Polyteknikkojen Kuoro

Musiikki- ja kulttuurijärjestöt

Polyteknikkojen Kuoro (PK) on akateeminen suomalainen mieskuoro, joka tunnetaan modernista ja ennakkoluulottomasta otteestaan. Tekniikan opiskelijoiden kuorona PK ammentaa voimansa teekkariuteen erottamattomasti kuuluvasta yhdessä tekemisen ilosta sekä uusien haasteiden etsimisestä ja voittamisesta. Musiikillisesta kunnianhimosta ja esitysten tasosta PK ei tingi piiruakaan. Vuodesta 2013 kuoron taiteellisena johtajana on toiminut kuoronjohtaja Saara Aittakumpu.

Vuonna 1900 perustettu kuoro pysyy edelleen lujasti kiinni juurissaan, ja Suomen vahva kansallisromanttinen mieskuoroperinne on kuoron ohjelmiston tärkeä tukijalka. PK laulaa pääasiassa klassista musiikkia madrigaaleista nykymusiikkiin, mutta myös viihteellistä ohjelmistoa suomi-iskelmistä barbershopin ja teekkarilaulujen kautta serenadeihin.

Kuoro vierailee säännöllisesti Suomen johtavien sinfoniaorkesterien vieraana sekä tekee näiden mukana ulkomaankiertueita. Sibeliuksen Kullervon kuoro on esittänyt niin Euroopan kuuluisissa konserttisaleissa, Kanariansaarten musiikkifestivaaleilla kuin uudella mantereellakin Helsingin kaupunginorkesterin, Radion sinfoniaorkesterin ja ulkomaisten orkestereiden kanssa. Kotimaassa ohjelmistossa on ollut Kullervon lisäksi muun muassa Schubertin, Straussin, Stravinskin ja Šostakovitšin mestariteoksia.

Erityisen ylpeä PK on uraauurtavasta työstään modernin mieskuoromusiikin saralla. Suomalaiset säveltäjät ovat ottaneet PK:n omakseen ja löytäneet kuorossa innostuneen ja eläytymiskykyisen instrumentin erilaisille kokeiluilleen. PK onkin tottunut kantaesittämään uusia mieskuoroteoksia. Modernista musiikista on tullut kuorolle mieluinen haaste, melkeinpä elinehto.

kvartetti, kvartettiesitys, yhtye, pienyhtye, kuoro, tilauskonsertti, konsertti

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *