Yhteiskäyttöauto

AYY:n jäsenten yhteiskäyttöauto on kätevä tapa kulkea pääkaupunkiseudulla, tai miksei vaikka pidemmällekin Suomessa. Auton haku- ja palautuspiste sijaitsee Espoon Otaniemessä AYY:n keskustoimiston edustalla. Pilottikäytössä oleva yhteiskäyttöauto on jäsenten käytössä 31.5.2018 saakka.

Lataa älypuhelimeesi Autonappi-sovellus, rekisteröidy käyttäjäksi ja tee varaus!

Toimi siis näin:

Yhteiskäyttöauton varaaminen ja käyttö toimii Autonappi-sovelluksen avulla. Näin otat sovelluksen käyttöön:

  • Lataa Autonappi-sovellus Play Storesta tai Apple Storesta. Löytyy haulla nimellä Autonappi. Sovellus toimii tällä hetkellä suomeksi ja englanniksi.
  • Kun avaat sovelluksen, alhaalla on painike josta voi rekisteröityä. Sovellus kysyy nimen, puhelinnumeron, sähköpostiosoitteen (käytä aalto.fi-sähköpostiosoitetta) sekä pyytää ottamaan kuvan ajokortista.
  • Tämän jälkeen kirjoitat rekisteröitymiskoodin: AYY
  • Sitten on vuorossa käyttöehtojen lukeminen ja hyväksyminen.
  • Pian tämän jälkeen saat aalto.fi-sähköpostiosoitteeseen sähköpostin, joka kertoo että tiedot odottavat tarkastusta. Kun Autonapin päässä henkilö on ehtinyt tarkastamaan antamiesi tietojen paikkaansa pitävyyden, saat tunnukset, joilla voit kirjautua palveluun.

Kun olet saanut tunnukset, pääset käyttämään sovelluksen varausjärjestelmään ja tietysti myös itse autoa.

Kun kirjaudut sisään ohjelmistoon, voit lisätä sovelluksen oikeasta yläkulmasta avautuvasta valikoista tietoihisi maksukortin. Laskutus tapahtuu näiden antamiesi tietojen avulla.

Millainen auto on kyseessä?

Auto on Skoda Fabia. Väriltään harmaa, rekisteritunnus: XNZ-105. Tunnistat auton myös sen konepellissä olevasta AYY-tarrasta. Auto on manuaalivaihteinen. Autossa ei ole pilottiaikana koukkua. Autossa on takatutka ja paneelissa näkyy tieto etäisyydestä.

Näin käytät autoa!

Kun olet rekisteröitynyt ja saanut sähköpostiisi salasanan pääset tekemään autosta varauksen puhelimellasi Autonappi-sovellusta käyttäen. Sovelluksen avulla avaat myös auton oven, avainta ei siis tähän tarvita.

Varaus aloitetaan valitsemalla sovelluksesta: Aloita ajo

Tämän jälkeen sovellus kehottaa sinua ottamaan puhelimellasi neljä valokuvaa autosta.

Kun menet autoon, avaa ensin hansikaslokero ja lue käyttöohjeet tarkasti.  Käyttöohjeet ovat sekä suomeksi, ruotsiksi että englanniksi.

Auton käynnistäminen tapahtuu auton start-nappia painamalla. Auton ovien lukitus avataan ja suljetaan Autonappi-sovelluksella.

Tankkaaminen

Ajoneuvo vuokrataan polttoaineen kanssa. Kun tankissa on vähemmän kuin 1/2 polttoainetta, on sinulla käyttäjänä velvollisuus tankata auto hansikaslokerosta löytyvällä polttoainekortilla joko Shellillä tai Nesteellä. Polttoainekortteja tulee säilyttää aina omissa telineissään. Nesteen kortin takana on pin-koodi. Shellin kortille ei ole pinkoodia. Maksa molemmilla korteilla aina kassalla ja ota kuitti talteen. Auto tulee tankata käyttäjän toimesta aina bensakortilla kun tankki on alle 1/2.

Parkkeeraus

Auto noudetaan ja palautetaan Otaniemen toimiston edessä olevalle AYY:n parkkipaikalle (alataso).

Muualla parkkeeraus:

Autossa on parkkikiekko sekä EasyPark- ja Parkman-tarrat. Lataamalla EasyParkin tai Parkmanin, sinun ei tarvitse maksaa parkkimittarilla käteisellä.

Käyttöehdot

Tarkat käyttöehdot kerrotaan ja hyväksytään Autonappi-sovelluksessa. Tässä muutamia poimintoja:

  • Ajoneuvoa ei saa viedä Suomen rajojen ulkopuolelle.
  • Tupakointi, sähkötupakointi ja eläinten kuljetus irrallaan autossa on kielletty.
  • Auto on aina lukittava siitä poistuttaessa ja tarkistettava, että ovet ovat lukossa.
  • Asiakas on velvollinen maksamaan vuokra-aikana autonkäyttämisestä aiheutuvat rikesakko-, pysäköinti- ja pysäköintivirhemaksut.
  • Ajoneuvossa on liikennevakuutus, joka kattaa syyttömälle osapuolelle aiheutetut vahingot valitun vakuutusomavastuun ylittävältä osalta. Lisäksi ajoneuvossa on hirvi-, palo-, varkaus- ja törmäysvakuutus, joiden korvauksien piiriin kuuluu normaalien vakuutusehtojen mukaiset vahingot 1000 euron vakuutusomavastuun ylittävältä osalta. Asiakkaan omaisuus ei ole varkausvakuutuksen piirissä. Vakuutus sisältää myös tuulilasiturvan, jonka omavastuu on 200 €. Mikäli tuulilasi voidaan korjata, on omavastuu 0 €