PSK Kupla ry

Liikuntayhdistykset
Polyteknikkojen Sukellusseura Kupla on vuonna 1979 perustettu seura, jolla on vahvat juuret Otaniemen ylioppilaskuntaperinteissä. Seuraan kuuluu noin 300 jäsentä, joista suurin osa on Aalto-yliopiston opiskelijoita tai jo valmistuneita vanhempia tieteenharjoittajia. Seuran tavoitteena on luoda jäsenistölleen turvalliset puitteet harrastaa laite- ja vapaasukellusta, sekä uppopallotoimintaa.
 
Kupla järjestää vuosittain sukelluskursseja ylläpitääkseen ja kehittääkseen jäsentensä sukellustaitoja. Sukellusretket ovat sukellustoiminnan suola, myös makeissa vesissä, ja seuran kattavan kaluston avulla jäsenet pääsevät sujuvasti toteuttamaan erilaisia pinnanalaisia retkiä. Kesän sukellustoiminnan perustana ovat leirit, joita järjestetään lähes jokaisena viikonloppuna alkukeväästä loppusyksyyn. Suurin leireistä on noin kaksi viikkoa kestävä Utön pääleiri, jossa käy vuosittain noin 70 henkeä.  Seuran sukellustukialusten kotisatama on Otasatama, mutta yhteisiä retkiä on toteutettu myös kaukomaille. Vuotuista yhteistyötä tehdään norjalaisen ystävyysseuran, Trondheimin yliopiston oman sukelluskerhon, Dykkergruppanin kanssa.
 
Kuplan toisena päätoiminnanhaarana on uppopallo. Kupla on jo pitkään ilmoittanut oman joukkueensa Uppopallon SM-sarjaan. Lisäksi seura kustantaa uppopalloilijoilleen useampia turnausosallistumismaksuja vuodessa. Kuplalla on viikoittaisia hallivuoroja, joilla jäsenet voivat vapaasti käydä paitsi pelaamassa uppopalloa, myös kokeilemassa laitesukellusvarusteita tai ihan vaan uimassa tai vapaasukeltamassa.
 
Kuplassa harrastetaan varsin aktiivisesti After Dive -henkistä toimintaa. Kuplan kerhotilalla, Kammiolla, pidettävien iltamien lisäksi vuotuisesti järjestetään Suurjoulut. Tämä mahtava tapahtuma kerää sukeltajia ja uppopalloilijoita ympäri pääkaupunkiseutua Otaniemeen juhlimaan. Lisäksi vuosittain järjestetään Vuosijuhlacooper, jossa veri punnitaan niin juoksuradalla kuin iltaan jatkuvalla saunomisella. Suuret vuosijuhlat ovat joka 5. vuosi. Vuosittaisia kohokohtia ovat myös Dykkergruppanin vierailut Kuplan järjestämään International Cable Conference:en joka helmikuussa, sekä vastavuoroinen Kuplan vierailu Norjassa syksyisin Finnedyket-tapahtumassa.
Laitesukellusvälineet

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *