusseurojen kattojärjestö.

Kesäisin PSK Kupla järjestää sukellusleirejä pääosin Suomenlahden sukelluskohteille, mutta sukellamme myös kaivoksissa ja järvissä. Talvella harrastetaan jääsukellusta jääpeitteen sen salliessa. Perinteisesti kuplalaisia on käynyt myös yhteisillä matkoilla etelän lämpimissä ja kirkkaissa vesissä kuten Punaisellamerellä. Kuplerot ovat sukeltaneet kaikissa maailman merissä Kuolluttamerta lukuunottamatta!

Kerhotilamme sijaitsevat Jämeräntaival 1:ssä, jossa voit huoltaa ja säilyttää sukellusvarusteita. Täyttöasemamme mahdollistaa ilmatäyttöjen lisäksi tekniikkasukeltajille soveltuvat seoskaasujen tekomahdollisuudet. Kerhon klubipuolella järjestetään koulutustapahtumia ja sukellusiltoja. Käytössämme on kaksi sukellustukialukseksi soveltuvaa venettä, jotka ovat jäsenistön käytössä.

Kupla järjestää aktiivisesti sukelluskursseja CMAS-koulutusjärjestelmän puitteissa. Peruskursi (P1), jatkokurssi (P2), Nitrox-kurssi ja kuivapukukurssi järjestetään joka vuosi. Syventävä jatkokurssi P3 ja kouluttajaksi valmistava Assistant Instructor (AI) järjestetään vuorovuosin. Tämän lisäksi järjestetään muuta toimintaa tukevia kursseja kuten Rescue Diver (RD), ensiapu- ja hapenantokurssit, seoskaasujen sekoittamiseen valmentava Gas Blender ja muita jäsenistölle tarpeelliseksi katsottuja kursseja.

Kuplalaiset pelaavat myös aktiivisesti uppopalloa SM-sarjoja myöten. Sarjapelien lisäksi Kuplan joukkue osallistuu uppopalloturnauksiin ympäri maailmaa. Mikäli uppopallo kiinnostaa, olet tervetullut kaksi- tai kolme kertaa viikossa pidettäviin allasharjoituksiimme!

Sukellusharrastus on helppo aloittaa. Tutustu vedenalaiseen elämään laitesukelluskokeilussamme ja innostu aina keväisin järjestämäämme laitesukelluksen peruskurssiin – Mukaan tarvitset vain uimapuvun ja reipasta mieltä, sillä kerholtamme löytyy 12 täydellistä sukellusvarustesettiäTervetuloa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *