Ohjeita opiskelijakortin tilaamiseen

Mitä tarvitset opiskelijakorttitilausta varten?

Olet oikeutettu opiskelijakorttiin maksettuasi AYY:n jäsenmaksun. Ennen kortin tilaamista sinun kannattaa siis ilmoittautua läsnäolevaksi opiskelijaksi Aalto-yliopistoon, ja maksaa Aalto-ylipiston ylioppilaskunnan jäsenmaksu. Tämän jälkeen voit saada opiskelijakortin. Lisätietoa jäsenmaksun maksamisesta löydät täältä. Varmistathan lisäksi AYY:stä ennen tilauksen tekemistä, oletko oikeutettu perustutkinto-opiskelijan (suoritat kandidaatin – tai maisterin tutkintoa) vai jatko-opiskelijan (suoritat lisensiaatin – tai tohtorin tutkintoa) korttiin, mikäli olet siitä epävarma.

Kortin tilaamista varten tarvitset:

  1. Selkeän kasvokuvan sähköisessä muodossa. Kuvan tulee muistuttaa passikuvaa ja olla suoraan edestä otettu.
  2. Tilauksen maksamiseen toimivan maksuvälineen.
    => Maksu onnistuu kaikkien suomalaisten pankkien verkkopankkitunnuksilla sekä Visa- ja MasterCard –korteilla (credit/debit)
  3. Suomalaisen henkilötunnuksen (TAI opiskelijanumeron, jos tilaat kortin ilman maksuominaisuutta)

Miten ja mistä tilaat korttisi?

Kaikki opiskelijakortit tilataan sähköisen tilausjärjestelmän kautta. Tilausjärjestelmään pääset tästä.

Kaikki tarvittava ohjeistus löytyy järjestelmästä; klikkaa vain “Tilaa opiskelijakortti” ja seuraa ohjeita tarkasti.

Kortin toimitusaika on noin 2-3 viikkoa. Uuden lukukauden alkaessa kortteja ei voida painaa ennen kuin yliopistot päivittävät opiskelijarekisterinsä uusien opiskelijoiden osalta (yleensä elokuun alussa/tammikuun alussa), koska opiskelijastatus korttitilausta varten varmistetaan näiden rekistereiden tietojen perusteella. Tämän vuoksi kortin toimitusaika saattaa olla pidempi kuin 3 viikkoa, jos tilaat korttisi ennen kuin yliopistot ovat ehtineet päivittämään opiskelijarekisterinsä.