POLyteknikkojen Lähi- ja Ulkoavaruuden Xqrsiot (Pollux)

Harrastukset ja pelit

POLyteknikkojen Lähi- ja Ulkoavaruuden Xqrsiot eli POLLUX on Otaniemessä toimiva Aalto-yliopiston tähtitieteestä ja raketeista kiinnostuneiden opiskelijoiden kerho. Kerho järjestää monenlaista tapahtumaa kuten tähtiretkiä, xqrsioita, saunailtoja ja rakettitapahtumia. Tähtiretkillä lähdetään katselemaan taivaan ihmeellisyyksiä pimeämpiin ympäristöihin ja sauna- ja kerhoilloissa käydään usein läpi erilaisia tähtitieteeseen liittyviä aiheita.

Perinteisen tähtitiedetoiminnan rinnalle on Polluxissa viime vuosina noussut merkittävänä osana myös pienoisrakettitoiminta. Pollux oli toinen yhdistys Suomessa joka alkoi myöntää pienoismallirakettiharrastajan pätevyystodistuksia, ja sen järjestämät rakettikurssit ovat osoittautuneet hyvin suosituiksi. Rakettitoiminnan kanssa tehdään aktiivisesti yhteistyötä Suomen avaruustutkimusseura ry:n kanssa.

Lukukausien aikana Pollux järjestää tyypillisesti tapahtumia 1-2 viikon välein. Kerhon tulevat tapahtumat löytyvät Facebook-sivulta. Polluxiin kuuluu noin 70 jäsentä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *