Jaostot ja yhdistykset

Mosaic

Aalto-yliopiston ylioppilaskunnan kansainvälinen jaosto Mosaic järjestää tapahtumia kaikille kansainvälisille ja kansainvälisesti suuntautuneille Aalto-yliopiston opiskelijoille. Lisätietoa ja yhteystiedot löydät täältä. Katso myös Mosaicin Facebook-sivu, jossa on tietoa tapahtumista.

Tutkarikomitea (International Degree Students’ Committee)

Tutkarikomitea eli IDSC avustaa kansainvälisten opiskelijoiden edunvalvontatyössä toimimalla linkkinä AYY:n kansainvälisen sektorin ja kansainvälisten tutkinto-opiskelijoiden yhteisön välillä. Tyypillinen IDSC:n toimintamuoto onkin osallistuminen ylioppilaskunnan linjojen valmisteluun kansainvälisten opiskelijoiden edustajana. Lisätietoja: international(at)ayy.fi tai liity IDSC:n Facebook-ryhmään.

ESN Aalto

ESN Aalto järjestää vapaa-ajantoimintaa kansainvälisille opiskelijoille ja erityisesti vaihto-opiskelijoille. Jaosto järjestää mm. mahtavia kansainvälisiä bileitä sekä erilaisia kulttuuritapahtumia ja matkoja ympäri Suomea. Myös suomalaiset opiskelijat ovat erittäin tervetulleita ESN Aallon tapahtumiin! Erasmus Student Network (ESN) on Euroopan laajuinen vaihto-opiskelua edistävä verkosto. ESN Aalto on ESN:n jäsen. ESN:n toimintaan osallistuminen tarjoaa loistavan mahdollisuuden kansainvälistyä AYY:n sisällä ja Euroopassa. Liity ESN:n lähettämällä sähköpostia osoitteeseen esnaalto(at)esnfinland.eu. Lisätietoa toiminnasta ja tapahtumista on tarjolla ESN Aallon Facebook-sivulla.

Kehy

AYY järjestää Ulkoasiainministeriön tuella Kehitysyhteistyöviikkoa, joka tuo globaalit kehityskysymykset Aallon kampuksille. Viikko järjestetään syksyisin koordinaattorin ja vapaaehtoisporukan voimin. Jos haluat mukaan suunnittelemaan ja toteuttamaan viikkoa, ota yhteyttä international@ayy.fi.

BEST

BEST eli Board of European Students of Technology on Euroopan laajuinen teknisten alojen opiskelijoiden järjestö, johon kuuluu myös AYY:n paikallisryhmä. Yhteensä BEST toimii noin kolmessakymmenessä maassa. AYY:n BEST-ryhmä toimii itsenäisesti ylioppilaskunnan alaisuudessa ja järjestää vuosittain kulttuurivaihtoja ja muuta toimintaa sekä kesäkurssin, johon osallistuu opsikelijoita ympäri Eurooppaa. BEST tarjoaa erinomaisen mahdollisuuden osallistua kv-toimintaan sekä kotona että ulkomailla. Toimintaan ovat tervetulleita kaikki aaltolaiset ja mukaan voi liittyä missä vaiheessa vuotta tahansa. Lisätietoja löydät osoitteesta best.ayy.fi.

Kansainväliset tutorit

Aaltoon saapuu vuosittain yli 800 vaihto-opiskelijaa ja noin 1200 kansainvälistä tutkinto-opiskelijaa. Heidän ensimmäinen kontaktinsa Suomessa ovat kansainväliset tutorit. Ulkomaalaiset opiskelijat tarvitsevat etenkin Suomessa oleskelunsa alkuaikoina tuutoria opastamaan opiskelun ja opiskelijaelämän sekä suomalaisen arkielämän kiemuroissa. Haluatko kansainvälisten opiskelijoiden tuutoriksi? Ota yhteyttä koulusi opiskelijajärjestöön (kilta, KY tai TOKYO).