Arkkitehtikilta

Erityisaseman yhdistykset

Arkkitehtikilta on Aalto-yliopiston arkkitehti- ja maisema-arkkitehtiopiskelijoiden opiskelijajärjestö, joka toimii Aalto-yliopiston ylioppilaskunnan piirissä. AK on perustettu jo vuonna 1908, mutta kilta on tunnettu pikemminkin luovasta mielenlaadustaan kuin pitkistä perinteistään.

Killan tärkeimpiin tehtäviin kuuluu opiskelijoiden etujen valvominen sekä monenlaisten tapahtumien järjestäminen teatterikäynneistä yritysekskursioihin ja sitseistä leffailtoihin. Kilta myös ylläpitää sähköpostilistaa ja nettisivuja, jotka ovat tärkeitä kanavia viestittäessä tapahtumista ja laitoksen ajankohtaisista asioista sekä pyörittää arkkitehtiopiskelijoille elintärkeää pahvikauppaa laitoksen tiloissa.

Arkkitehtikillan jäsenet tunnistaa opiskelijatapahtumissa maalarinvalkoisista, puuvillaisista haalareista ja muulloin tummanpuhuvasta vaatetuksesta ja hipsterirepuista. Wähäjoulua, Arkkitehtikillan vuosijuhlaa, vietetään perinteisesti itsenäisyyspäivän aattona 5. joulukuuta. Juhla on joka vuosi omannäköisensä luovan hulluuden ja arkkariuden ylistys.

Arkkitehtikillan reilusta 300 jäsenestä nelisenkymmentä on aktiivisesti mukana järjestämässä tapahtumia ja toimintaa, joten meininki killassa on erittäin välitön ja lämmin. AYY:n piirissä toimivien teekkarikiltojen lisäksi AK:n tärkeimmät yhteistyökumppanit ovat TOKYO ry sekä sisarkillat Tampereella ja Oulussa. Eri paikkakuntien arkkitehtikillat mm. toimittavat yhteistä Arkkitehtiopiskelija-lehteä, järjestävät vuosittaiset Arkkitehtiopiskelijapäivät sekä kesäpäivät Vähä-Kiljavalla.

Arkkitehtikillan Maja sijaitsee Sipoossa. Sen voit vuokrata AYY:n kautta omaan tai yhdistyksesi käyttöön!Lisätietoja: https://arkkitehtikilta.fi/?page_id=329
Arkkitehtikilta omistaa kuomullisen peräkärryn, jota voi vuokrata edulliseen hintaan. AYY:n piirissä toimiville yhdistyksille vuokrataan lisäksi pallomerta. Varaukset ja lisätiedot: http://arkkitehtikilta.fi/?page_id=3333

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *