Tutorkoulutukset 2016

Aalto-yliopiston ylioppilaskunta järjestää yhdessä Aalto-yliopiston kanssa tutorkoulutukset kaikille Aallon tutoreille Open Innovation Housessa 12.-13.4. ja 3.-4.5.


Tutorkoulutusten materiaali 2016 (pdf):

Kansainvälisiä opiskelijoita tutoroiville materiaali 2016 (pdf):

Tutorkoulutusten 2016 tallenteet löytyvyt 1.10. asti täältä.


Jos et päässyt tutorkoulutuksiin paikalle, voit korvata koulutuksen lisätehtävillä. Katso läpi videomateriaali ja tutustu oheiseen liitemateriaaliin koulutuksista. Lähetä vastaukset kirjallisena osoitteeseen elli-noora.kaurila(at)ayy.fi. HUOM. BIZ:in opiskelijat lähettävät tehtävä osoitteeseen tutorcommittee(at)kyweb.fi. Muista laittaa vastauksiin nimesi.

Tehtäviin on aika vastata 15.7.2016 asti.

  1. Tutorin tehtävät. Pohdi, mitkä ovat tutorin tehtäviä. Pohdi myös, mitkä eivät ole tutorin tehtäviä. Kirjaa molempia ylös vähintään 5.
  2. Ryhmätoiminnan haasteita. Vasta kysymyksiin lyhyesti. a)Miten toimisit, jos omassa fuksi- tai mursuryhmässäsi yksi jäsenistä kiusaisi toista? b) Entä miten toimisit, jos yksi ryhmäsi uusista opiskelijoista vetäytyisi syrjään? c) Mitä tekisit fuksi- tai mursuryhmäsi ensimmäisessä tapaamisessa? Aseta tapaamiselle tavoitteet ja suunnittele ohjelma.
  3. Ryyppäämällä ryhmäksi. Vastaa kysymyksiin lyhyesti. a) Millainen rooli alkoholilla on Aallon opiskelijakulttuurissa? b) Miten tutorina huomioit sen, että kaikilla, myös täysin raittiilla, uusilla opiskelijoilla on yhtäläinen mahdollisuus olla osa ryhmää erilaisissa tilanteissa (opiskelijatapahtumat, illanvietot, juhlat jne.)?

Jos jokin tutorkoulutuksissa askarruttaa, ota yhteyttä koulutuksista vastaavaan edunvalvonta-asiantuntijaan:
Elli-Noora Kaurila, elli-noora.kaurila(at)ayy.fi, 050 520 9445