Kemistikilta ry

Erityisaseman yhdistykset

Kemistikillan historia alkaa jo vuodesta 1891 ja olemmekin Aallon killoista vanhin. Jäseniä Kemistikillassa on parisensataa, joten suurin emme ole, mutta varmasti kaunein. Killan tunnus on valkoinen neonatomi sinisellä pohjalla. Sininen on siis killan väri, vaikka haalarimme ovatkin punaiset.

Kilta tarjoaa jäsenilleen monenlaisia tapahtumia liikunnan, kulttuurin ja hauskan yhdessäolon parissa. Lisäksi ekskursioilla käydään niin usein kun ehditään. Aikaa pitää luonnollisesti varata myös rentoon oleiluun kiltiksellä coronan, marjapussin, pärkän ja Aku Ankan parissa. pHukseja kilta ei enää ota vastaan, mutta huolehtii osasta korkeakouluun saapuvista uusista kansainvälisistä ja maisteriopiskelijoista.

Killan tapahtumia näkymättömämpi, mutta vähintään yhtä tärkeä tehtävä on edunvalvonta. Killalla on edustajia Kemian ja materiaalitieteiden tiedekunnan ja Aalto-yliopiston ylioppilaskunnan työryhmissä yms. elimissä, ja näissä vaikutetaan kemistien eduksi. Kilta ottaa myös toisinaan oma-aloitteisesti kantaa osastolla havaittuihin epäkohtiin. Jos sinulla onkin ongelmia vaikkapa opintoasioissa, niin kannattaa rohkeasti ottaa yhteyttä raatiin tai puheenjohtajaan!

Kilta tarvitsee myös toimijoita. Erilaisia ja erikokoisia hommia on enemmän kuin sormilla ja varpailla pysyy laskemaan. Kemistikillassa voi osallistua esimerkiksi tapahtumien järjestämiseen, kiltalehti Tisleen toimittamiseen tai edunvalvontaan. Keväisin kilta juhlii vuosijuhlaansa Kondensatiota, jonka järjestelyistä vastaa kaikille avoin toimikunta. Järjestämisen ohella tärkeää on myös osallistuminen, sillä ihmisethän ne bileet tekevät tulemalla paikalle. Tule sinäkin!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *