Joukkoliikenne

Aalto-yliopistossa liikkumisen sujuvuus on erityisen tärkeää, koska yliopistolla on useita kampuksia eri kaupunkien alueilla. Joukkoliikenne muodostuu linja-autoreiteistä, raitiovaunu- ja metroliikenteestä, rautatieverkostosta ja lentoliikenteestä. Voidaan myös ajatella, että pyöräily ja pyöräilyn edistäminen ovat osa toimivaa joukkoliikennettä. Ylioppilaskunta edistää opiskelijoiden joukkoliikennemahdollisuuksia vaikuttamalla päättäjiin toimivien joukkoliikenneverkostojen ylläpitämiseen ja kehittämiseen.

HSL

Pääkaupunkiseudulla on suhteellisen toimiva joukkoliikenneverkosto, jonka toiminnasta vastaa Helsingin seudun liikenne (HSL). Opiskelijoilla on pääkaupunkiseudun liikenteessä käytössä 50 % alennus matkakortilla maksettavista kertamatkoista ja joukkoliikenteen kausikorteista. HSL:llä on käytössä toimiva reittiopas, josta voi seurata joukkoliikenteen ajankohtaisia aikatauluja, reittimuutoksia ja reittejä paikasta a paikkaan b. Reittiopas tarjoaa neuvoja ja vinkkejä myös pyöräilyreitteihin.

VR ja Matkahuolto

VR ja Matkahuolto myöntävät pääsääntöisesti 50 % opiskelija-alennuksen matkalipuistaan. Matkahuollolla alennus on voimassa vähintän 80 km:n pituisissa matkoissa ja VR:lla alennus myönnetään kaikista junalipuista. VR:n ja Matkahuollon alennuksen saa esittämällä joko VR:n ja Matkahuollon oman opiskelijakortin, tai Matkahuollon ja VR:n logoilla varustetun opiskelijajärjestön myöntämän opiskelijakortin.

Lentäminen

Lentoliikenteessä ei ole käytössä kiinteitä opiskelija-alennuksia, mutta eri lentoyhtiöillä on käytössä erilaisia alennuksen myöntämisperusteita, kuten nuorialennuksia jne. Mm. Finnair ja Kilroy tarjoavat alennuksia nuorille ja opiskeleville matkustajille.

Länsimetro

Rakenteilla oleva länsimetro tuo merkittävän uudistuksen pääkaupunkiseudun joukkoliikenteeseen lähivuosina, metro on etenkin Aallon opiskelijoille parannus joukkoliikenteen toimivuuteen, sillä se helpottaa kampusten välistä liikennettä.