Polin lääketieteellisen tekniikan yhdistys

Ainejärjestöt

Mikä Plätty on?

Polin lääketieteellisen tekniikan yhdistys eli Plätty on Otaniemessä toimiva biofysiikan ja lääketieteellisen tekniikan ammattiainekerho.

Tavoitteet

Plätty kokoaa yhteen Aalto-yliopiston biofysiikan ja lääketieteellisen tekniikan opiskelijat sekä muut alasta kiinnostuneet. Se luo ja ylläpitää hyviä suhteita opettajakuntaan, elinkeinoelämään ja tutkimuslaitoksiin. Plätty ajaa opiskelijoiden etua korkeakoulussa ja lisää heidän tietämystään ja tuntemustaan alasta.

Toiminta

Tavoitteidensa toteuttamiseksi Plätty järjestää saunailtoja ja tilaisuuksia, joissa opintojensa eri vaiheessa olevat voivat vaihtaa mielipiteitä ja kokemuksia. Tilaisuuksiin kutsutaan alan ammattilaisia kertomaan terveydenhuollon tekniikan ja teollisuuden näköaloista ja työelämästä yleensä. Tällainen epämuodollinen tutortoiminta on yksi Plättyn tärkeimmistä tehtävistä. Saunailloissa tarjotaan pientä syötävää ja juotavaa – välillä myös perinteisiä plättyjä.

Toinen tärkeä toimintamuoto on yritysvierailut, joilla jäsenet pääsevät tutustumaan siihen, mitä itse kukin mahdollisesti tulee tekemään valmistuttuaan.

Historia

Ajatus uuden ammattiainekerhon perustamisesta biofysiikan ja lääketieteellisen tekniikan syventymiskohteen opiskelijoille syntyi keväällä 1993. Lähtokohtana oli Fyysikkokillan paisuminen liian suureksi. Killan resurssit eivät riitä tarjoamaan vanhemmille tieteenharjoittajille omaan alaan tutustuttavaa toimintaa.

Idea herätti kiinnostusta opiskelijoiden keskuudessa ja sai heti alussa hyvän tuen Lääketieteellisen tekniikan laboratoriolta ja professori Katilalta. Perustavat kokoukset pidettiin alkusyksystä 1993.

Jäsenistö

Plättyssä on noin 250 jäsentä. Fyysikoiden lisäksi toimintaan on saatu mukaan myös paljon bioinformaatiotekniikan opiskelijoita sekä jonkin verran sähköläisiä, kemistejä ja muita teekkareita. Jäsenistöstä löytyy sellaisiakin teekkariyhdistyksessä harvinaisia olioita kuin lääketieteen opiskelijoita ja valmiita alan ammattilaisia. Poikkitieteellisyyttä pyritään vaalimaan Plättyn toiminnassa, sillä terveydenhuollon tekniikka vaatii monen eri alan asiantuntijoita.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *