KYN

Musiikki- ja kulttuurijärjestöt

Naiskuoro KYN on kulkenut laulujen teitä vuodesta 1981. Koko sen ajan kuoro on tehnyt musiikkia kunnianhimoisesti ja uutta luoden. Se on rikkonut musiikillisia raja-aitoja ja uudistanut kuoro-ohjelmistoa luomalla tilausteoksin uudenlaisen kuoromusiikin genren, etnisen jazzin. Siinä kansanperinteemme melodiset ainekset ja tekstit sekä nykyrunous yhdistyvät jazzrytmiikkaan ja -harmoniaan. Tälle fuusiomusiikin tyylilajille KYN etsii jatkuvasti uudenlaisia muotoja.

Taiteellisen johtajansa musiikkineuvos Kaija Viitasalon myötä KYN:lle on muodostunut omaleimainen musiikillinen identiteetti. KYN on saanut kiitosta ainutlaatuisesta ohjelmistostaan, ilmaisurikkaasta esiintymisestään sekä lauluyhtyemäisen elävästä soinnistaan. Musiikillaan kuoro koskettaa ja kertoo tarinaa, myös yli kieli- ja kulttuurirajojen.

Viime vuosina KYN on herättänyt kasvavaa kansainvälistäkin kiinnostusta ja konsertoinut kutsuttuna pääesiintyjänä Latviassa, Ranskassa ja Taiwanissa. KYN on menestynyt myös lukuisissa koti- ja ulkomaisissa kilpailuissa ja katselmuksissa. Viimeksi helmikuussa 2017 KYN voitti Saksassa järjestetyissä Grand Prix of Nations -kilpailuissa Mixed, Female and Male Choirs -sarjan ja tuli toiseksi sekä sai erikoispalkinnon erinomaisesta lavaesiintymisestä Folklore-sarjassa. Samaan aikaan INTERKULTUR rankkasi KYN:n maailman kuudenneksi parhaaksi naiskuoroksi. Maaliskuussa 2017 Suomen Naiskuoroliitto valitsi KYN:n Vuoden kuoroksi.

Maaliskuussa 2018 KYN julkaisi yhdeksännen albuminsa, Outo kantele (Alba Records). Se sisältää Jukka Linkolan KYN:lle säveltämät sarjat Loitsut ja Outo kantele. Levyä KYN:n rinnalla tähdittävät vibrafonisti Panu Savolainen, harmonikkataiteilija Johanna Juhola ja pianisti Kirmo Lintinen.

***

Tervetuloa kuuntelemaan kuoroa, jota Helsingin Sanomat on nimittänyt ”yhdeksi Suomen kuorotaivaan kirkkaimmista tähdistä” ja ”jazzmusiikin edelläkävijäksi”! Tiedot KYN:n tulevista konserteista löydät täältä: http://www.kyn.fi/esiintymiset/

Haluatko laulaa KYN:ssä? Tule koelauluihin! Tietoa seuraavista koelauluista löydät täältä: http://www.kyn.fi/laulamaan/

Seuraa KYN:iä Facebookissa, Instagramissa ja YouTubessa.

KYN ja Kaija Viitasalo by Maarit Kytöharju

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *