Maanmittarikilta Ry

Erityisaseman yhdistykset

Maanmittarikilta on Aalto-yliopiston Insinööritieteiden koulun rakennetun ympäristön, kiinteistötalouden, geomatiikan, Real Estate Economics-, Spatial Planning and Transportation Engineering- ja Creative Sustainbility-koulutusohjelmien opiskelijoiden ja harrastajien yhdistys. Maanmittarikilta on on Suomen vanhin kilta, joka ottaa yhä kandiopiskelijoita vastaan. Kilta on perustettu jo vuonna 1901 ja siihen kuuluu noin 400 jäsentä.

Maanmittarikilta on kuin suuri perhe, jonka pääasiallinen tehtävä on fuksikasvatus, vapaa-ajan ohjelman järjestäminen ja jäsenten edunvalvonta. Tärkeässä roolissa on myös suhteiden ylläpitäminen elinkeinoelämän edustajien kanssa.

Killan vuosijuhlaa Kevätpäiväntasausta vietetään vuosittain maaliskuun lopulla, kevätpäiväntasausta edeltävänä perjantaina. Isompia ja pienempiä sitsejä taas järjestetään syyskuusta toukokuuhun noin kerran kuussa. Opintoaiheisissa tapahtumissa tutustutaan oman alamme yrityksiin ja erilaisiin uravaihtoehtoihin. Liikuntatapahtumissa taas kisaillaan muiden Otaniemen kiltojen kanssa.

Rakennetun ympäristön laitoksen ja Insinööritieteiden korkeakoulun hallinnossa on myös kiltamme edustajia, jotka pitävät varmasti opiskelijoidenkin äänen kuuluvilla. Uudella kiltahuoneellamme (osoitteessa Otakaari 4) voit viettää aikaa ja pelailla tai vaikkapa lukea uusinta kiltalehteämme Geometrestä. Kiltiksellä huomaat myös, mitä on rento mittarihenki.

Tavallisesti asioista päättää hallitus, jonka killan jäsenet valitsevat aina kalenterivuodeksi kerrallaan. Killan toiminnassa mukana ovat myös erilaiset toimikunnat, joissa toimihenkilöt ja hallituslaiset pitävät huolta killan toiminnasta.

Lisätietoa: http://mk.ayy.fi/

2 vastausta artikkeliin ”Maanmittarikilta Ry”

  1. Jos Haluaa, niin tuohon voisi tarkentaa että ”Killan vuosijuhlaa Kevätpäiväntasausta vietetään vuosittain maaliskuun lopulla, kevätpäiväntasausta edeltävänä perjantaina.”

  2. Ja ainakin tuo ”Kiltahuoneellaamme Teknillisen korkeakoulun päärakennuksessa” ei ole ajan tasalla. Voi niitä aikoja…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *